Пубертетът при момчетата - Тема № 4

• 42 388
  • 765
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Абе, ако е събул долнището на съученик, си е за наказание от всякъде. Не е преекспониране.

# 196
Дръпнал го бил, докъм малко под кръста. На шега, набързо. Така твърди. Не съм от майките, които ще носят от девет кладенеца вода, за да оневинят синчето. Напротив. По-скоро съм склонна да вярвам на другите, а не на децата си. И все пак..
Кака му, която вече не е ученичка, се беше върнала в пети клас, разплакана, че момчета и вдигнали полата, докато с други момичета се качвали по стълбите. Оттогава до края на средното си образование не подноси повече поли.
Та съм била и от другата страна. Нито съм ходила да се разправям. Детски, пубертетски неща. Не са приемливи, но се случват. Не знам и да е имало някакви наказания за на каката случая.
Сега вече ми се виждат прекалено преувеличени нещата.

# 197
  • София
Ами хората са различни. И всеки си преценява за детето. Но аз бих говорила с родителите на дете, което е направило нещо такова на моето.

# 198
  • В царството на игрите:)
И аз съм на мнение, че сега е трудно да си дете...Имало ги е винаги тези дивотии, но се оправяхме помежду си, а на родителите нищо не казвахме, че пак ще сме виновни и бой може да ядем за по - сигурно Simple Smile Сега са медии, директори, психолози, журналисти, обществени дебати и т.н. и т.н. Сбили се двама пубера...Ами момчета са и ако не се дигне малко прах около тях как ще пораснат мъжкари, бе? Сега само джендърски истории и като примадони се държат. Не говоря за побоища и побойници, които минават всякакви граници. Говоря за нормалните изпълнения в определена възраст. Според мен, колкото повече шум се вдига и колкото повече се преекспонират нещата, те още повече се влошават. Моят никога не се е бил /този проблем съм го нямала/, но ме е "радвал" с други изпълнения. Устата му е голяма и съм го предупредила, че някъде ще си изяде боя и сам ще си е виновен. А иначе конкретната случка не е приятна за отсрещната страна, но с ходенето при директора и мъмренето трябва да спрат нещата. Може и да се извини, даже е задължително.

# 199
  • Варна
Най-малкото трябва да се извини.
Моя син беше от другата страна, някъде към 4-5 клас му смъкнаха долницата пред други деца. Ами вярвайте ми тежко приемат унижението, много плака. Да не е дошъл края на света, но не е правилно да се унижавата така.

# 200
И аз си мисля, че плодовете от прекаленото вглеждане в учениците в днешно време, ще са доста гнили и некачествени.
Синът ми не е побойник. Не е някой , който хронично да разваля дисциплината. Имахме разговор. Споменах за извинение, каза, че не мисли да се извинява. Всичко е започнало, че моя е бил заобиколен от девойки, подминавайки го другото момче, го е репликирало с някаква закачка относно девойките. За моя е подействало унижаващо също, спрямо девойките. Мъжка им работа. И той присяга и му дръпва анцунга, не до долу. Както си го представих и аз в първия момент. Съвсем леко дръпване, колкото да му върне излагането пред девойките. Вербалното унижение не е унижение ли? Само физическото? Това, нали ако трябва да действам по сегашните разбирания за образование и дисциплина в у-ще. Мерси съм 
И за всичко това чак пък психолог ...

# 201
  • Русе
И с дватата съм била и от двете страни. След реакцията ми (малко брутална бях) никой от тях не би си и помислил да направи нещо подобно. Надявам се и обясненията ми за другата страна да са били достатъчно добри за да не приемат тежко подобна дивотия. Лапешка работа ама ако се случи на чувствително дете, кофти  Sad

# 202
А, да и същото момче на което синът ми отвръща с този "жест", после е направило същото на трето. Но той пък е смъкнал долницата вече съвсем до долу. И оттам е тръгнала цялата хамалогия. Третото момче всъщност, при което е било по-брутално действието се оплаква на класната. Но всъщност синът ми се оказва в център, защото от него тръгва всичко. Нищо, че не е бил толкова брутален .

# 203
Аз съм на мнение , че е ужас в момента в училищата. Децата са напълно беззащитни ако някой реши да се оправдава с тях.
Миналата година набедиха 2 деца на 7 годинки в началото на 2 ри клас , че настъпили едно момиченце, действието се развило по време на занятията, но ... никой не видял какво става. Защото учителката им била дала самостоятелна работа и очаквала резултати, а не да играят на настъпванка ... а тя отишла д асвърши някаква работа друга.  И естествено виновна е нр учителката и училището и пр ... след като майката на настъпаното момиченце направи проблеми ... и как се оправдаха, че това били деца, на които им липсвала вътрешна спирачка, емпатия и не знам какво, измайсториха няколко обвинения че се бутат в междучасията и не слушат и ... потушиха случката с това ,че не е училището виновно. децата са  били .

Тази година една от майките на едно друго дете се цани за помощник и ... ами наблюдавала как в междучасията децата се гонят вкл. нейното ... ама другите грубо го дърпали като го стигнели и му скъсали любимата блузка ... пак се надигна врява и ... ами след като се оказа , че блузката била скъсана от преди това, че не била изобщо любимата и пр ... обаче тя държа нейното 3 дена в къщи ,че било тормозено и го било страх ... за да няма последствие за училището двете момченца , този път друг състав, но по подобен начин бяха обвинени и набедени и какво ли не. Децата са на 8 тази година .
Имаше и други случки , да изгонят дете защото било откраднало някаква камера, като пак никой нищо не беше видял ами някакво момиченце казало.

Училището е ужасно нечитаво. Набеждават деца защото се страхуват от отговорност. Не ми се иска да местя моето.
Има още само 1 година и половина там и имам нужда от препоръката на учителите за следващо у-ще . Тук така ва е системата . Не ми се иска да го местя, защото няма как да се напасне на новото място , да свикне и да изкара нужния успех без допулнителен стрес и после пак ще се налага да се мести, да се наглася и да изкарва оценки ... пак стрес.

Зъболекаря каза , че има афти в устата и това било според него от стрес.
Писна ми от възрастни , страхливци, на които са поверени деца ... и които използват децата за оправдание. Децата трябва да се защитават.

# 204
Да, става нещо ужасно по училищата. Учители, директори се опитват да вмеянават идеята, че всъщност вината е само в родители и деца. За мен това е неприемливо. Съответно, тъй като няма авторитет и права учителя, той също дава заден с тези преувеличени декларации за насилието и агресията и се получава затворен кръг. Ще стане така, че да не могат да си кажат една приказка помежду си децата, щото да не излезе някакъв вид тормоз или насилие... А психолозите ще станат като антибиотиците. Резистентни.

# 205
Аз съм на мнение , че е ужас в момента в училищата. Децата са напълно беззащитни ако някой реши да се оправдава с тях.

И естествено виновна е нр учителката и училището и пр ...

Децата трябва да се защитават.

И с моя син постъпиха така в уж най-елитното училище. Тежко ми е да си спомням.
И той има още година и половина, но ако се случи още някоя подобна случка, ще го преместя по-рано.
Отвращавам се как извъртат ситуации и парадират само с част от истината, защото вътрешно треперят от страх!
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 31 яну 2019, 16:20 от Mia_Sophie

# 206
Да . Децата се учат от малки че биват баблюдавани и набеждавани . И се страхуват.
Днес ми каза, че знае, че учитела по спорт наблюдава. Каза че е шпионин.
Значи случката е между 2 деца > едното си облича якето и под него остава подутина от въздух, н одругото пита > какво имаш под якето ... и след @ няма да ти кажа @ любопитствот онадделява и другото го потупва по якето да види какво има. Нито едно от децата не се оплаква от нещо ... но учителя по спорт скача и казва , че не се @боксира@ така ... и псоле на родителите обясняват как детето им @боксирало@ другото и не можело така .
Казах му да си играе с деца, кото не са клюкари и той ми каза, че всички са клюкари и с никой ли да не играе

Побъркват ги децата . Преди е била църквата , сега са училища, учители, педагоди, психолози и термини като емпатия, вътрешни спирачки , равновесие и пр. простотии .

Вече не им вярвам на нищо. Ама изобщо. Пращам го сутрин със страх и си го рпибирам въсможно най-бързо в къщи.

Вече и възрастните не могат да говорят помежду си спокойно. Все нещо може да се извърти. Все някой има права или е обиден или е предизвикан ...

Каква е тази масова психоза ?

Да. Елитни училища, престижно място, по-висока заплата и смърди на на..ани от страх даскали с непристойно поведение спрямо поверените им малки деца.

# 207
  • София
Е да ги чакат да се избият ли?
Нормално е да реагират, ако има нещо притеснително.
Друг е въпросът, че на моменти се престарават.

# 208
Единствения проблем в момента, според мен е това, че на учителите са отнети всякакви права да се справят с децата, както намерят за добре, "за да не се накърнява психиката на децата". Какви ти деца - те се бият, бутат, псуват, крещят, като ненормални по коридорите и какво ли още не. Ама психиката трябвало да им се пази. Скоро разбрах, че едно момче от класа им /което също върви по-голямо за годините си/, от началото на срока почти всеки ден натиска едно от момичетата в техния клас по ъглите на коридора, мачка й ...... и й бърка под полата. Момичето, обаче само се хилело и нищо. Та реално това са децата в училище. И учителите не могат да направят нищо, освен да пратят детето при директора, при психолога и да звъннат на родителите. А ние вкъщи не можем да им отвъртим два шамара, защото се води домашно насилие - трябва да си изтъркаме зъбите от говорене. И какво от това? Точно след 3 дни нещата пак си продължават, както до сега.

А истината е, че такива неща е имало и по наше време. Аз веднъж изядох два шамара от класната ми, после и вкъщи хапнах няколко от нашите, а майка ми нито за секунда не си е помисляла да се кара на учителката ми. Направо не ми се мисли, ако сега стане нещо такова

А относно това, което е направил сина ти - изобщо не мисля, че е кой знае какво, особено на тази възраст. Ако бяха в начален етап е едно, но на тази възраст правят къде, къде по-големи щуротии от това. Поне според мен
Виж, ако беше смъкнал панталона на някое момиче по-бих го приела за лошо нещо, но едно момче на друго не мисля, че е кой знае какво

# 209
За мен не е престаравне това. Това е измъкване.

Общи условия

Активация на акаунт