Пубертетът при момчетата - Тема № 4

• 42 229
  • 765
  •   1
Отговори
# 300
  • София
bella-ciao, разбирам идеално за какво иде реч (😉по username ми личи), но нали знаете немските лекари колко много се вземат на сериозно?

# 301
Взимат се на сериозно, защото обикновено четат и се образоват за новостите в областта си.
Големият ми син миналата година прави голям доклад на тема  Medienkonsum при децата и подрастващите. Такива статистики изровихме, че ми се изправи косата.

# 302
Плейстейшъна се ползва само през уикенда при нас. Но телевизия си гледат всяка вечер, макар че не е точно гледане - всеки си прави нещо, а телевизора си работи за фон. Лаптопа не го пипа, освен ако не му трябва за някой проект в училище. Аз лично съм от по-либералните и толерантни родители, което понякога не е добре, но като цяло нямаме кой знае какви проблеми. Извънкласните занимания са - уроци по Математика и Бел, през уикенда - плуване.

# 303
Когато се отнася за здравето съм повече от Хитлер Smiling Imp Аз съм отговорна и за хубавото, и за лошото, така че не бих изпуснала момента, само защото някой ме наричат Хитлер!

# 304
  • София
Когато се отнася за здравето съм повече от Хитлер Smiling Imp Аз съм отговорна и за хубавото, и за лошото, така че не бих изпуснала момента, само защото някой ме наричат Хитлер!
Едва ли тук в темата пишат безотговорни майки 🙂Гаранция има ли някаква, че въпреки тези мерки няма да изпуснете момента? За съжаление, няма такава.

# 305
  • Sofia
Доколкото вече съм разбрала, младежът на beki8 се увлича по фитнеса и е доста суетен. ЕМИ за да има мускули, трябват му здрав и продължителен сън, почивка, спокойствие и предполагам не роптае особено, че са му ограничени електронните устройства и ТВ.

Това моЙто е геймър, нищо никога не му е ограничавано никога, във всяка стая ТВ, всеки е със смартфон, две конзоли, n-на брой таблета, геймърски комп, два лаптопа. Учи за НВО, ходи на школа и уроци, свири на китара. Доскоро мразеше спорта, има сколиоза, но да го видите сега как всяка свободна минута гледа да е навън, със съседкия набор ходят на една площадка да тренират, а за почивка между ученето не взима телефона, а китарата.
Е, ако прекали с нещо, му напомням, но като цяло не се налагат някакви драконовски мерки.

Синът на една съседка е в 10-ти клас. В петък играл на компа до 5ч. сутринта. Ей това не го разбирам, макар че може да се изкарват добри пари, ако е добър и му стане занаят. Просто децата ни живеят във време, различно от нашето.

# 306
Последно казвам, че има конкетен проблем, върху който се работи, а Вие може да си твърдите колкото си искате, че не съм права!

# 307
Аз също се намесвам, когато не може сам да се контролира. Също не съм фен на голи забрани. На дискутираният младеж не му е просто забранено нещо, той де факто има натоварена програма и така или иначе няма време а повече игри и занимания. Така че нека не го съжаляваме прекалено, явно са добре балансирани нещата
Моят също играе доста, но това е самоограничаващ се процес. Когато има свободно време, да играе. Въпросът е колко и кога е това. Като заангажиран достатъчно, това не е много. И аз крада време за четене Wink  , няма нужда някой да ми го брои.

# 308
  • България
Аз съм на същия принцип Беки и по-същия начин се чувствам отговорна за действията и решенията си като родител. Мен ме наричат генерал и какво от това. Смартфонът е заменен с телефон с копчета, лаптопът е с парола, единстовено ползва работния ми компютър, защото обича да си пуска песни и музика. Да, строга съм, но това е моят начин. Либералното възпитание е пробвано и не дава резултати, освен хаос и анархия. Ако оставя на негова преценка  и воля с телефон да си напише домашните, значи няма да бъдат написани. Той сам го е показал.

# 309
За музиката си има колконка с карта, на която е свалено всичко, което иска (включително "те са зелени човечета" Joy ) та интернет не е чак толкова задължителен. Ако сметнем колко време отделяме ние, възрастните, за такива медии и как после твърдим, че нямаме време, сами ще се присмеем на себе си...

# 310
  • Пловдив
Аз все още търся начин за справяне с геймърството...ММ е на път да се откаже,ама аз Не!

# 311
У дома времето за джаджи и интернет не е много,но аз не засичам.Така или иначе се прибира 17,30 и много често има да учи за следващият ден.Към 22,00 е легнал,чете си страничка,две и бързо заспива.Така през седмицата да му се събира около час за телефон.По-лежерно му минава времето през почивните дни,тогава гледа да учи по-бързо за да има повече време за вайбър и чат.Игрите нещо не го грабват,имаше период,покрай негов приятел беше залитнал,но сега са в различни групички и хич не се сеща.В последно време се е отдал на слушане на музика и лафчета със себеподобни.

# 312
Моето не мре за компютър и чат. Аз говорих с него. Проблема му е груповата динамика. Не искат да бие на очи или да е аутсайдер. Иска да принадлежи към групата ... което го поставя пд натиск. В групата в момент  наричали бебета всички, които си лягат рано и всеки се чувства задължен да пуска съобщения до откат за да покаже на другите , че не той е бебето ... Но моя сутрин и без това едвам става и се уморява като куче от училищна програма, домашни и други ангажименти ... като към тях идва и натиска от групата да прави и това, което е куул, ами много му идва. Гледам направо се изнервя на моменти е ужасно нервен и ми създава грижи..

# 313
  • Варна
Аз все още търся начин за справяне с геймърството...ММ е на път да се откаже,ама аз Не!
На пубера ще изключа рутера, баща му какво да правя?!!!!

# 314
На пубера ще изключа рутера, баща му какво да правя?!!!!

е как какво. ти дантелени нощнички нямаш ли Yum

Общи условия

Активация на акаунт