Инициативата тръгва от форума, но искаме да излезем и покажем, че не сме виртуални – както ние, така и децата и проблемите ни. В момента протестират и майките в още пет града! Заедно с няколко неправителствени организации
изготвихме единна платформа, която обхваща решенията на голяма част от проблемите, свързани с липсата на достатъчно ангажирана държавна политика по отношение на насърчаване на раждаемостта и спокойното отглеждане на децата ни, решаването на проблемите на стерилните двойки в страната, проблемите при отглеждането на деца с увреждания, намаляване броя на престъпленията срещу деца...Любезните момичета от форума ще ви раздадат листовки, от които ще се запознаете с исканията на регионално и национално ниво. Внесли сме отворено писмо в община Плевен и очакваме г-н Зеленогорски, за да му го връчим лично и чуем становището му. Основните ни искания са свързани с липсата на достатъчно места в яслите и детските градини, ограниченият брой детски кътове и площадки, особено в кварталите. Заедно с това осъзнаваме, че Плевен е привилегирован в много отношения, в сравнение с големите градове в страната – с удобната пешеходна зона, каскадата и парковете...Млечна кухня... Не желаем да се конфронтираме, а апелираме за съдействие от местната власт...Желаем да споделим възмущението си обаче, че в момента в двора на Ист музей с цел създаване военен музей на открито, се изсичат дървета...Града ни е пълен с достатъчно военни символи, а държавата ни отделя прекалено мн средства за чужди военни бази и контингенти в горещи точки по света, където умират децата на други майки! Музеят беше предложен от нас като място, подходящо за формиране на детски кът за прохождащи и деца под 3 години....Г-н кмет може ли да гарантирате, че на мястото на едно отсечено дърво ще бъдат засадени две и как ще коментирате, че децата ни вместо на катерушки ще се катерят по самолети и танкове..Не е ли и без това достатъчно военизиран града ни... /мислите ли, че това е прекалино мами?!, да го казвам ли изобщо?!/
това в червеното ми се струва не на място, значи вие не протестирате срещу военната политика на държавата, а срещу липсата на места за игра на децата, съответно може да си споменете този музей и че би бил прекрасен детски кът вместо военен музей , но не се бъркайте в това държавата колко пари дава за бази и контингенти, това не ни е работа

Проблема мила е там, че въздуха на децата ни както и на тези по света се взема именно заради военни бази, петролни истории, хипермаркети, бензиностанции и прочие. А Плевен прилича целия на музей на открито и то военен..Ще ме прощавате, че мисля малко по-глобално, а паметта за войната аз мисля, че е лошо нещо. ОАма млъквам по темата. Успех на всички утре по всички градове и кураж!