Пубертетът при момчетата - Тема № 4

• 42 373
  • 765
  •   1
Отговори
# 210
Нека да реагират и да поемат отговорността за възпитателните си методи.
Но ако те са в нарушение , защото са оставили 24 малки деца на самотек , то да се оправдават както си искат, но защитавайки в същност реалните жертви на ситуацията. Тези деца. Може ли при положение че си сбъркал отвсякъде да се унижиш морално до там ,че да обвиниш децата ? И то по доста мръснишки начин бих казала.

За да се изтрепят деца на 7 или 8 години в час , оставени от родителите си под твое набл'юдение ,а  ти си професионалист . то някъде генерално бъркаш  . май в частта че не си професионалист/

За мен не е престаравне това. Това е измъкване.

ако всички са поставени в ситуация да се измъкват и както Лейдито е казала са им отнети правата  .не знам .

Да се оправят. Има обаче и нещо като морал.
Както важи за лекари , то така важи и за учители.

# 211
  • Пловдив
Аз наказвам...взимам компа,че там най-боли  Whistling
Сега се е разхайтил покрай ваканцията и не го понасям,начи!

# 212
  • Варна
Абе и децата са чудо на чудесата...

# 213
  • Варна

Виж, ако беше смъкнал панталона на някое момиче по-бих го приела за лошо нещо, но едно момче на друго не мисля, че е кой знае какво

Е нали отстрани има поне десетина момичета и момчета, да са само двамата ок.

# 214
Абе и децата са чудо на чудесата...

Има начини обаче. Едно време си спомням , че ни водиха на спортни лагери по цял месец лятото и при дисциплинарни проблеми получавахме по @един зад врата@ ... като никави оплаквания нямаше от никой към никой и ... дисциплината беше по добра от сега и родителите по малко ангажирани със страх за децата си , оправдания, нагаждане, поучения ... Едно време майка ми една бележка нямаше залепена на хладилника ... сега не мога да насмогна от мероприятия . Е ,ама не виждам по-добри резултати от преди.

И посветсни хора за учители не виждам.

# 215

Виж, ако беше смъкнал панталона на някое момиче по-бих го приела за лошо нещо, но едно момче на друго не мисля, че е кой знае какво

Е нали отстрани има поне десетина момичета и момчета, да са само двамата ок.

Ами момчето нали е било с бельо отдолу? Щом панталона е дръпнат само малко, реално се е видял ластика на бельото. Не е, като да е бил гол. Може и аз да не съм права, но според мен драмата не е чак толкова голяма

Един пример от мен миналата седмица - една съученичка на сина ми го е обявила пред целия клас за бедняк, защото в една и съща седмица е ходил два пъти с един и същ пуловер. Добре, че синковеца е перде и изобщо не я е отразил, даже я е попитал да не би да си пада по него, та чак се интересува дали е беден, богат и кога с какви дрехи ходи. Обаче, ако това беше казано на някое дете, което наистина е в по-скромно социално положение, най-вероятно щеше да стане сериозен проблем

# 216
  • burgas
Моят по принцип е много суетен и придирчив към облеклото си и също казва ,че в класа гледали кой ходи с едни и същи дрехи всеки ден.Имат дете което явно износва дрехите на по -големия си брат и непрекъснато го дразнят.Много пъти съм му казвала да го защитава ,той ми отговаря ,че другите щели да го мислят за "смотан"

# 217
  • Русе
От първи клас е в училище със задължителна униформа. Изобщо през ум не ми е минавало, че може да има таквиз драми кой с какви гащи и с какъв перчем е. Моето е и перде по отношение на тези неща. До 4 клас ходеше с коса до раменете и заради тренировките я вързваше на опашки разни. Хич не му пукаше, кой какво е казал.Само веднъж беше оперкал един съученик по повод нещо речено, та организирах среща с детето и родителите да се извиним и помирим. Станаха си най-добри приятели до 7 клас. И сега се чуват от време на време.

# 218
Моят по принцип е много суетен и придирчив към облеклото си и също казва ,че в класа гледали кой ходи с едни и същи дрехи всеки ден.Имат дете което явно износва дрехите на по -големия си брат и непрекъснато го дразнят.Много пъти съм му казвала да го защитава ,той ми отговаря ,че другите щели да го мислят за "смотан"

При нас това се случва за пръв път. До сега не е чувал да има някакви коментари за когото и да било - специално за дрехите. Явно започва да им прави впечатление. На мен ми е малко фикс идея това с дрехите, защото най-добрата ми приятелка в училище беше от по-бедно семейство и имаше само 2 панталона и 2 блузи. Кристално ясно помня колко много й се подиграваха в училище и тя колко плачеше, и страдаше, как в един момент дори се криеше от родителите си и не ходеше на училище, за да не й се подиграват. Беше много гадно. Затова съм му казвала сигурно сто пъти - никога да не повтаря панталон и блуза в една седмица. И обикновено дори аз му приготвям дрехите от предишната вечер за следващия ден, точно за да избегна това повтаряне. Ама ей на - случило се. Добре, че той е над нещата и не му пука особено. Даже се смееше и се чудеше как така това момиче е решило, че е бедняк. А аз си признавам, че мен ме сви стомаха след тази случка

# 219
Лейди, аз бих акцентирала повече за разбиране и толерантност, добрина и не толкова вглеждане в това кой какво облякъл. А не дали се повтарят дрехите. Чисто ли е детето, учтиво и се учи, много важно, че има повторения някакви. И да разбере, че подигравки по този начин и по този повод не са ок. Така бих постъпила аз, де. Добронамерено го реквам Simple Smile

# 220
Леле, Лейди, моят хубавец носи само едни и същи дрехи! Не че няма, просто не иска да ги носи. Купих му 5 еднакви черни долнища на анцуг и 5 спортни фланелки в 3 цвята. Той си ги избра и само тях носи. Но аз много държа да се сменят всеки ден и да ходи чист. Останалите дрехи си омаляват неносени. Нито му пука че така се носи, нито някой му прави подмятания. Но и той е от готините момчета в училище, та може и затова да е...

# 221
  • Пловдив
Лейди,...не пренасяй твоите спомени и случки с детето. Ето,на него не му прави впечатление...просто му обясни.
Мое мнение...

# 222
  • Русе
Трябва да учим децата си на толерантност и непукизъм към обидите. Пришки ми излизат на езика да го повтарям.

А едно време имаше уважение към по-възрастните, учителите, милиционерите и прочие. Сега ни уважение, ни нищо. И за това на училище е ад.

# 223
Ами честно казано изобщо не съм му обяснявала нищо. Видях, че изобщо не се е трогнал от забележката и реших да не го занимавам повече. Само му казах, че този коментар е голяма глупост и дано не го кажат на някое дете в по-неравностойно положение. А иначе за него знам, че ако ще целия клас да ходи един месец с едни и същи дрехи, изобщо няма да забележи, камо ли да направи коментар. Изобщо не го вълнуват такива работи и това ме радва.

# 224
  • Пловдив
И моя е така...

Чак утре ще се разбере дали са в сряда или понед. на училище.

Общи условия

Активация на акаунт