Инвитро в клиника "Селена" - Пловдив, тема №18

• 59 105
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, момичета!Знаете ли дали през месец август се правят трансфери или клиниката почива тогава?И ако да, откога докога почиват?

# 226
Здравейте, момичета!Знаете ли дали през месец август се правят трансфери или клиниката почива тогава?И ако да, откога докога почиват?
Минали години целият ин витро екип почиваше през август. Може да попитате на регистратура за точни дати.

# 227
Минали години целият ин витро екип почиваше през август. Може да попитате на регистратура за точни дати.
Благодаря!

# 228
Здравейте, искам да попитам момичетата, които са приемали DHEA, дали е възможно от него да има закъснение на цикъла, което за сега е 5 дена.

# 229
Здравейте, при мен след неуспешен зет имах изписана Dhea, цикълът ми закъсня 8 дни, но си мисля, а и др Минев тогава ми каза, че не е от нея, а просто след неуспешния опит явно се нагласят хормоните. В следващите цикли съм нямала проблем. Следях си тестостерона, защото доста се покачваше и трябваше да намалям дозата на dhea. Мисля, че приемах 2х100 мг дневно.

# 230
Здравейте, при мен след неуспешен зет имах изписана Dhea, цикълът ми закъсня 8 дни, но си мисля, а и др Минев тогава ми каза, че не е от нея, а просто след неуспешния опит явно се нагласят хормоните. В следващите цикли съм нямала проблем. Следях си тестостерона, защото доста се покачваше и трябваше да намалям дозата на dhea. Мисля, че приемах 2х100 мг дневно.
Благодаря за отговора, а през колко време трябва да се следи тестостерона, тъй като аз приемам DHEA от повече от един месец и доктора не е споменавал за това?

# 231
На всеки месец го следях. Доста си се покачваше-тройно и четворно над нормата. Като направя изследването му пишех на вайбъра и той ми отговаряше как да си коригирам хапчетата.

# 232
На всеки месец го следях. Доста си се покачваше-тройно и четворно над нормата. Като направя изследването му пишех на вайбъра и той ми отговаряше как да си коригирам хапчетата.
А колко месеца го приемаше?

# 233
Около 5 месеца. От октомври до началото на март. Не знам при мен имаше ли ефект. И при двата опита с ембриони от приема на dhea имаше бременност, но много рано проключи. Ние сме с мъжки фактор, имам 3 ранни спонтании аборта, оказа се че трансферите са правени със сраствания. Имам 5 опита в Селена при др Минев и др Ставрев. На скоро се преместих в друга клиника, там откриха миома в стената на матката, която нараства в кухината на матката. Възможно най-не благоприятния вариант за бременност и причина за повтарящите се аборти. Успех ви желая!!!

# 234
  • Пловдив
Причината не е миомата, а мъжкия фактор. Абсурд е да ти направят транфер с миома, която пречи, както е абсурд Минев да не я види. Евала на другата клиника, че толкова бързо  откри проблема. Много често бъркат аденомиоза с миома. Но двете нямат нищо общо.

# 235
Да, не се знае с точност причината, не са ми правили трансфер на 5ти ден, за да проверим и това поне как изглеждат ембрионите на 5ти ден. Но миомката си намира точно на местото, на което се поставят ембрионите при трансфера, на уж най-благоприятното място. Докато не направя ПИД няма как да кажа със сигурност.

# 236
Къде са ви открили миомата? Определено миомата е пречка и причини за аборт.

# 237
Всъщност, ноември 2018 бях с кървене след + тест, значи към 6-7 седмица мисля, че беше. Бяха ме приели в клиниката. Тогава дежурния др Бачуров ме прегледа и той също ми каза, че имам миома. Да но не му повярвах, защото нито др Минев, нито Др Ставрев ми беше казал. Тогава той пусна снимката от ехографа и я показа на др Ставрев, аз му се обади и го питах, той отрече. В клиника Адела при др Калчев пак излезна миомата, вече по-хубаво се виждаше на 3д ехограф. Момичета не пиша, за да очерня някой, знам, че положителното мислене е много важно.

# 238
  • Пловдив
Не се хващай на въдицата за ПИД. За това трябва да имаш много ембриони, което с мъжки фактор е трудно осъществимо. Освен това се взимат клетки от ембриона. Ако вземат здрава клетка, ще кажат нищо ву няма, ако вземат дефектна, ще кажат некачествен е. Но нито едно от двете не е 100% вярно. Тези ембриони са загубени и не могат да се ползват. Миомата може да бъде пречка, но има толкова много бременни, които разбират, че имат миома едва след като са бременни......Раждат си и чак тогава оперират миомата, ако е необходимо. Наясно съм, че удавник и за сламка се хваща, но мислете логично. Аденомиоза, както вече писах много често се квалифицира като миома. Единици лекари ги различават......за съжаление.

# 239
brezeida-, колко коляма е миомата при теб, защото на по-малките не обръщат внимание. И при мен на прегледа доктора видя миомен възел 13 мм на предна стена, за който каза, че е без клинично значение, а на задна стена - аденомиоза. За последното наистина други лекари нищо не са ми споменавали. А иначе операция на миома имах преди 2 години и ми бяха премахнати 9 възела. И мен ме гложди мисълта дали неуспешния ми опит след ЗЕТ няма общо с тези образования или пък евентуално с някакви сраствания след двете отворени операции през последните две години (от миома и киста).

Общи условия

Активация на акаунт