Ескапел

• 46 024
  • 500
  •   2
Отговори
# 435
Какъв тест те съветва да правиш?
Ескапел е хормони и шок за организма, а не вит.Ц
Ще се нормализира

Тест за бременност. Знам, че е много силно хапчето и все пак се надявам да си е свършило работата (ако е имало нещо)

# 436
Здравейте! На 24.12 ми дойде цикъла и на 28 ми свърши . На 30 правих секс с приятеля си с кондом ,но стана гаф ,кондома след като свърши се изхлузил и вътре на кондома нямаше семенна течност нито на леглото и след около 30-1 час отидох до аптеката и взех Ескапел и го изспих веднага .Възможно ли е да съм забременяла ,защото имам гадене,киселини, болки в корема и диария , знам че има странични ефекти от хапчето . По мои изчисление на 09.01 ще съм в овулация .Но възможно ли е хапчето да не подейства и да забременея 2ден след като ми свърши цикъла.

# 437
  • София
Не, не е възможно, още повече си пила хапче.

И аз пих тия дни, за съжаление. И аз имам същите симптоми - стомаха ми се разбърка и освен това имам адски апетит.

# 438
За всеки случай ще направя тест след 14 дни ако ми закъснее .Благодаря и бързо да се възстановиш и успех

# 439
Здравейте искам да попитам на 02.01 пих ескапел и ден след това на 03.01 стана гаф или по скоро приятеля ми не е сигурен.
Какво да правя знам че е опасно да пия отново но друг вариант нямам.
Не мисля че хапчета от 2ри ще помогне и за 3ти

# 440
Как така не е сигурен? На 02.01 пак ли стана гаф,че се наложи ескапел? Презервативи има и мъжки и женски,противозачатъчни и тн. 21в е ,не е сериозно просто!

# 441
На 30 пих ескапел и днес покървях не цикъл , ярка кръв ,нормално е ли е и колко време ще кървя, сигурно е подействало е хапчето. Още се притеснявам дали съм бременна.

# 442
Най-добре направете консултация с лекар. Аз не бих взимала две в поредни дни. Преди години ми се наложи да пия еднолтатно и много неприятно ми разбута цикъла след това. Имах страхотен, траещ 3 дни цикъл на 32-33 дни, а след хапчето месеци наред беше дълъг и на много кратък интервал!

Твърде много разбутва хормоните, за да се пие с лека ръка. Ако приятеля ти не може да се контролира, задължително използвайте презерватив. Виж и в листовката какво пише, предполагам и в някоя аптека може да попиташ, ако нямаш опция за лекар.

# 443
  • Телиш/Плевен
В листовката пише това:

Цитат
Колко често може да приемате Ескапеле?
Ескапеле се прилага само в спешни случаи и не се използва като редовен метод за контрацепция. Ако приемете Ескапеле повече от веднъж между две менструации, много вероятно е да настъпи нарушение на менструалния цикъл.

Ако сте приели повече от необходимата доза Ескапеле
Въпреки че няма данни за сериозни усложнения вследствие приемането на прекалено много таблетки наведнъж, може да се почувствате или действително да сте неразположена (повръщате), или да получите вагинално кръвотечение. Консултирайте се с Вашия фармацевт, лекар, медицинска сестра или клиника по семейно планиране, особено ако сте била неразположена, тъй като е възможно таблетките да не са подействали правилно.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Въпреки това аз бих се консултирала с лекар, преди да пия второ такова хапче на следващия ден, защото изобщо не е безобидно. И определено не бих правила секс без презерватив толкова скоро. Помислете занапред как ще се предпазвате, защото такова поведение е рисково и безотговорно.

# 444
Цитат
Разумно е този начин за предпазване да се прилага еднократно по време на един менструален цикъл (между две менструации). Ако се наложи повторен прием, той е възможен, но се рискува разстройване на менструалния цикъл.
Не е добре да се ползва така по-често от веднъж да 6 месеца.

# 445
Ами тровете се. Като няма презервативи. Някой ден ще искате дете, но няма да можете да имате, защото на младини сте били безотговорни. Аз наистина нямам думи... Един път да се случи е едно, но на следващия ден отново.

# 446
Здравейте дами, имам нужда от съвет , но първо искам да ви обясня съответната ситуация, с приятелят ми правихме незащитен секс, аз съм на 19г и той усети че ще свършва и го извади и свърши веднага и се опасявам да не е попаднало нещо в мен и обмислям прием на Ескапел, но до сега не съм пила , моля за съвети и според вас как стоят нещата, вече не съм в овулация мина ми и пише че шансът е нисък. Очаквам този месец цикъла си около 20ти а днес е 9ти и се притеснявам за странични ефекти! Някой който е пил Ескапел може ли да даде мнение?

# 447
Тук през ден някой пита за този ескапел. А всеки ден някой пише, че е правил секс през да се е пазил. Защо не се пазите ако не искате бебе? Хапчето е опасно за организъма от където и да го погледнеш. Нищо чудно след прием на такива медикаменти, някой ден да не можеш да имаш деца. Освен това трябва да се изпие веднага. Честно казано като не се пазите си заслужавате да забременеете.

# 448
Разбирам Ви , права сте! Но в случая питам за себе си тъй като търся съвет, отговори като този не са ми от помощ. Това е станало снощи а хапчето ще го пия след два часа някъде, действието му е до 72 часа

# 449
  • Варна
Никой тук не може да ти каже дали той като е свършвал "нещо не е попаднало в тебе". За мен има шанс да си бременна, но това с какво ти помага? На листовката на Ескапел си пише как и кога се приема. Останалите въпроси би следващо да отнесете към лекар.

Общи условия

Активация на акаунт