Мами в арабски страни-6

• 21 135
  • 290
  •   1
Отговори
# 180
Ако не е тайна Rolling Eyes  при теб как се случиха нещата, как се запозна с исляма?

# 181
  • O.A.E./ Пазарджик
Много сте писали бре!
Добре дошла на Реема  bouquet наистина евала за хиджаба. в Емирствата си го нося, но тук " в наше село" ме гледат като изтървани само заради малкия и мъжа. знам , че е слабост, но....днес излезнах с една фанелка с надпис Дубай и сумати народ се обърна #Crazy

Елип, честит Рожден ден!   bouquetмного здраве и леко раждане.

Милена, честито за първите стъпки на малкия мушмурок с чаровната усмивка. чакал е баща си май да проходи Hug
Люба, навивам мъжа ми да пътува с добри авиолинии, защото банката му плща билета и може да се наслади на удобно пътуване, но с другите авиолинии има престой и той си иска Хемус Shocked
лека вечер на всички.

Реема, къде ходиш да се молиш? как разбираш дали джамията е на шия или суни?

# 182
Здравей mariabutti  Grinning

Аз се моля вкъщи, в джамията в София при халите ходих един път и да ти кажа изобщо не знам дали е на шия или суни... Със съпруга ми сме си говорили за това и той ми каза изобщо да не обръщам внимание защото все пак исляма е един. Бях говорила с един шейх тук, който беше суни и ми наговори доста неща за шия, не особено приятни.При което ми стана някакси криво и аз не знам защо. Като го разказах това на съпруга ми  чак и той се ядоса и ми каза повече да не ходя при този шейх...И оттогава аз избягвам , предпочитам да си чета сама и да си  обсъждам само с близки хора.

# 183
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН !

Ели, на патерица ти пожелавам да си здрава, много късмет и да си обичана от близките хора. Бъди щастлива!   bouquet

Добре дошла на Диана !  HugМного хубаво описание за арабски хляб.Дали ще имам някога време да се пробвам?  ooooh!А рецепта някой да даде за фалафел? Аз много го обичам и не съм от месоядните.Имаме си и машинка за правене.Правили сме и от готовити смеси, които се продават по арабските магазини, но съвсем не е същото, като онези от дюнерите. Naughty

По въпроса за религията аз имам особено мнение, но това не означава, че осъждам вашия избор или го намирам за нещо нередно.
Според мен бог е един и дали се казва Аллах или нещо друго , няма значение. Ето защо аз не смятам да се променя.Не виждам необходимост.Ще се опитвам да върша повече добри дела ,да помагам е да давам любов...и така. Не споря с никой. PeaceСамо си казвам...А малкия мисля сам да си избере, като започне да осмисля тези неща.Няма да му се меся, а го обрязахме, защото смятам, че е по-хигиенично.В Америка например се обрязват и християни, но това е друга тема.

# 184
  chef
Ето рецепта на фелафел:
нахут престоял във вода поне 12 часа се смелва с машина или робот на възможно най-наситно , добавя се сол , малко сода , кимион ,чер. пипер , инд. орехче , карамфил , малко куриандър  , 2-4 скилидки чесън .
Омесва се хубаво и се пържи във врящо олио което да е повечко в съда за да може да се пържи като във фритюрник .

Ние днес ще ядеме пуешко със сос от домат и зеленчуци!
Вие какво ще готвите че нещо изпуших от тая жега?

# 185
Благодаря, Дани Hug за вкусната рецепта.Ще я пробвам задължетелно!  PeaceАко пък стане добре - ставам майстор на фалафелите, че и без това ги мързи нещо да продават из дюнерджийниците   chef
А за днес ще се готви т.е майка ми, защото аз съм работеща, леща и пататник, а вчера имахме агнешко с ориз. И салати, естествено.Само, където много ме е яд, че малкия не обеча почти никакви плодове и зеленчуци. Twisted EvilСамо банани яде,чат-пат някоя ягода да се излъже и 3-4 парченца краставичка или домат.Обича си месце детето, на баща си се е метнало,я ,не на някаква майка-вегетарианка. Laughing

# 186
Как се прави този пататник?
Моята Самира по месо не си пада много щото я мързи да дъвчи , обича пилешко и пуешко щото е по лесно за дъвчене , обича и кюфтенца и тем подобни яденета с кайма.
Зелена салата не обича и ориз , но като цяло бодва от тук от там и се е наяла !Добро прасенце е всеядно!
А  ма и аз май съм като нея , докато мъж ми редовно си купува конско месо че онзи ден и кайма ми донесе било по добре за здравето му .

# 187
  • по пътеката
добър ви ден!аз готвих един крокодил от готварския. на линда й харесва да у4аства и вика гато (сладкиш) на линда! аз плънката си я направих от каквото имах , лук, дребни картофки, кашкавал и пушено сиренце, яйце, салам.в4ера правих патладжан, домати,4есън, подправки, пипер и лук, забравих му името.патладжанът е запържен малко.напоследък съм само на бг кухня!достатъ4но, 4е свекърът готви и носи още арабски неща . моми4ета за съжаление само на4алните снимки са станали, от най-хубавите места и хората, (като в приказките), не са станали! ще се пръсна от яд, особено за таблите с ястията и сладките, просто са нещо като изкуство  ! нямам думи!да си ги гледаш за радост на окото!пък и моите снимки и емоциите по нощните заведения!линда яде крокодил, хехехе не4увано да иска да яде! #Crazy #Crazy #Crazy

Последна редакция: ср, 12 юли 2006, 14:31 от marsy

# 188
Видях я рецептата изглежда страхотно , бе баща ми яде змии ,но крокодили поради липсата им в БГ още не е готвил !!!
Аз реших да готвя за вечира месо че в тая жега не ми се стои до кутлона .
Направих салата от тонно , домат , краставица , сол , черен пипер и майонеза стана много приятна салатка и вече я изядохме за десерт по един Киндер-пинквин и готово .
Сега отивам да ги приспивам и ако не заспя с тях след малко ще продължа да ви досаждам !

# 189
Марси,вече крокодили ли нагънахте? ха-ха-ха.
Нещо не ти видях снимките.Ти качи ли ги или още си заета?

Дани, пататника го правим по следния начин :
Настъргват се сурови картофи с ренде, добавят се 2-3 сурови яйца, сирене, ако обичате, сол и джоджен.
Всичко това се изсипва в тефлонов тиган и се пържи с малко олио.Като стане готово отдолу се обръща и се пържи и от другата страна.
Да ви е сладко!

# 190
здравейте, момичета... как ви се отразява жегата?   Nature Sunny  имаме ли бебета или още се спотайват в на мама коремчето?   love001
Миленка, аз си тръгвам на 20 с Хемус, намерете път с мъжо да отскочите другата седмица, ако нямаш гости, ако не вече в оае-то... браво, за Кхалед!  smile3501 той е чакал тати да му покаже колко е пораснал!! поздрави и целувки  newsm51
Миме, как е малкия сладур? целувки   love001
Рима, къде прие ислама и как?  Simple Smile
лек ден на всички!!!

# 191
HOT NEWS!!! разбрахте ли, че Израел нападна Ливан днес  #2gunfire и май ще става голяма яма!! знаете ли нещо по-подробно?

# 192
  • по пътеката
стига, наистинали! утре заминава мъжът на една приятелка в софия, той е ливанец за родината си! тя толкова е бясна на него, пък сега има да се тормози, 4е е останал и да се притеснява за родителите му!от какво е загряло при тях бе, израел нещо много стана напоследък агресивен!уж щяхме да живеем в мир я!казвайте, ако нау4ите нещо!
крокито е супер, харесаха го ,аз го правих с многолистно тесто! но @е замеся другия път!снимките са ка4ени, които са станали!

# 193
Малкото ми бебче какви лицеви опори прави аз досега не съм гледала дете дето да лази и сега се кефя като я гледам каква е буболечка !

# 194
  • O.A.E./ Пазарджик
Дани, наистина са като буболечки Laughing на мойта и слагах наколенки, че на плочките все му бяха сини колената.
за Израел, не искам въобще да се сетя. не заради хората там, а заради политиката им и за подкрепата, която получават. ми те си имат добри учители-американците. ядосат се на някой и ходят да си правят войни Close Close Close

Общи условия

Активация на акаунт