СПЕШНО! Сериозен спад в теглото на бебе на 2м.

• 8 792
  • 198
  •   1
Отговори
# 90
Тя за сърцето каза, че е водила детенцето при д-р Велковски (поздравления за избора, изключителен, невероятен, перфектен, нямам толкова силна дума, с която да определя този човек и специалист) и той е казал, че дететнцето е добре със сърцето. Ама на какви лекари сте попаднали за този шум на сърцето??? Има случаи, при които се чува "физиологичен шум" на сърцето, който не е опасен и изчезва сам, особено при бебета, раждани със секцио. Но да се "премълчава"!!! Нашата лична лекарка чу шум на сърцето на моето дете на 2-рия месец, веднага ми каза, каза, че може да е физиологичен, което не е опасно, но за всеки случай ми даде направление за кардиолог. Тъй като в нашия град имаме само един детски кардиолог и той беше отпуска, а аз не исках да чакам, заведох детето при детски педиатър на частно (много го хвалеха, много добър професионалист... зависи за какво). Той шум не чу. Все пак си отидохме и на кардиолог, като се върна от отпуската. Диагнозата беше стеснение на белодробна артерия - израства се с времето, трябваше да го следим на всеки 6 месеца. на 2-рата година отидохме - беше го израстнал, но ме срина нова диагноза - аортна стеноза (ВРОДЕНА). Как не я бил видял при всички прегледи досега, чудел се.... Насочи ни към София - 3-градска. Проучихме специалисти, използвахме връзки и на 3-тия ден след поставянето на диагнозата бяхме в София при доктор Велковски. Само аз си знам как изживях тези 3 дни, изгубила вяра в този кардиолог (плевенския). Диагнозата - потвърдена от д-р Велковски в София.... Та.... ако не беше личната ми лекарка, която да чуе този шум и "случайно" забелязаната стеноза на аортата непосредствено след израстването на стенозата на белодробната артерия... щях да спра след 2-рата година да взимам превантивни мерки за ендокардит и не се знае какво можете да се случи... МНОГО Е ВАЖНО лекарите да са докрай искрени с нас... за съжаление, не са... и от там идва... МНОГО Е ВАЖНО да се образоваме и да си помагаме сами, иначе.... последиците може да са необратими!

Според мен тези хрипчета, които чувате, също са от нослето, защото споменахте, че се появяват особено след като детето е плакало. Все пак!!! Грипно време е, опасно време. Опитайте да намерите някой педиатър (ДОБЪР) за посещение вкъщи на частно, да го преслуша. Като цяло ако е от дробчето, ще кашля, но не на приливи и отливи, ами една постоянна кашлица. Бебенце е, трудно е при бебе да прецените сама. Моят син е на 3г и 8 месеца и вече сама си му поставям диагнозите, лекарите ме принудиха, сега на лекар ходя само като искам изследване или да ми се изпише антибиотик, като често сама казвам какъв искам.

# 91
Най ме кефи и нашата педи като каже "много четете" в интернет. Grinning Последния път като исках направления за изследвания си позволих да й отговоря "Ми, четем, кво да направим...". Grinning

Според мен тези "хрипове" са от сополи. Не бих ги свързала веднага с инфекция. А, ако реша да ги свържа, пускам един гърлен секрет за посявка и си успокоявам душата. Обаче, това за "шума в сърцето" е по-притеснително и бих наблегнала на него.

И, в крайна сметка, колко е хемоглобина?

Д-р Велковски, каза, че това е невинен шум, който го има всяко трето здраво бебе и че отшумява, аз му вярвам.. Хемоглобина беше 97 мисля... ще го следим. Едната част от лекарите казаха, че бил нормален гемоглобин за бебе, другите казаха, че приличало на анемия, но още няма да даваме желязо. Нямам идея, кой е прав....

# 92
Като родител на дете с АБКМ ще се опитам да дам насоки, за да се ориентирате: Алергичните деца нямат еднократно проявление, при тях симптомите са постоянни. Симптомите са гастро (жестоки колики, тежка диария със слуз, кървави нишки - постоянна, ежедневна), кожни - тежък дерматит (най-типични са грапавите бузи и петна, наподобяващи лишеи, зад ушите). Обикновено, за да се приеме, че детето е алергично, трябва да проявява поне 2 от симптомите. Като пиша колики, имам предвид наистина колики, които не дават мира на бебето и не се облекчават от нищо. Същото е и с диарията - не еднократна като атомен взрив, а ежедневна. 
При деца с алергия ХА млека не помагат, положението се облекчава, когато минат на специализирани с хидролизиран белтък. ХА млека се изписват на деца, предразположени към алергии, с алергични родители, като профилактика, но не и лечение.
Това е моят опит от преди 6 години и обясненията от лекари, докато се занимавахме с проблема.

При нас няма постоянни симптоми, за колики не бих казала, че сме ги усетили дори... единствено много газове, от които понякога плаче...

# 93
Като родител на дете с АБКМ ще се опитам да дам насоки, за да се ориентирате: Алергичните деца нямат еднократно проявление, при тях симптомите са постоянни. Симптомите са гастро (жестоки колики, тежка диария със слуз, кървави нишки - постоянна, ежедневна), кожни - тежък дерматит (най-типични са грапавите бузи и петна, наподобяващи лишеи, зад ушите). Обикновено, за да се приеме, че детето е алергично, трябва да проявява поне 2 от симптомите. Като пиша колики, имам предвид наистина колики, които не дават мира на бебето и не се облекчават от нищо. Същото е и с диарията - не еднократна като атомен взрив, а ежедневна. 
При деца с алергия ХА млека не помагат, положението се облекчава, когато минат на специализирани с хидролизиран белтък. ХА млека се изписват на деца, предразположени към алергии, с алергични родители, като профилактика, но не и лечение.
Това е моят опит от преди 6 години и обясненията от лекари, докато се занимавахме с проблема.

При нас няма постоянни симптоми, за колики не бих казала, че сме ги усетили дори... единствено много газове, от които понякога плаче...

То си е същото. Пробвали ли сте инфакол? Аз съм изключително доволна и ако имам второ пак него ще избера. И всички майки бяха около мен, докато детето ми беше бебе и са ползвали него, са много доволни. Ползвах и биогая заедно с инфакола. Опитайте, може да се облекчи бебчето.

# 94
97 не е добър хемоглобин и не трябва да слагате ваксини, докато е такъв. Не знам защо не ви го лекуват, не е нормален. Знам го, защото съм имала консултации с хематолози от ИСУЛ - тоест най-добрите в страната. На моето дете беше критичен, но казаха, че не го ли заковем на 115 и нагоре, детето не се води излекувано от анемията  - нашата беше желязодефицитна. Лекувахме я 2 години. Хемоглобин се вдига с 3 до 6 пункта седмично, според зависи как реагира детето, но това е с прием на Малтофер и диета с много месо, дробчета, яйца. Аз имам фобия от анемии, защото преди моето дете да има, не знаех колко е опасно това състояние. (Моето дете е било родено с хемоглобин 120, неглижиран в родилното и на 7 месеца вече беше 57)

В момента имам и малко двегодишно дете, хемоглобина й беше 105 преди седмица и си пием Малтофера в момента.

# 95

То си е същото. Пробвали ли сте инфакол? Аз съм изключително доволна и ако имам второ пак него ще избера. И всички майки бяха около мен, докато детето ми беше бебе и са ползвали него, са много доволни. Ползвах и биогая заедно с инфакола. Опитайте, може да се облекчи бебчето.

Даваме и био гая и лефакс.. Аз все още не мога да си обясня и цвета на изпражненията, кое е нормално, кое не.. иначе кръв и слуз е нямала от около 2 седмици от както си яде немския хип..

# 96
Ще ме накарате да гугвам др. Веловски, щото никъде не сте писали какъв точно специалист се води и само му повтаряте името и колко добър специалист бил. Гастроентеролог?

# 97
97 не е добър хемоглобин и не трябва да слагате ваксини, докато е такъв. Не знам защо не ви го лекуват, не е нормален. Знам го, защото съм имала консултации с хематолози от ИСУЛ - тоест най-добрите в страната. На моето дете беше критичен, но казаха, че не го ли заковем на 115 и нагоре, детето не се води излекувано от анемията  - нашата беше желязодефицитна. Лекувахме я 2 години. Хемоглобин се вдига с 3 до 6 пункта седмично, според зависи как реагира детето, но това е с прием на Малтофер и диета с много месо, дробчета, яйца. Аз имам фобия от анемии, защото преди моето дете да има, не знаех колко е опасно това състояние.

В момента имам двегодишно дете, хемоглобина й беше 105 преди седмица и си пием Малтофера в момента.

Това е изследване от преди 2-3 седмици, когато имахме проблеми с млякото, повръщане и т.н ако това има някаква връзка, казаха ми да го видим пак в началото на третия месец. Аз няма да я ваксинирам докато не е напълно здрава така или иначе, ваксините са отложени за март месец, даже се чудя дали да не я ваксинират в Германия, дали може да патува без ваксини знаете ли?

# 98
Разбира се, че може да пътува без ваксини Simple Smile Но и в Германия не трябва да я ваксинирате, ако не сте й качили хемоглобина поне на 100 и нагоре. Разберете, децата се раждат с хемоглобин 160 до 220 нормално. 97 при малко бебе е много нисък хемоглобин. Това пречи на органите да се захранват добре с кислород. Спирам да обяснявам, не съм лекар все пак. Толкова болници сте обиколили, ако пожелаете, консултирайте се с хематолог.

# 99
Ще ме накарате да гугвам др. Веловски, щото никъде не сте писали какъв точно специалист се води и само му повтаряте името и колко добър специалист бил. Гастроентеролог?

Кардиолог.

# 100
Разбира се, че може да пътува без ваксини Simple Smile Но и в Германия не трябва да я ваксинирате, ако не сте й качили хемоглобина поне на 100 и нагоре. Разберете, децата се раждат с хемоглобин 160 до 220 нормално. 97 при малко бебе и много нисък хемоглобин. Спирам да обяснявам, не съм лекар все пак.

Аз напълно ви вярвам, все пак имате личен изпитан опит с това, но аз наистина не знам какво да правя, на своя глава не мога да и давам, желязо, знам че първо трябва да се изследва дали анемията е желязодефицитна или друг вид, и това пак от това което съм прочела в нета... Много не обръщат внимание лекарите на това.. Самата аз след секциото имах доста нисък хемоглобин и хематокрит, сега незнам как е, трябва пак да се изследвам, казаха ми, че щял да си влезе в норми...

Ще и се направи нова ПКК и ако се наложи ще я заведа на хематолог, само искам да мине тази грипна епидемия, защото се ужасявам...

# 101
Ти ли беше публикувала темата със снимка на тъмно-зелено ако?

# 102
Ти ли беше публикувала темата със снимка на тъмно-зелено ако?

Не, снимки не съм публикувала...

# 103
Разбира се, лекар трябва да каже. Само казвам, че на 2-3 месеца 97 е ниско, това ще го потвърдят и лекарите и те ще решат.

Нас ни изследваха първо за таласемия, после за какво ли не (не в София), накрая отидохме в ИСУЛ и същия ден направиха една кръвна картина дълга половин метър и казаха, че е желязодефицитна със сигурност. И така почнахме лечение, в нашия град никой не разбираше как и защо, искаха директно да кръвопреливат детето. После в ИСУЛ казаха, че е можело това да има опасни последствия, защото щял да стане някакъв шок... в ИСУЛ са най-добрите хематолози в страната с две думи.

# 104
  • Terra incognita
Относно здравеопазването:Лично сме се връщали в България за прегледи, заради размотаване, некомпетентност и повърхностно, симптоматично лечение.
А и ако не се бях консултирала с бг лекар по телефона, кой знае какво щеше да се случи с бременността ми, заради това, че лекарят не обърна внимание на четирикратно завишените нива на тсх.

Общи условия

Активация на акаунт