За хорската злоба и злонамереност в малките градчета

• 16 276
  • 244
  •   1
Отговори
# 135
  • Paris, France
Белла Дона, смях се с глас, чак домашните ме питат какво чета. Искам още. Давай! Много е яко. На мене не би ми дошло на ума. Бих казала, че всеки си има вкус и предпочитания, примерно или нещо умерено.

# 136
Друг случай, пак на всеослушание: Боже! Каква е тая разголена рокля? Отговор: бих ти дала да я поносиш ама с твоя минималистичен бюст няма да е много естетично.

# 137
  • Paris, France
Хахахаха. Искам още. Трябва да напишеш  наръчник по оцеляване в малък град или село на Балканите. Ще стане бестселър. Мене в София съседка на майка ме попита защо нося изрязано деколте. Добави, че тя не носела толкова отворени рокли, а имала повече цици от мене. Исках да и кажа, че повечето от циците и са на нивото на пъпа и няма смисъл да се мъчи, обаче и казах, че предпочитам деколте за да ми се проветрява гръдния кош. Трудно ми излизат на мене остроумни отговори, когато говоря с жена, особено ако живее наблизо, защото после ходят да се оплакват на майка ми, че съм ги обидила и тя винаги ме хока, че нямам такт.

# 138
  • София
Е, то си е дарба на място да затапиш някого, а не да се ядеш отвътре впоследствие защо не си отговорила еди-какво си
Другият начин, ако не искаш така директно с бутонките е - да се самоиронизираш. Когато искат да те засегнат - потвърждаваш техните обвинения с усмивка.

# 139
Ами аз опитах с добро. Наистина. Но се блъскаш в стена от глупост.

# 140
Подходът на Белла Дона ми харесва, но авторката едва ли е способна да влезе в открит конфликт, а явно и майка й. Тъжно е, че майката не е защитила дъщеря си, когато селската пръчка е обяснявала как бащата ще вземе детето.

# 141
  • Между гори и планини
Аз пък не бих паднала на нечие ниво, че и да се мъча да остроумнича. Обсъждането на висок глас, показва простотията на човека,  отговорът - също.
Според мен, на такива места е каквото почукало, такова се обадило.
Работила съм в колектив с 30 жени - пълен змиярник. С години, нито са ме намесвали в тях, не ме харесваха, дори ми имаха респект.

# 142
Еми да де. Каквото почукало, такова се обадило. Как пък няма да мълча на някой?!

# 143
  • София
Аз пък не бих паднала на нечие ниво, че и да се мъча да остроумнича. Обсъждането на висок глас, показва простотията на човека,  отговорът - също.
Според мен, на такива места е каквото почукало, такова се обадило.
Има хора, които разбират само от директно набиване на канчето. Това, че съм отговорила подобаващо някому, е вследствие неговото държание. Проявяваш се лошо - отговарям с лошо конкретно на теб, което не ме прави такава към всички.
Винаги е по-удачно, ако някой те нападне публично, да го затапиш пред другите, вместо да си мълчиш.
Остроумието идва отвътре, но ако не си такъв тип човек, помага предварително да си намислиш някой хаплив отговор. С времето става навик.

# 144
  • Между гори и планини
Не, каквото впечатление си им направила , такова обсъждат.
Има и друга приказка - на кривата ракета, космоса й е крив!

# 145
Абсурд е и за мен някой да ме обиди в очите и аз да не му отговоря. Какво, да слушам и да се усмихвам ли? Рядко се е случвало, но аз отговарям задължително на момента. Така следващи опити за глупости после няма Simple Smile

Топъл дъжд, не говорим тук за някакви общи приказки, които може човек да ги разтълкува като обида. Говорим за конкретна тъпотия, която е злонамерена и насочена очевидно срещу теб. Така овца че да си замълча, не съм.

# 146
Топъл дъжд чудесно си е избрала ника. Ти го плюеш, то си мисли, че дъжд го вали.

Разбира се, че при опит да ме изложат публично реагирам също публично. Или да ги викам да си шушкаме по ъглите, защото сме дами?

# 147
  • Между гори и планини
В темата се заговори, как едва ли не цял град е против главната героиня. Което, ако не си направил нищо лошо, няма как да стане, в повечето случаи са шепа клюкари , които живеят ,за да разнасят клюки.
Индивидуални обиди никой не си е позволил да ми отправи.

# 148

Индивидуални обиди никой не си е позволил да ми отправи.

Виждаш ли къде е разликата?

Истината е, че в малкия град това е начин на живот. За мен хората там са...ще ги нарека ограничени. Налага ми се да живея там, но съвсем скоро няма да е така.

# 149
  • Между гори и планини
Топъл дъжд чудесно си е избрала ника. Ти го плюеш, то си мисли, че дъжд го вали.

Разбира се, че при опит да ме изложат публично реагирам също публично. Или да ги викам да си шушкаме по ъглите, защото сме дами?

И защо толкова лично, че чак се заяде с ника ми? Душко, като теб ги ям на закуска! И точно за това никой, никога в реалния живот не си у позволил да ме обиди!

Общи условия

Активация на акаунт