Пубертетът при момчетата - Тема № 4

• 42 224
  • 765
  •   1
Отговори
# 360
  • Перник
...
Аз също често размишлявам над това,дали повечето деца учат с родителите си?...

Моето - почти не. Преди тест/контролно идва в кухнята с учебник, за да го изпитвам докато приготвям вечерята. Ако някое домашно го е затруднило, отваряме учебник и тетрадка и го правим заедно, но това се случва много рядко.

# 361
  • Sofia
И аз съм му постоянно на главата. Подканям, проверявам, изпитвам, помагам. До 6-ти клас се справяше отлично и сам, повече на обща култура и запомненото в час, но тоя 7-ми клас на пъпа ще ми излезе Confounded  То и материалът стана по-труден, повече предмети, БЕЛ и математика на MAX, школи, уроци....не е от тези, които си планират добре времето, та се налага да командвам.

# 362
Миналата година /5-ти клас/ учех заедно с него по всичко. Математиката много я следях и обяснявах. Мисля, че добре съм се справила, защото помни и решава задачите без проблеми и сега. Тази година съм вдигнала ръцете и само изпитвам. Ако нещо не му е ясно му се обяснява подробно от частната учителка. Големият проблем му е това, че бърза - за къде не е ясно. Когато го изпитват на дъската винаги носи 6-ци, но на контролните нещата са шарени - 3-ки, 4-ки, 5-ци, но никога 6. Защото все бърза и в бързината забравя минуси, а от там и отговора става грешен. Говоря до посиняване, че оценки се пишат за верни задачи, не за време, ама кой ли ме слуша

По БЕЛ пък проблема ни е с четенето с разбиране. 3 години вече не ще да разбере, че първо се чете текста два пъти и после се отговаря на въпросите към него. Той го прави обратно - чете въпросите и търси отговора в текста. В по-малките класове това помагаше, защото въпросите бяха лесни, но сега са зададени така, че няма как да ги открие без да е прочел всичко и то поне 2 пъти. Обаче той упорито си пробва този начин и това си е. Резултата е 4-ка за срока. И частната му учителка се ядосва много за това, обаче той си знае неговото

# 363
при нас ги има и двете. и ръчкането и самостоятелността

# 364
  • Sofia
Lady Cassiopeia Duval , ако искаш по-мирен 7-ми клас, не го оставяй тази година на учителките и на себе си. До 5-ти щом си била плътно до него, сега е още по-важно, повярвай Grin Ние цялата лятна ваканция 6-ти срещу 7-ми клас попълвахме пропуски по математика, защото бяха със заместващ учител, а в 7-ми беше важно от началото да тръгне добре.

# 365
Много благодаря за съвета - всякакви препоръки са ми добре дошли Hug

Аз съм му намерила летни курсове по БЕЛ и Математика за затвърждаване на материала от 6-ти клас и попълване на пропуските. За математиката съм по-спокойна, защото като цяло разбира материала още в час и после с частната учителка само затвърждават знанията. Обаче с БЕЛ направо си учи материала на частните уроци, защото в училище всичко минава през ушите и нищо не остава в главата

Тъпото е, че по средата на годината смениха и двете им учителки в училище. Едната се разболя от нещо, а другата си счупи ръката и сега са с нови, които имат съвсем различен начин на преподаване и децата рязко се ошашкаха. За тази по БЕЛ са доволни, че старата беше сериозен дзвер, обаче класната им по математика много им липсва и сега правят бойкот на новата госпожа. А това ще доведе само до изоставане с материала. Класната им говори с тях и ги помоли да се държат добре - дано да се кротнат, че съвсем ще си скапят оценките

И ето пример - класната им им даваше по 15 - 18 задачи на контролните, а новата днес им е дала само 5. Ще видим оценката, но гледам, че и домашните сериозно намаляха в сравнение с преди. Добре, че частната учителка също дава домашни. Но другата година съм се зарекла, че ще го пращам на курсове. От сега събирам мнения и препоръки за школите в София

# 366
  • София
Момичета, горе главите и седми клас, и пубертетът ще мине Smiley
Моят синковец днес ме докара до шок и ужас с "Опълченците на Шипка", но сега вече половината стихотворение е научено за утре, а другата част за следващата седмица ще бори. Моят съвет е ако можете през лятото да накарате децата да научат стихотворенията наизуст, защото дори и нещо да забравят все ще е останало...

# 367
Момичета, може ли някоя от вас да ми препоръча някакъв сборник по БЕЛ за 6-ти клас? Но не такъв с тестове, а такъв с упражнения. Трябва ми да наблегна на четенето с разбиране и на преразкази но литература.
В крайна сметка се отказваме от учителката по БЕЛ, защото не виждам никакъв напредък през първия срок. А и той се оплаква, че тя доста му крещяла по време на уроците. Много вероятно е и това да е причината той да не усвоява нищо при нея - и на мен някой да ми крещи на главата час и половина, и аз няма да науча нищо. Сега му направих абонамент в "Уча се", ще взема един сборник с упражнения и един с тестове, запретвам ръкавите и се захващам с него през втория срок. И въпреки, че съм доста строга, той предпочете да учи с мен, вместо с учителката Simple Smile А другата година отива на курсове и това е положението.

# 368
  • Варна
С това бяхме ние миналата година и уж е харесвано от госпожите.

# 369
Това с крещенето по ученици ми е болна тема.Твърде е възможно,да доведе до блокаж и самото дете да се притеснява или да е под напрежение,а това определено пречи за усвояването на учебният материал.Моето дете беше с такава учителка(добре,че я смениха) и БЕЛ му беше най-омразният час.Даже си беше втълпил,че ще остане цял живот неграмотен и си пишеше домашните с рев.През лятото му намерих учителка,която да идва в къщи,като предварително й бях разказала цялата ситуация.Успя да навакса и сега с лекота изкарва 5,а ако положи елементарно усилие и 6.При нас се оказа,че самостоятелното обучение в домашна обстановка е вярната посока.Най-ме радва факта,че сега има и самочувствие,пише спокойно и уверено,даже  смени и почерк.
Вчера беше много доволен,че успял да купи подарък на харесваната девойка и с голям трепет чака 14-ти.Заложил на шоколадово сърце и разни ученически пособия.Sparkling Heart

# 370
  • Варна

Вчера беше много доволен,че успял да купи подарък на харесваната девойка и с голям трепет чака 14-ти.Заложил на шоколадово сърце и разни ученически пособия.Sparkling Heart

Сладурчо Joy

Ей там им е основния проблем, самочувствието и несигурността. Когато натрупат повече знания и когато разберат една материя сякаш крила им порастват. А когато са несигурни хъката-мъката.
Питам го това защо не го написа на контролното, ами страх ме беше да не напиша глупости. Ха де, по-добре глупости от колкото нищо.

# 371
. От сега събирам мнения и препоръки за школите в София
                         Аз мога да препоръчам курсовете по български и математика,които се провеждат в Първа АЕГ - София.Има курсове за 6-ти и 7-ми клас.Голямата внучка ходи само втория срок и се представи чудесно на изпитите.Сега там ходи седмокласника и сестра му 6 кл.Курсовете са в събота  или неделя по 4 часа.Цената е поносима.За телефон и по-точна информация ще питам дъщерята,че нямам записано при мен.

# 372
  • София
От сега събирам мнения и препоръки за школите в София
Миналата учебна година (6ти клас) беше в Междучасие, в 7ми го преместихме в Милениум. От Милениум сме много по-доволни!!!

# 373
                         Аз мога да препоръчам курсовете по български и математика,които се провеждат в Първа АЕГ - София.Има курсове за 6-ти и 7-ми клас.Голямата внучка ходи само втория срок и се представи чудесно на изпитите.Сега там ходи седмокласника и сестра му 6 кл.Курсовете са в събота  или неделя по 4 часа.Цената е поносима.За телефон и по-точна информация ще питам дъщерята,че нямам записано при мен.                  

Много благодаря, но  Първа АЕГ ни е много далече Simple Smile

Миналата учебна година (6ти клас) беше в Междучасие, в 7ми го преместихме в Милениум. От Милениум сме много по-доволни!!!

Летните курсове, на които ще ходи са точно в Милениум. Може ли да ми препоръчаш учители там за редовните курсове през учебната година? Кога трябва да го запиша, какви са таксите - всякаква информация ще ми е полезна

# 374
  • Sofia
От сега събирам мнения и препоръки за школите в София

В коя база сте? Аз от тази в Лозенец имам отлични отзиви, но заниманията са през седмицата и на нас това ни е непосилно. Затова не го записах в Милениум. Ходи във Веди.

Общи условия

Активация на акаунт