1 юли -ПРОТЕСТНО ШЕСТВИЕ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО (продължение)

• 38 924
  • 599
  •   1
Отговори
# 315
Пускам някакво подобие на това, което ми се иска да кажа утре, а ако можеше някой по-отракан да го каже -евала, ама...кажете как е моля..това е за Плевен, тъй че, който не му се занимава да не чете...

Инициативата тръгва от форума, но искаме да излезем и покажем, че не сме виртуални – както ние, така и децата и проблемите ни. В момента протестират и майките в още пет града! Заедно с няколко неправителствени организации
изготвихме единна платформа, която обхваща решенията на голяма част от проблемите, свързани с липсата на достатъчно ангажирана държавна политика по отношение на насърчаване на раждаемостта и спокойното отглеждане на децата ни, решаването на проблемите на стерилните двойки в страната, проблемите при отглеждането на деца с увреждания, намаляване броя на престъпленията срещу деца...Любезните момичета от форума ще ви раздадат листовки, от които ще се запознаете с исканията на регионално и национално ниво. Внесли сме отворено писмо в община Плевен и очакваме г-н Зеленогорски, за да му го връчим лично и чуем становището му. Основните ни искания са свързани с липсата на достатъчно места в яслите и детските градини, ограниченият брой детски кътове и площадки, особено в кварталите. Заедно с това осъзнаваме, че Плевен е привилегирован в много отношения, в сравнение с големите градове в страната – с удобната пешеходна зона, каскадата и парковете...Млечна кухня... Не желаем да се конфронтираме, а апелираме за съдействие от местната власт...Желаем да споделим възмущението си обаче, че в момента в двора на Ист музей с цел създаване военен музей на открито, се изсичат дървета...Града ни е пълен с достатъчно военни символи, а държавата ни отделя прекалено мн средства за чужди военни бази и контингенти в горещи точки по света, където умират децата на други майки! Музеят беше предложен от нас като място, подходящо за формиране на детски кът за прохождащи и деца под 3 години....Г-н кмет може ли да гарантирате, че на мястото на едно отсечено дърво ще бъдат засадени две и как ще коментирате, че децата ни вместо на катерушки ще се катерят по самолети и танкове..Не е ли и без това достатъчно военизиран града ни...   /мислите ли, че това е прекалино мами?!, да го казвам ли изобщо?!/

това в червеното ми се струва не на място, значи вие не протестирате срещу военната политика на държавата, а срещу липсата на места за игра на децата, съответно може да си споменете този музей и че би бил прекрасен детски кът вместо военен музей , но не се бъркайте в това държавата колко пари дава за бази и контингенти, това не ни е работа Peace

Проблема мила е там, че въздуха на децата ни както и на тези по света се взема именно заради военни бази, петролни истории, хипермаркети, бензиностанции и прочие. А Плевен  прилича  целия на музей на открито и то военен..Ще ме прощавате, че мисля малко по-глобално,  а паметта за войната аз мисля, че е лошо нещо. ОАма млъквам по темата. Успех на всички утре по всички градове и кураж!

# 316
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Салай, преди да вляза в банята да питам, да нося ли жица за банера (поради липса на въже)?

# 317
Девойки newsm45 newsm45 предавам ви с умиление newsm61 newsm45
Александра след тридневна постоянна температура днес се оказа, че имаме шарка Embarassed #Crazy
Толкова ме е жал да я гледам горкото ми детенце. Още по-лошото е че и аз не съм карала никаква шарка, та добре се подредихме.
Утре няма да дойда от съображение за сигурност- да не заразим някои бебешоци и такива майки като мен.
На пук на всичко чак днес ни оправиха нета, защото някой предвидливо беше отрязал кабелите. Абе гадна седмица от всякъде. Не съм спала като хората от три дни, но мен кучета ме яли Embarassed
Искам утре да ви пожелая голям успех. На всички които положиха максимални усилия за този протест - МОМИЧЕТА ГОРДЕЯ СЕ ЧЕ ВИ ПОЗНАВАМ - макар и някои виртуално. Много ми е мъка, но детенцето ми има нужда от мен.
Утре ще гледам да запиша повечето репортажи.
Успех още веднъж

# 318
Адарче , как не , като предния път , да го опънеш здраво
Насинда ми се обади следобед , че детето и с Шарка , така че нея я отписваме
Ей , как ме превали , а аз мисля , че снасям новина

# 319
  • София
Май времето ще се развали доста яко. Какво ще се прави, ако за наш късмет вали дъжд. Навита съм за това шествие до спукване, но моят звяр в количка с дъждобран е невъзможна комбинация. Шъ мъ заболи главата от мислене.

# 320
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Адарче , как не , като предния път , да го опънеш здраво
Насинда ми се обади следобед , че детето и с Шарка , така че нея я отписваме
Ей , как ме превали , а аз мисля , че снасям новина
ок

Девойки newsm45 newsm45 предавам ви с умиление newsm61 newsm45
Александра след тридневна постоянна температура днес се оказа, че имаме шарка Embarassed #Crazy
Толкова ме е жал да я гледам горкото ми детенце. Още по-лошото е че и аз не съм карала никаква шарка, та добре се подредихме.
Утре няма да дойда от съображение за сигурност- да не заразим някои бебешоци и такива майки като мен.
На пук на всичко чак днес ни оправиха нета, защото някой предвидливо беше отрязал кабелите. Абе гадна седмица от всякъде. Не съм спала като хората от три дни, но мен кучета ме яли Embarassed
Искам утре да ви пожелая голям успех. На всички които положиха максимални усилия за този протест - МОМИЧЕТА ГОРДЕЯ СЕ ЧЕ ВИ ПОЗНАВАМ - макар и някои виртуално. Много ми е мъка, но детенцето ми има нужда от мен.
Утре ще гледам да запиша повечето репортажи.
Успех още веднъж

Лелееее, дано се оправи бързо детенце. Ако сме се виждали с тебе наскоро, може и ние да сме виновни.

# 321
К`вото и мислите , съм го измислила - В ПОДЛЕЗА , МЕДИИТЕ ЩЕ НИ ЧАКАТ ТАМ

# 322
  • София

УМНО!!!

# 323
Joy Joy Joy Joy
Няма да ни събере подлеза - само това ме притеснява ooooh!

# 324
Мая , и т`ва е верно

# 325
Е това време май е на страната на правителството  #Cussing out. Дано вали до 6.00-7.00 сутринта, та да ни е по-хладничко и после чак след 14.00 та да си се приберем кои от където е. Ох дано не вали утре сутринта, че ще е гадно  Praynig
Joy Joy Joy Joy
Гадно, че ако вали като из ведро и лодки ще ни трябват дори в подлеза  Joy

# 326
  • София
Joy Joy Joy Joy

От твоята уста в божиите уши.
Дано наистина да дойдат толкова много хора, че подлеза да не ни събере.

# 327
  • София
Е, тогава дано да имаме късмет на открито да се видим и да шестваме по маршрута. Все си мисля, че още един мирен протест, няма да е в повече.

# 328
Аз мисля, че времето ще се смили над вас и точно по време на протеста няма да вали дъжд!!!!

# 329
Хич не е в повече , барабар с ДДС върху книгите и Иракли и ....
Ама протести да има  , то и този за децата , ако не си заслужава , незнам кой друг

И аз така мисля , Наси

Общи условия

Активация на акаунт