Чудна февруарска новина! Най-после появи се втора бебешка черта!

• 31 974
  • 775
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, момичета отдавна не съм се включвала в темата, може би последно преди 2-3 теми. Честито на момичетата, видели така мечтаните две чертички лека бременност и пухкаво бебче на финала! Blush При нас положението никак не е хубаво. Днес бях отново на лекар и си направих някои изследвания а  ММ си направи спермограма. Установи се, че имам ИР, дефицит на Б12, дефицит на вит.D,  TSH е 2,16 и пролактина ми леко завишени, а спермограмата е с не особено добра морфология. Последните два цикъла са ми на около 60 дни. На ехографа не се вижда нищо притеснително. На миналия преглед ми беше изписала Cycle balans, за да ми се регулира цикъла, но без успех. На всичкото отгоре май съм пипала и гъби. Сега ми изписа метфогама, вит. Б12, вит. Д, Иногинол и полижинакс, а на ММ Profertil Men а след като по оправят нещата с ИР ще започна и аз с profertil. След като ни излязат микробиологията ще видим дали няма да добавим и нещо друго към лечението. Вече съм супер отчаяна. 😢 Извинявам се за дългия пост, но имах нужда да споделя с някого защото ми е супер тежко. 😢😢😢

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 00:08 от Borislava Nikolova 603536

# 661
Sunflower, задължително консулт с ендокринолог. Не те плаша, за щастие са поправими тези неща. Аз от тийн съм с проблемна щитовидна жлеза. Миналата година по това време TSH беше около 4, ТАТ - около 400, МАТ - около 1700!!! Май месец започнах безглутенова диета и за 6 месеца смъкнах МАТ до 600, което си е значително. Сега е около 270, TSH е 1,8, но пия лекарства. Обърни внимание на хормоните и то ако наистина можеш с добър хранителен режим и спорт! В нета има доста инфо, аз ходих и на диетолог в репродуктивна клиника в Пловдив, за да ми обясни точно за безглутеновия режим. Успех!

Borislava, горе главата. Няколко месеца преди ин витрото ни бяха казали, че дори и ин витро няма смисъл да правим - аз с щитовидна жлеза + ендометриоза, ММ с 0% от спермограмите и то след няколко месеца различни добавки. Така че не се отчайвай! Simple Smile

# 662
Sunflower, с високи антитела най-вероятно става дума за Хашимото. Нещата са поправими, много момичета когато смъкнат ТСХ и забременяват веднага. Всичко ще бъде наред Hug
El Roi, мога ли да те попитам за диетолога в Пловдив, при когото си била? Ще съм благодарна Hug

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 07:43 от Peoney

# 663
Peoney, силно се надявам и аз! Ако не ми мине котка път, скоро ще се върна към бебеправенето и ще се включа и аз в късметлийското списъче, че ме сърбят ръцете, откакто го създадохте. Simple Smile

# 664
Добро утро, дами! Много дтраници изчетох, чета ви, но не пиша, защото няма нищо ново около мен. О мина и сега си чакам резултата да видим как сме се справили.
Много се смях с ходенето до аптеките и аз така с половин уста си купувам тестове. При мен проблеме е, че изглеждам много детски и като каже, че искам тест за Б, само дето не ме убиват с поглед. А веднъж като ходих на гинеколог най- нахално с учудване ме пита: ама вие водите ли полов живот...? 😂
Sunflower важното е че е поправимо и скоро се надявам да се похвалиш.
Скорпи, нещо ми намирисва на Б с тези симптоми 😘
Снощи доста потрудили е имало, а дано да е на късмет. ❤
Приятен ден, дами и дано днес някоя се отчете с + тест!🤗

# 665
Добро Утро Simple Smile
Минавам само да се отчета. Тази сутрин си направих останалото Престо от опаковката и за жалост отново е абсолютно и напълно отрицателен. На 26ти ден от цикъла с първа урина все нещо трябваше да хване.
Поне сега ще си направя едно кафе без огирзения. Grinning
Та така от мен. Оставам да ви следя с надежда някой друг да покаже по-добри резултати. В момента най-много разчитам на Скорпи и Лили. Flowers Hibiscus

# 666
Рокетче изпий си кафенцето и спокойно си чакай закъснението Wink щом няма лелка има надежда.
Лили и скорпи вие сте на ход 🤗

# 667
Рокет, зависи колко ти е дълъг цикъла, аз съм имала абсолютно - тест на 27 ден при 27-8 дневен цикъл и на същия ден чхг 76. Тъй чеее... Simple Smile

# 668
Момичета, да се отчета и аз, че днес ми излязоха резултатите, но чак в четвъртък имам час при лекарката, за да видим какво ще каже.
TSH ми се е увеличил още от предното тестване. Този МАТ доста ме шашна като му видях резултата, четох разни неща в интернет, но не съм сигурна колко правилно гадая. Ако вие имате мнение, ще се радвам да го чуя. Simple Smile

И аз не съм добре запозната , но от опита ми мога да кажа , че ТСХ трябва да е ПОД 2 при опити за Б .
Преди да стартирам ЗЕТ ми беше 1,5 ...после скочи на 2 и малко . Така го оставихме.  На + Б го проверих и беше 3 и нещо . Изплаших се , но било нормално да има леко завишение заради имплантирането.  Въпреки това настоявах за терапия. Месец и половина приемах Л-тироксин х50 . Падна под долните стойности.  Намалихме на 0.25 и пак без промяна (под долната граница) от началото на януари спрях л.-тироксина и има.съвсем лека промяна.
Сигридов ми иска ТСХ и ФТ4 , но за следващия преглед ТСХ , ФТ3, ФТ4, ТАТ , МАТ . Няма да е зле да провериш всичките и ти 👍

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 10:03 от 💙ROSSE💙

# 669
  • София
Аз също съм с Хашимото и пия Елтирокс 75мг.
Нямам никакви опраквания от доста време освен, че все ми се спи и съм уморена, но начина ми на живот и ежедневието ми са динамични и почти не се спирам.
Била съм донор на яйцеклетки три пъти и за трите пъти знам, че има получила се бременност при дамите и дано да си имат живи и здрави бебчета. Това ме води на мисълта, че нямам проблем със забременяването.
Ще пусна ТСХ другата седмица ей така да видя как са нещата.
Имам някакво гадно гадене и парене малко под гърдите и ме боли гърба. Дано не ме хване нясои грип.
Стискам палци за положителни тестове.
Познавам си овулацията, но другия месец за най-сигурно ще си взема един тест да съм убедена.

# 670
  • Габрово
Куки и аз съм с лапешката муцуна от 7 клас нисичка 50кг и като кажа че имам дете не ми вярват хората ако като кажа че е 6 клас представи си физономии увиснали чинета Joyпитат ме в градината ли съм забременяла JoyJoyJoy Скоро пак ми искаха лична карта като си купувах цигари JoyJoyJoy да вметна гоня 32 та Stuck Out Tongue Winking Eye
Рокетче раничко е изчакай си закъснението което ще имаш и тогава препишкай един Blushда бъде магично те орисвам а сега си изпий кафенце Grinning
Мен все ми се превиждат зацапванки а като се забърша нищо Joy ама си чакам лелката де ясно ми е че ще ме посети Grinning за протокола днес май ми е 28 ден по едните смятанки без цапанките от бх а със тях ми е 32 ден Joy а след онова зацапване дето ходих на аг ми е 9 ден Joy поне минах долна граница на ЛФ от 9 дни пфууу Grinning
Лили ,Рокетче момичета палци за приятни изненади.
А Сънпе аз тсх знам че е хубаво да е под 2  даже до 1.5 за зачеване.Мисля че си взела мерки и скоро ще видиш 2 черти.

# 671
Да , Рокетче , изчакай , не бъди като кака ти Съншайнчето Stuck Out Tongue Winking Eye

# 672
Хаха, Съншайн, сърце юнашко не трае да си направи теста сутринта. 😄
То хубаво да чакам закъснение, ама с моят цикъл, дето и той не знае колко е дълъг, малко е трудна работата. Така или иначе друг вариант нямам. Ще си чакам пък каквото сабя покаже. 🌺

# 673
Ох, момичата сдухах се Sad Току що разбрах, че една приятелка е бременна. Хубава новина, разбира се. Аз й честитих, но вътрешно крещях. Много ми е кофти, каква гаднярка съм, не мога да се зарадвам както е редно. Такъв болен мозък като моя, няма Sad
Съжалявам за спама,но няма кой друг да ме разбере, при положение, ме никой не знае от колко време се мъчим и ние за двете черти.

# 674
Дам , аз бях до магазина и едно момиче , познато на продавачките , им каза , че е бременна . Последния път като бях на гинеколог на момичето преди мен ѝ видяха сакчето за първи път . Имам чувството , че ме преследват навсякъде забременели Joy

Общи условия

Активация на акаунт