Пубертетът при момчетата - Тема № 4

• 42 281
  • 765
  •   1
Отговори
# 405
и при нас вчера имаше подобно. прибирам се спезиално по рано да им да м да хапнат и да карам големия на езда. давам да хапнат и го пращам да си слага екипа ... изчезна. чакам , чакам, ще трябва да тръгваме ... викам какво става. Нашия в тоалетната с телефона, ама не бил писал по телефона. Ама аз като му се скарах!

# 406
  • Пловдив
Аааа, и моя е така с телефона. Като ходи по голяма, взима телефона и откарва половин час. Преди няколко дена го заплаших, че ако го вземе, аз ще му го взема и ще си го получава само за училище. Вчера отиде до тоалетна и пак виси вътре. Отивам и аз и му казвам: Дай телефона! Не е у мен, бе мамо, виж, в кухнята е. Е наистина там беше. Обаче ми щукна да потърся четеца. Е, познайте къде беше... Сега и четеца забраних. Добре, че не може телевизора да замъкне. Остават книгите... Било му много скучно вътре. Satisfied

# 407
  • София
katjushka, една позната живееща в Осло, си имаха малка етажерка, на две рафтчета, с книги в тоалетната Wink Много кокетна, освен книги имаше рамкирани фотографии и декоративни акценти.  Да не е скучно Simple Smile

Моят пък е толкова бърз в тоалетната (за да се върне към комп. и конзола), че понякога се чудя използва ли изобщо тоалетна хартия. За миенето на ръцете след тоалетна ме заболяха устата да повтарям. Вече имам списък от думи, които трябва да си татуирам на челото, но уви не ми е толкова голямо.

# 408
на вратата се закача бележка с правилник за ползване , миене и чистене

# 409
  • Sofia
Аааа, я да се учат да си следят часовника поне за техните си неща Hands Point Up Нашият сутрин за училище до последно се офлянква, само подканям, но за урока по китара сам решава кога да се приготви и да тръгне. Казах му, че няма и това да следя вместо него.

Нашият беше много бърз във ВЦ до тази година. Сега и той се застоява вътре много дълго с телефона, но и някои мъжки работи вече прави Relaxed

# 410
  • Пловдив
katjushka, една позната живееща в Осло, си имаха малка етажерка, на две рафтчета, с книги в тоалетната Wink Много кокетна, освен книги имаше рамкирани фотографии и декоративни акценти.  Да не е скучно Simple Smile

И аз искам такава! Relaxed

По-скоро проблемът е, че се забравя вътре, а все пак сме 4 човека с една тоалетна. Grinning

# 411
  • Където ми покаже сърцето
Здравейте, имам 13 годишен син с който ми е изключително трудно в последните месеци. Станал е много агресивен и груб с мен, което не ми допада.Опитва се да командва и да се налага,държи се обидно с мен когато сме сред хора.Реших да се обърна към психолог, който да му помогне в периода на пубертета. Бихте ли препоръчали някой психолог в София. Книги за сега не съм чела за този период,така че и книга може да ми препоръчате,за което благодаря!

# 412
  • София-Младост
калинка
Утре ще ходя на психолог, след това мога да кажа дали я
препоръчвам.

# 413
Калинка, че твоето момче се държи съвсем нормално за тийн. Просто ти трябва да се пренастроиш и да не го приемаш толкова лично. Периодът е такъв. Опитай да слезеш на неговото ниво, за да общувате по-леко. Може да не ти харесва, но трябва да положим всички усилия децата да се чувстват добре с нас и изобщо в семейството.

# 414
  • Където ми покаже сърцето
Купих си онзи ден една книга и за сега много ми допада.Разбирам пубертет,разбирам хормони,но и аз съм човек и искам уважение и разбирателство.Книгата е на д-р Робин Берман и се казва "Мрази ме сега,за да ми благодариш по-късно."
Ала-бала сподели за ппсихоложката,доволна ли си?

# 415
Не знам какво е това отношение на нашите деца. Аз с моите родители така не съм се държала, колкото и тривиално да звучи. Имах респект, и сега все още имам. Моя въобще не признава никой. Така не е възпитаван. Никой не се държи в нас така, както и мъжът ми не е грубиян или безхаберник. Нормално семейство сме, но вече не сме.

# 416
  • София-Младост
Калинка, писах ти на лично съобщение още след посещението. Да, доволна съм. Успокои ме за някои неща, даде насоки за разговори и ще видим. Само на 11 е, умен, но дисциплината му е зле... вчера са го изгонили от един час...не само него. Ами не стават така, утре ще седне отново, ще говорим, ще сложим правила, наказания. Реве снощи, аз не искам да се държа така...но като спра да му говоря и става мил и добър.

# 417
  • София
Калинка, и аз ти писах лично съобщение. Получаваш ли ги?

# 418
Здравейте момичета.  Да се запиша и аз във вашата тема Simple Smile  Аз съм с един 12 годишен младеж/ е почти, ще ги навърши след няколко месеца/, който започва нещо да ме изнервя напоследък. Миналата седмица класната ми се обади, играел на таблет в час / да кажа,че той няма нито таблет, нито телефон в себе си/ вземал от някой съученик, отговарял на госпожите, оплаквания от момичетата в класа, че ги бутал, показвал неприлични жестове. Той си е малко буйничък, особено без наше присъствие,когато е с нас - друго дете. Явно започва да навлиза в пубертета, но все още няма промяна в гласа или пък да има някакво окосмяване. Отговаря ми от време на време, но все още не ми е казвал, колко съм лоша или гадна. Постоянно е в някаква издънка и все е наказан за нещо. Един месец е без джобни, без телефон/ защото го изгуби/, преписване на уроци. Та сега с какво да го накажем?Оценките в училище са му добри 5,6 е понякога и някоя 4 и когато го попиташ "защо е ниска", отговаря "защото не съм добър по този предмет". Да попитам при вас как е с момичетата? Пишете, че имат приятелки, но на тяхната възраст ли? Моят младеж нещо май си харесва по-големи момичета.Пети клас е , но си пише с момичета от 6 и 7 клас. Ходят заедно на тренировка и явно те му харесват.Миналата година имаше гадже от неговия клас, но се разделиха лятото. Да ви призная, аз съм от лошите - чета му какво си пише с момичетата и се изумявам. То не е обяснения, то колко му е голям, какво ще направи и т.н.Пък и те отсреща - как да си го мери ,дължина дебелина...Smiley Все още имам достъп до месинджъра му. Казали сме му, че няма да четем какво си пише:smiling_imp: Има само по полови час през седмицата и по един час през уикенда. Иначе споделя с нас някои неща, но не всички разбира се.

# 419
  • Варна
Моичкия още гадже няма. И още е на етап момичетата са кифли.

Общи условия

Активация на акаунт