Пубертетът при момчетата - Тема № 4

• 42 266
  • 765
  •   1
Отговори
# 270
Глухарче, точно това му говоря, да страни от детето, че като някой не му е приятен да не общува с него, но детето постоянно кръжи около него, дори като си чопли нещо на телефона, наднича да види какво прави и само му говори, според сина ми. Явно има някакъв проблем със самочувствието, най-малък е в класа - в края на декември е роден, отделно че е от най-ниските момчета. И за това говорим, обясняваме му, че разликата от 6-12 месеца във възрастта си оказва все още голямо влияние и да не се чувства изостанал от нещо.
Ели_дечкин, точно това обясни психолога на училището - че всяко действие, което не се харесва не отсрещната страна е вид тормоз. Точно от това се притеснявам, да не го смачкат - днес едно, утре друго. Уж го защитават другите момчета, но и той си търпи и си мълчи. А това неминуемо се отразява на психиката и според мен ще нанесе вреди в по-късен етап. Явно ще търся психолог за консултация.
Да си кажа и аз....
Големия ми син / който сега е на почти 18 г./ ,когато беше в началните класове го тормозеха много.
Ял е бой от съученици ,бил е обиждан ,а един ден ми се прибра с надута синя буза.
Побеснях. Отидох и говорих с класната.
Забравих да спомена ,че съм възпитала много кротък син ,който няма капка агресия и на който хиляди пъти съм повтаряла да не отвръща на агресията с агресия ,а да казва на госпожата си ,когато някой го тормози.
В къщи се е прибирал ,не ми е споделял ,че е бил тормозен ,научавах от други родители на негови съученици.
Детето ми порастна ,замина в средно училище......
И един ден ми съобщава ,че директорът на училището ме вика.
Попитах го защо......
Каза ми ,че негов съученик го е псувал ,обиждал и е тръгнал да го бие..... и моето го е опердашило хубаво.
Аз при директора не отидох .....ако ми се бяха обадили ,щях да отида.
Сега малкия ми син върви по стъпките на батко си.
Тих ,кротък ,без грам агресия!
Бил е тормозен много пъти.
Говоря с него много.
Какво е тормоз ,колко вида тормоз има.....абе говоря много ,за всичко ,най -вече да ми споделя.
Много трудно споделя и се срамува да каже ,че някой го е тормозил.
Нито един от двамата не ходи на психолог.
И двамата съм ги учила да не бъдат агресивни.
Но също така съм казвала ,че когато някое дете започне да се бие ,моето да не стои а да се защитава.
Това да бъде боксова круша на някой ,аз не съм съгласна!!!
Ако се стигне до там ,че е неизбежен боя ,да не се страхува да отвърне.
Децата ми не са боксови круши!
Не съм ги пратила някой келеш с ниско самочувствие да ги тормози!
Против съм да се замесват директори ,психолози и цялото училище!
Щом на някой му се яде бой ,да си го получи!

# 271
  • Варна

Обръщам се и към Глухарче, ако е удобно, сподели на лични, при кой психолог си водила твоето детенце.

Ще ти дам координати, но съм от Варна, ще ти свърши ли работа?

# 272
  • София
Глухарче, не знаех ☺, няма да ми свърши работа, благодаря все пак!
Момичета, благодаря, че споделяте! Ще му разкажа различните случки да види, че не е единствен, че трябва да се защити и да не го е срам да си каже на възрастните .

Последна редакция: пт, 01 фев 2019, 23:55 от Теодора Вълкова 605560

# 273
Глухарче, не знаех ☺, няма да ми свърши работа, благодаря все пак!
Момичета, благодаря, че споделяте! Ще му разкажа различните случки да види, че не е единствен, че трябва да се защити и да не го е срам да си каже на възрастните .
Най-важното е да започне да споделя.
Особено на родителите. Да му се обяснява ,че няма нищо срамно.
Не всички деца са еднакви и не всички родители си учат децата да не бъдат агресивни.
Чувала съм много пъти майки как си учат децата да бъдат побойници. Не си мислете ,че вие като си възпитавате децата на самоконтрол ,всички го правят.
Теодора ,изисква време детето да започне да споделя с теб.
Малкия ми все още не го прави винаги.
Не преставам да повтарям ,че аз и баща му сме хората на които може и трябва да вярва безрезервно.
Големия ,когато беше на годините на малкия също трудно споделяше /малкия е на почти 12 г./ ,но сега споделя много неща.
Нали знаете ,че звука се движи най-бавно?
Това ,което кажеш на детето си на 15 г. то ще го чуе ,когато стане на 25 г 😁😁😁

# 274
Mавина, доста сходно положение с баткото, но тормозът беше от един конкретен субект, на който като познавам родителите, нищо няма да ме учуди. Докато в 6 или 7 клас нашичкият не издържал, отупал го, и нещата приключиха - рязко и завинаги.  № 2 кара по същата пътечка - кротък и неагресивен. Отнесе си тормоза тази година от едно конкретно хлапе от класа. Говорих с класната многократно, на майката звънях, че ми е и служебно позната, и тя имаше наглостта да ми заяви, че нейното дете се било прибрано надрано, т.е. то е тормозеното. Ехо-о-о, твоят е с две глави по- висок от моят синковец, как точно си представяш, че моето чаве го е достигнало, че и надрало. Другото дете е много проблемно, и очевидно агресията му избива по всички направления.
 Класната помогна за потушаването на проблема. Скоро не се е оплаквал, дано и да е приключила драмата.
Моят се движи с по-едрички и нахакани момчета от класа, които го защитават при нужда, но с нетърпение очаквам сам да се опери и да започне да се защитава.

# 275
Mавина, доста сходно положение с баткото, но тормозът беше от един конкретен субект, на който като познавам родителите, нищо няма да ме учуди. Докато в 6 или 7 клас нашичкият не издържал, отупал го, и нещата приключиха - рязко и завинаги.  № 2 кара по същата пътечка - кротък и неагресивен. Отнесе си тормоза тази година от едно конкретно хлапе от класа. Говорих с класната многократно, на майката звънях, че ми е и служебно позната, и тя имаше наглостта да ми заяви, че нейното дете се било прибрано надрано, т.е. то е тормозеното. Ехо-о-о, твоят е с две глави по- висок от моят синковец, как точно си представяш, че моето чаве го е достигнало, че и надрало. Другото дете е много проблемно, и очевидно агресията му избива по всички направления.
 Класната помогна за потушаването на проблема. Скоро не се е оплаквал, дано и да е приключила драмата.
Моят се движи с по-едрички и нахакани момчета от класа, които го защитават при нужда, но с нетърпение очаквам сам да се опери и да започне да се защитава.
Ще дойде ден в който ще се защитава и никой няма да иска да го дразни.
Малкия ми и той върви дребен и слабичък.
Баткото беше така ,а сега е с една глава над мен.

# 276
  • София
Аз пък не мисля, че на всяка цена трябва да бъдат възпитавани да не отвръщат. Преди време един психолог училищен обясняваше, че учителките грешно ги учат как едва ли не нямат право да се защитят и трябва да не отвръщат. Най-нормалното нещо е да се защитиш, когато си застрашен по някакъв начин. А и така в общия случай тормозът рязко спира, а иначе може да продължи до безкрайност. Има разлика между това да си побойник и това да се защитиш, когато си нападнат и тормозен.

# 277
Аз пък не мисля, че на всяка цена трябва да бъдат възпитавани да не отвръщат. Преди време един психолог училищен обясняваше, че учителките грешно ги учат как едва ли не нямат право да се защитят и трябва да не отвръщат. Най-нормалното нещо е да се защитиш, когато си застрашен по някакъв начин. А и така в общия случай тормозът рязко спира, а иначе може да продължи до безкрайност. Има разлика между това да си побойник и това да се защитиш, когато си нападнат и тормозен.

Напълно съгласна! На децата се вменява някакъв страх, че ако отвърнат едва ли не те са лошите и в крайна сметка ми се е случвало да чуя изказвания от сорта на" Ами той ме удари, но аз не му го върнах, защото учителката ще ми се кара."

# 278

Напълно съгласна! На децата се вменява някакъв страх, че ако отвърнат едва ли не те са лошите и в крайна сметка ми се е случвало да чуя изказвания от сорта на" Ами той ме удари, но аз не му го върнах, защото учителката ще ми се кара."

да. в крайна сметка излиза виновен не дразнителя и започналия, ами справилия се самостоятелно със ситуацията. децата се приравняват надолу и се предпочита клюкарене и глупости  . по малко проблеми създава на даскалиците.

# 279
  • Варна
Няколко месеца имаше проблем с 4 индивида от класа. Траех и го оставих сам, обаче не. Накрая се опитали да го наритат по стълбите надолу, защото отвърнал с ритник на поливане с вода. Изтрещях, преспах една вечер, после свиках майките на гаменчетата по вайбър на лични. Чудо! Кой ме отсвири, кой изкара сина си пръв приятел на моя, една даже ми звънна, сина й писа извинение. Утихнаха нещата. Обапе мият се окрили, че ще овършея всеки, та му набих канчето и на него.
Още са наивни, простотиите им също, но ще наберат смелост отново. Шести клас е, най-високия в клас, 43 номер носи, ако му писне и почне той да наритва?!

# 280
уф. според моя приятелка скоро населението на планетата ще е население с неврози. всеки с различна.

# 281
  • 1st floor
Моят беше тормозен от девойки от класа. Две близначки, ужасно невъзпитани. Веднъж така го бяха изритали в гърба докато си е ровил клекнал в чантата, че имаше цяла синина над бъбреците. Sad Попитах го какво е направил, а той каза "Нищо. Момичета не се удрят." Останах безмълвна и направо не знаех какво да кажа. Sad
Хем е прав, хем ми се искаше да отида и аз да ги оскубя тези момичета. Sad

Последна редакция: чт, 07 фев 2019, 18:41 от НеПоКоРнА

# 282
Като чета какво сте писали и ми се свива сърцето.При нас за сега няма такива ситуации,но пък много било модерно да се псува.Такъв шамар ми идваше да му отвъртя през устата,как се сдържах и аз не знам.А той горд даже.Винаги съм се възмущавала при такъв тип изкази ,обяснявах,говорих,молих го и пришка ще ми излезе на устата,ама ей го нашия "модерен" искал да е.Добре,че поне има добри оценки,че щях да се гръмнааааа.

# 283
  • Варна
В 5ти клас го удариха с учебник в окото, мина с насинено само. Нямаше извинение от родител. Извършителят бил провокиран от сина ми. Само класната беше в истерия. Унищожават им чувството за справедливост. На моето дете още в детската градина,смачкаха го буквално учителките.

# 284
Каквото е модерно за тийновете, си остава за тях. Така съм казала и така става. Далеч съм от мисълта, че в училище или сред тяхната си компания не се псуват или разменят модерните за тяхното време лафове. Ясно е, че е така. Но вкъщи пред мен, с мен -не. Такъв език не разрешавам. Аз не съм тийн. Когато са с кака си заедно също. Изпускали са се от време на време, но само от погледа ми се коригират на мига.

Общи условия

Активация на акаунт