СПЕШНО! Сериозен спад в теглото на бебе на 2м.

• 8 796
  • 198
  •   1
Отговори
# 180
Аз съм съгласна, че тия силни неща, изписани по вайбър, не са ок за толкова малко дете. Да, почва се с физиологичен разтвор, по много. Тия умерени стафилококи също не са болка за умиране. И изобщо...ама де да бях на ония години с тоя акъл...Дано майчето се вслуша в съветите на родители с по-големи деца, явно е голяма паника

# 181
  • Terra incognita
И моето дете прохъркваше с нослето, като беше на около 1м. Чести промивки с физ разтвор и няколко инхалации с тонимер. Всичко отшумя до към 2-3 месец.
Не е кърмено моето дете и не мога да кажа, че е от болникавите деца, за разлика от други бебета около нас, изключително кърмени, но с абкм, ад, през месец бронхити, отити и какво ли не.

# 182
Честно казано и аз съм на мнение, че кърмата не е гаранция, че детето няма да е болнаво. Имам две приятелки, чиито деца са много болнави, а ги кърмеха изцяло до 6 месец, след което до почти две години продължиха да кърмят. Аз моето не съм го кърмела (исках, не хвърляйте камъни по мен, аз съм ЗА кърменето на 100%). Детето ми боледува колкото тях. Да не говорим, че ако не трябва да му давам антибиотик на всяка по-висока от 75,5 температура, най-вероятно щеше и по-малко да боледува, а му се срива всеки месец почти имунитета с тези антибиотици, които заради сърдечния порок кардиолози, лекари и всеки медик ми изписват задължително и ме предупреждават, че ТРЯБВА. Четох много, четох навсякъде, опитах да ги оборя, не стана. Науката си е наука, не мога да се боря с нея и да рискувам. Това във връзка с изказването за "профилактичното лечение с АБ". При някои просто е по-малкото зло.
Относно зелените сополи... Когато синът ми беше бебе, не съм го пазела от нищо - братовчедите му бяла на ясла и градина, все се събирахме, постоянно бяхме по разходки, с приятелки и т.н. Спеше отвит на 18 градуса. Беше здраво бебе, без да го пазя. В яслата започна много да боледува. Ама то си има логично обяснение за това. Стресът отслабва имунитета! Точка по въпроса. Който каквото иска да говори. Някои деца са с по-здрава психика, някои са по-чувствителни, никой не е виновен за това, когато детето е на 2.
Относно бактерията... в нас виреят добри и лоши бактерии, правилно е да бъде така. Но когато те са в дисбаланс и лошите превишават по количество, те започват да унищожават и добрите бактерии, и тъканите, и клетките ни. При неадекватно лечение и при липса на такова те се размножават все повече, засягат все повече тъкани. Така че не съм съгласна, че бактериалната инфекция (независимо, че е изолирана в умерено количество) трябва да се подминава. Щом е изолирана, значи е над нормата. И пак точка по въпроса. Всеки медик съм сигурна, че ще каже - бактериална инфекция трябва да се лекува. Поне всички лекари, които сме посетили, във връзка с вродения порок на моя син, са на това мнение и по никой начин не са се и замисляли "да изчакаме". Бактерията не си отива сама. Трябва да я поканиш да си иде, да я изгониш. Вирусът си отива сам, вече какви щети оставя след себе си е друг въпрос. Сега аз не искам да звуча като професор, имам мнение по въпроса, подплатено с много четене от личен и професионален интерес. И никой не задължавам да ми вярва, просто изразявам мнението си от това, което съм научила до тук.

# 183
Това се нарича "задна хрема", драга Antoas7. Grinning И е първото нещо, което пипва всяко едно пазено бебе, още със стъпването на ясла, ако преди това не е боледувало никога. Започва с хрипове и се превръща в зелени сополи, които децата си влачат със седмици, ако не прерасне в кашлица. Стафилокока няма нужда да го лекувате - него си го имаме и по принцип, но явно е "процъфтял" повечко поради нормално отслабения имунитет през зимата, понеже няма как да й изчистиш целия респираторен тракт до фарингса. Освен това, не получава имунитет, тъй-като не е кърмено бебе. Какво трябва да правиш, освен да четеш листовките на лекарствата, преди да послушаш някой лекар и да приложиш? Само и единствено промивки с физиологичен разтвор. За толкова малко бебе ни вентолини, ни пулмикорти, ни антибиотици ПРОФИЛАКТИЧНО! Да не говорим за рентгенови снимки на чисти гърди, без други симптоми.

Прекалено много се вманиачаваш и не четеш, не се информираш, ами действаш на сляпо и на доверие.

Цилоксана е локален ципрофлоксацин. Внимавай да не докараш някой дерматит на детето. Почети и за флуорохинолоновите антибиотици, да не вземеш някой ден да пуснеш тема, че ваксина е виновен причинител на еди какво си на детето... Sad

Бебето трябва да го лекуваш възможно локално и симптоматично, а не системно и профилактично, и възможно по-щадящо, защото не знаеш на какво може да прояви алергична реакция малкия му неузрял организъм.

Благодаря Ви за отделеното време, но аз точно от прекалено много четене и информация (която така или иначе не разбирам напълно тъй като не съм лекар), се докарах до вманиачаване, нещо което абсолютно не исках да ми се случва! За мен е безотговорно на своя глава да поставям диагнози и предприемам лечения или пък да отхвърлям напълно лечение.. От както слагаме споменатите капки, хрипове почти не се чуват, та явно все пак имат някакво действие. Бактерии, които не се лекуват водят до по-сериозни неразположения, инфекции и т.н... това го знам със сигурност, защото съм го изпитала и върху себе си не веднъж. Не успях да кърмя, точно защото имах бактерия в кърмата, бях 3 седмици на антибиотик и се чувствах отвратително физически... По въпроса с имунитета и кърменето... Аз съм кърмена месец, а брат ми година и половина.. В никакъв случай, не е по-здрав от мен, много примери има, та реших, че не е честно да се чувствам виновна или да си мисля от сега, че детето ми задължително ще е болнаво или кекаво, защото не е кърмено.. Съгласна съм абсолютно за щадящото лечение, просто периода е такъв грипов, зима е и явно лекарите искат да се презастраховат, къде ги слушам, къде не... Допускат се грешки, надявам се с времето да не се плаша от всичко и да взимам правилните решения.

# 184
Пак се извъди някой професор.

Тоя ти израз "Освен това не е кърмено и не получава имунитет" пък направо ги уби.

Колко ексклузивно кърмени бебета вече цъфнаха с какво ли не, а ние сме си на АМ от 2-ри месец и засега държим фронта както и да е.

Имам предвид това, че не е кърмено бебето не означава, че ще се счупи да боледува.

Нито пък е задължително прихъркването на нослето да прерастне в гъсти зелени сополи както описваш.

И къде съм написала, "означава, че ще се счупи да боледува"? Grinning
А, къде - "прихъркването на нослето задължително ще прерастне в гъсти зелени сополи"? Grinning
Туй то... Недочелите версус професорите... Grinning

Впрочем, няма нужда да се обръща темата в "за и против кърменето". Всички знаем за ползата от кърмата и никой не го интересува кой колко и защо си е кърмил или некърмил бебето. Темата не е "виновна ли съм". Казваш, че не кърмиш - за мен и за всички останали е ок и даваме мнение по въпросите на база на този факт.
Не е нужно да си лекар, за да вземаш решения свързани с детето си. Един е лекар, друг е учител и всеки ще ти предложи нещо или дори няколко неща - въпросът е, че ти решаваш кое да приемеш и кое да отхвърлиш.

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 12:58 от amy_nka

# 185
Авторката беше писала за прихъркванего на нослето, ти й пишеш, че това е задна хрема и започва с хрипове и прераства в гъсти зелени сополи.....Ами не е задължително да е така.

Израза ти, че бебето не е кърмено и няма имунитет е пък под всякаква критика.

А как пък постави диагноза " задна хрема" през интернет....

# 186
Разликата между "прераства" и "ще прерастне" знаеш ли я? Ако не я знаеш, отвори си българската граматика - употреба на глаголните времена в българския език.

Явно разликата межу "няма" и "не получава" имунитет също не я разбираш. В такъв случай, аз ще продължавам да се изявявам като професор, пък ти като недочела.
Те и лекарите много диагнози поставят и не винаги е правилна поставената диагноза, въпреки че и им отиваш на преглед. Simple Smile

# 187
И ти затова реши да спретнеш една теорийка и да поставиш диагноза.

Колкото искаш си преразказвай думите в сегашно историческо време, но основното от поста ти стана ясно.

Какъв имунитет точно не получава бебето срещу какво?
Майката не е болна от нещо, че да изгражда антитела към него и кърмейки   да ги предава на бебето.

# 188
  • Terra incognita
Аминка, защо така настъпателно, с такова самочувствие? Ако искаш да помогнеш, не е нужно да се изразяваш така, още повече с това фамилиарно обръщение "драга". Никоя майка не се е родила научена и повечето нямаме професорски познания, като твоите. А безразборното четене в интернет от немедицинско лице само може да обърка една млада и неопитна майка, защото ще намери много противоречива информация.
Достатъчно е ако се е усъмнила в назначената терапия да потърси второ и трето мнение.
Ако всеки е със самочувствоето, че знае повече от един лекар и само с четене в нета може да определи диагноза и лечение, защо ни е да опираме до тях?

# 189
Скрит текст:

Тоя ти израз "Освен това не е кърмено и не получава имунитет" пък направо ги уби.

Колко ексклузивно кърмени бебета вече цъфнаха с какво ли не, а ние сме си на АМ от 2-ри месец и засега държим фронта както и да е.

Имам предвид това, че не е кърмено бебето не означава, че ще се счупи да боледува.

Нито пък е задължително прихъркването на нослето да прерастне в гъсти зелени сополи както описваш.

А, къде - "прихъркването на нослето задължително ще прерастне в гъсти зелени сополи"? Grinning

Впрочем, няма нужда да се обръща темата в "за и против кърменето". Всички знаем за ползата от кърмата и никой не го интересува кой колко и защо си е кърмил или некърмил бебето. Темата не е "виновна ли съм". Казваш, че не кърмиш - за мен и за всички останали е ок и даваме мнение по въпросите на база на този факт.
Не е нужно да си лекар, за да вземаш решения свързани с детето си. Един е лекар, друг е учител и всеки ще ти предложи нещо или дори няколко неща - въпросът е, че ти решаваш кое да приемеш и кое да отхвърлиш.
Вие, отворихте тема за кърмата и неполучаването на имунитет. Споделих, че не се чувствам ВЕЧЕ виновна заради това, че не кърмя, защото подобни коментари като вашия могат сериозно да сринат психиката на млада майка, която по някаква си нейна причина няма възможност да кърми.. все едно... И Е нужно да съм лекар за да поставям диагнози, да назначавам и отказвам лечения, в противен случай, ще съм просто безотговорен човек, който си прави експерименти със здравето на детето си, защото АЗ нищо не разбирам от медицина, лекарства, болести, симптоми, цветни сополи и т.н! Вие ми стоварихте един куп информация написана в някакъв строснат стил, решавайки, че не се информирам и действам на сляпо и едва ли не ще си докарам дерматит, алергична реакция на детето, а пък после ще пусна тема, когато има проблем след ваксина.. Какви са тези излишни глупости, като няма как да сте по-любезна, не коментирайте просто, тук има достатачно майки, които бяха така мили да ми отговорят на въпросите, да си споделят личния опит, да ме успокоят и да ме посъветват! Хайде хубав уикенд!

Последна редакция: нд, 10 фев 2019, 17:02 от Не се сърди, човече

# 190
Скрит текст:

Вие, отворихте тема за кърмата и неполучаването на имунитет. Споделих, че не се чувствам ВЕЧЕ виновна заради това, че не кърмя, защото подобни коментари като вашия могат сериозно да сринат психиката на млада майка, която по някаква си нейна причина няма възможност да кърми.. все едно... И Е нужно да съм лекар за да поставям диагнози, да назначавам и отказвам лечения, в противен случай, ще съм просто безотговорен човек, който си прави експерименти със здравето на детето си, защото АЗ нищо не разбирам от медицина, лекарства, болести, симптоми, цветни сополи и т.н! Вие ми стоварихте един куп информация написана в някакъв строснат стил, решавайки, че не се информирам и действам на сляпо и едва ли не ще си докарам дерматит, алергична реакция на детето, а пък после ще пусна тема, когато има проблем след ваксина.. Какви са тези излишни глупости, като няма как да сте по-любезна, не коментирайте просто, тук има достатачно майки, които бяха така мили да ми отговорят на въпросите, да си споделят личния опит, да ме успокоят и да ме посъветват! Хайде хубав уикенд!
Докъде стигна малката с хриповете? Беше написала, че от последните капки нещата се подобряват. Сподели, ако искаш. Не се впрягай, тук всички много знаем, ама като ни се разболее детето и паниката е все едно за първи път боледува Simple Smile Мислиш, че по-натам ще ти е по-лесно... Simple Smile едва ли... аз всеки път като видя сопол или кихне два пъти и съм пред нервен срив Simple Smile сривам се предварително Simple Smile но пък пожелавам на другите да не са като мен, защото трудно се взима обективно решение Simple Smile

Последна редакция: нд, 10 фев 2019, 17:02 от Не се сърди, човече

# 191

Майката не е болна от нещо, че да изгражда антитела към него и кърмейки   да ги предава на бебето.
Ами да я питаме дали не е болна или била болна от нещо, включително и инфектирана със стафилокок ауреус? Simple Smile Антителата се изграждат след преболедуване, което значи, че ако майката си има от същите стафилококчета и няма сополи (хъркащ нос сигурно няма как да има, понеже знае да плюе), то най-вероятно има и антитела, които я предпазват от пролиферация на стафилокока. Бебето няма усвоена подобна защитна система, тъй-като не получава антителата на майката и не знае да плюе. Ако майката е болна, докато не оздравее (произведе необходимите антитела), то и бебето има вероятност да разболее. Мненията ви са меродавни относно бактериалните инфекции, освен в този конкретен случай - изолиран е стафилокок ауреус от нос. Повечето педиатри не препоръчват лечението му с антибиотик, тъй-като не се явява патогенен. Има пролиферация и спад на растежа му. А, ципрофлоксацина може сериозно да увреди носната лигавица - това са капки за уши/очи, не за нос. Увредената носна лигавица предразполага към доста по-голям проблем от стафилококовата пролиферация. Сори за "теорийките", но бебето й ми е мило, а тя ми е драга. Simple Smile

Вики, ти разбираш ли, че проблемът е, че тя не се усъмнява дори? Simple Smile Аз съм й сервирала информация в троснат стил, а тя споменава за рентген на чисти гърди, след вентолина и пулмикорта, за които и други потребители тук и казаха, че са опасно предписани според проведената диагностика на съпътващите симптоми (а той е само един симптом). Въобще не си е отваряла листовките на тези лекарства. Ако си ги беше отворила, щеше да се усъмни и да потърси второ мнение (както ти казваш). Сега ако й кажа, че и кърменето е можела да продължи въпреки бактерията, ще ме изкара нечовечна, за това, че й натяквам вина. Simple Smile Темата ще се извърти много тактично.

Диагностицирането е част от лекарската професия, която част не се отдава на мнозина. Другата част от професията им е лечението. Не е нужно да си лекар, за да можеш да диагностицираш, но е нужно да си лекар, за да познаваш лекарства и лечителни терапии. А, за да се проведе успешно терапия, то първо трябва да се извърши правилна диагностика. От там тръгват всички всевъзможни усложнения - от неправилна диагностика.

# 192
Лекували са с Цилоксан, което мисля, че не е антибиотик от групата на хинолините е проявяват антибактериален ефект, не е антибиотик това.

НЕ СИ лекар, едва ли разбираш повече от лекар ако човек се съмнява търси второ, перо, десето мнение ако трябва, НО ОТ ЛЕКАР.

Ти освен, че постави диагноза на бебето, взе, че диагностицира и майката, малко се поувличаш.

То ако всеки втори четящ от нета става лекар....

Велика тъпотия изръси, не било нужно да си лекар за да диагностицираш... ха

Нищо няма да увреди Цилоксана, стига си се изживявала като лекар, че е смешно.

Последна редакция: пн, 11 фев 2019, 23:53 от Mn.nikol

# 193

Ами да я питаме дали не е болна или била болна от нещо, включително и инфектирана със стафилокок ауреус? Simple Smile Антителата се изграждат след преболедуване, което значи, че ако майката си има от същите стафилококчета и няма сополи (хъркащ нос сигурно няма как да има, понеже знае да плюе), то най-вероятно има и антитела, които я предпазват от пролиферация на стафилокока. Бебето няма усвоена подобна защитна система, тъй-като не получава антителата на майката и не знае да плюе. Ако майката е болна, докато не оздравее (произведе необходимите антитела), то и бебето има вероятност да разболее. Мненията ви са меродавни относно бактериалните инфекции, освен в този конкретен случай - изолиран е стафилокок ауреус от нос. Повечето педиатри не препоръчват лечението му с антибиотик, тъй-като не се явява патогенен. Има пролиферация и спад на растежа му. А, ципрофлоксацина може сериозно да увреди носната лигавица - това са капки за уши/очи, не за нос. Увредената носна лигавица предразполага към доста по-голям проблем от стафилококовата пролиферация. Сори за "теорийките", но бебето й ми е мило, а тя ми е драга. Simple Smile

Вики, ти разбираш ли, че проблемът е, че тя не се усъмнява дори? Simple Smile Аз съм й сервирала информация в троснат стил, а тя споменава за рентген на чисти гърди, след вентолина и пулмикорта, за които и други потребители тук и казаха, че са опасно предписани според проведената диагностика на съпътващите симптоми (а той е само един симптом). Въобще не си е отваряла листовките на тези лекарства. Ако си ги беше отворила, щеше да се усъмни и да потърси второ мнение (както ти казваш). Сега ако й кажа, че и кърменето е можела да продължи въпреки бактерията, ще ме изкара нечовечна, за това, че й натяквам вина. Simple Smile Темата ще се извърти много тактично.

Диагностицирането е част от лекарската професия, която част не се отдава на мнозина. Другата част от професията им е лечението. Не е нужно да си лекар, за да можеш да диагностицираш, но е нужно да си лекар, за да познаваш лекарства и лечителни терапии. А, за да се проведе успешно терапия, то първо трябва да се извърши правилна диагностика. От там тръгват всички всевъзможни усложнения - от неправилна диагностика.

Абе госпожоо, какви са тези генерални заключения без да ви е ясно нищо, как ще кажете, че не съм отваряла да прочета листовките на лекарствата че и ИЗОБЩО даже, вие познавате ли ме, в къщата ли сте ми, какво? Хайде да си намерите някоя друга темичка, където да се изживявате като лекар, че такива многознайници като вас са ми страшно досадни! Нямам желание да ви обяснявам какви мнения съм търсила, какво съм чела, какво съм разбрала и т.н...защото вие и без това не сте ме питала нищо, на вас всичко ви е ясно предварително, щото сте мега информирана, вие сте самата информация... Относно кърменето, НЕ нямаше как да кърмя докато съм на два силни антибиотика и с бактерия в кърмата, идеята на кърменето не е да заразя бебето си с моите бактерии и това е говорено поне с трима лекари! Гърдите е установено, че са чисти, след като е направена рентгенова снимка да, преди това как да се установи.. аз не знам, вие със сигурност ще знаете... Тази тема я отворих аз, ще ви помоля да не ми я коментирате, просто ме дразни тона и заключенията ви, неподкрепени от всякакви факти и аргументи!!

# 194
Е, щом ципрофлоксацина (Цилоксан) не е антибиотик - оправяйте се... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт