Инвитро в клиника "Селена" - Пловдив, тема №18

• 58 201
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
момичета преди цветнаснимка взеха ли ви изследване за уреаплазма?

# 646
  • до най-прекрасния мъж
момичета преди цветнаснимка взеха ли ви изследване за уреаплазма?
Изискват само чиста МБ.

# 647
Пусни си всички изследвания да си спокойна. Всички са важни!
Твърдо сме за инвитро. С тези тръби няма да стане инсеминация. Докторът каза, че останалите изследвания са ми ОК и можем да започваме. Възникна ми един въпрос - казаха ми, че имунологичните и цитогенетичните са препоръчителни. Вие правихте ли ги, особено цитогенетичните? Имунологичните ще направя заради тромбофилиите. Но за другите се чудя още. Дават ли някакво съществено инфо? Ще ги правя само аз, защото сме с донорски сперматозоиди.
Няма да сме по фонда, няма как да ни финансират, въпреки че вероятността да стане с инсе е много минимална. Тръбите все пак пропускат, макар и трудно.

# 648
Пусни си всички изследвания да си спокойна. Всички са важни!
Твърдо сме за инвитро. С тези тръби няма да стане инсеминация. Докторът каза, че останалите изследвания са ми ОК и можем да започваме. Възникна ми един въпрос - казаха ми, че имунологичните и цитогенетичните са препоръчителни. Вие правихте ли ги, особено цитогенетичните? Имунологичните ще направя заради тромбофилиите. Но за другите се чудя още. Дават ли някакво съществено инфо? Ще ги правя само аз, защото сме с донорски сперматозоиди.
Няма да сме по фонда, няма как да ни финансират, въпреки че вероятността да стане с инсе е много минимална. Тръбите все пак пропускат, макар и трудно.

Ние пуснахме цитогенетичните на 15.10., на 13.11. ми беше пункцията, а изледванията все още не са готови,т.е. ако искаш да започваш процедура веднага - няма смисъл да ги пускаш. А ако искаш все пак да ги имаш - планирай си старта поне за след 2 месеца.

# 649
  • до най-прекрасния мъж
От днес започнах стимулация, пуснах и изследванията. Нямам време за губене и отлагане, когато излязат, тогава. Все пак ще имам някаква яснота какво се случва, дори да е на по-късен етап. Щом докторът не е преценил да ги пуснем първо и да започнем след излизането им, предполагам, че не са му от особена важност на този етап, предвид че нямам никакви бременности до сега. Със две едва, едва пропуснали тръби, не ми си вярва причината за 2те неуспешни инсета да е генетичен проблем. Пуснах ги за мое спокойствие, все пак се правят един път в живота и дори да са ненужни, по-добре да ги имам.
Момичета, аз имам следния въпрос - колко често ви викат по време на стимулацията за преглед и как практикувате с инжекциите? Взимате ги за поставяне вкъщи или ходите всеки ден? Аз мислех да ходя да ми ги поставят там, но като се замисля, по-добре да си спестя излизания и срещи с хора на този етап и да ходя само за прегледите и за взимането на поредните дози.

# 650
Прегледите ми бяха 3 по време на стимулацията. Относно инжекциите - ходих всеки ден на място да ми ги поставят, защото едната е мускулна и ме притесняваше сама да си я слагам. Иначе другите са в корема и безболезнени.

# 651
Ние сме от друг град и си ги слагах тук в една клиника в дните, в кото не сме на преглед. Сама си слагах само Гонала. Като отидем на втори ден от цикъла и започнем процедурата после след два дни отиваме пак, там ми слагат инжекциите за текущия ден но преди това преглед. След това през ден четири пъти някъде иваш преглед, вземане на кръв и инжекции. И после пункция към 12 ден някъде. Но май всеки доктор различно действа. А и при всяка жена е различно. Ако си от Пловдив ходи там да ти ги слагат най добре. Така или иначе ще си в клиниката почти през ден. Аз мускулната сама не мога да я слагам, а задържащата ми е трудна и болезнена.
От днес започнах стимулация, пуснах и изследванията. Нямам време за губене и отлагане, когато излязат, тогава. Все пак ще имам някаква яснота какво се случва, дори да е на по-късен етап. Щом докторът не е преценил да ги пуснем първо и да започнем след излизането им, предполагам, че не са му от особена важност на този етап, предвид че нямам никакви бременности до сега. Със две едва, едва пропуснали тръби, не ми си вярва причината за 2те неуспешни инсета да е генетичен проблем. Пуснах ги за мое спокойствие, все пак се правят един път в живота и дори да са ненужни, по-добре да ги имам.
Момичета, аз имам следния въпрос - колко често ви викат по време на стимулацията за преглед и как практикувате с инжекциите? Взимате ги за поставяне вкъщи или ходите всеки ден? Аз мислех да ходя да ми ги поставят там, но като се замисля, по-добре да си спестя излизания и срещи с хора на този етап и да ходя само за прегледите и за взимането на поредните дози.

# 652
  • до най-прекрасния мъж
Днес ходих и взех инжекциите за утре. Гоналът е лесен, вече имам опит с Овитрел, който биех преди инсеминациите и е също писалка. За мускулната ММ се оказа, че може да поставя и ще ми я сложи. Иначе, и на мен ще ми е трудно да си уцеля д-то Joy и само заради нея мислех да ходя ежедневно.
ММ е на работа от днес и честно казано премислих и реших да си спестя стреса да шофирам през цял град за 1 инжекция,  предвид, че не шофирам активно напоследък. А с такси и ГТ - абсурд, предвид ситуацията в момента.
В събота ме викат на преглед и изследвания да видим как се движим и евентуално за смяна на дозите. Момичето спомена, че горе-долу през 2-3  дни ще ме викат и се очаква стимулацията да е 10-12 дни.

# 653
  • Пловдив
Здравейте,в 6 седмица ми казаха, че имам мисед аборт.Спрях хапчета, почна кафяво течение после като цикъл.Чух се с доктора даде ми да пия Топогин 400 две хапчета,да предизвика аборт ,но не изхвърлих никакъв съсирек възможно ли да няма съсиреци, като е много в началото на бременността или ми е задържан аборт.

# 654
възможно е да няма,но аз бих отишла да ме погледнат.аз бях забременяла,но се виждаше само с чхг около 600 и  точно преди да трябва да се види,пометнах и цикъла ми не беше със съсиреци.стискам палци

# 655
Здравейте,в 6 седмица ми казаха, че имам мисед аборт.Спрях хапчета, почна кафяво течение после като цикъл.Чух се с доктора даде ми да пия Топогин 400 две хапчета,да предизвика аборт ,но не изхвърлих никакъв съсирек възможно ли да няма съсиреци, като е много в началото на бременността или ми е задържан аборт.
при кой доктор сте? Аз в 8 седмица и 2 дни спря сърдечната дейност на ембриона и направихме аборт с вакуум .Доктора каза че по този начин неможе да се нарани нищо вътре.Относно кървенето имах само 1 ден после ту има ту няма ,след 2 седмици съм на преглед за да видим дали всичко е ок.

# 656
Здравейте момичета, споделете мнение за клиника Селена. Предстои ми ин витро   процедура.

# 657
Здравейте. Най-вероятно и ние ще преминем към Инвитро след 2 безрезултатни Инсе-та и тръби в не много добро състояние. Порових се из форума, но не успях да открия горе долу информация колко излиза едно инвитро (било то по фонда или само финансиране). Имаше публикации, но някои плащали колкото и фонда, други само някои изследвания. Открих ценоразпис на болницата, но не знам какви процедури трябва да сунирам, още по-малко какви медикаменти и изследвания изписват. Ще съм ви благодарна, ако някой има актуална информация за цените, какви изследвания назначават и какви лекарства се пият.

# 658
Не знам м ого ми е объркано нямам инфо кога ще е на работа защо не е ли е на работа. Можеш да ми пишеш и на лично съобщение

# 659
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте. Най-вероятно и ние ще преминем към Инвитро след 2 безрезултатни Инсе-та и тръби в не много добро състояние. Порових се из форума, но не успях да открия горе долу информация колко излиза едно инвитро (било то по фонда или само финансиране). Имаше публикации, но някои плащали колкото и фонда, други само някои изследвания. Открих ценоразпис на болницата, но не знам какви процедури трябва да сунирам, още по-малко какви медикаменти и изследвания изписват. Ще съм ви благодарна, ако някой има актуална информация за цените, какви изследвания назначават и какви лекарства се пият.
На мен ми казаха горе - долу към 2000-2500 инжекциите (зависи колко дни ще продължи стимулацията,  но средно към 10-12 дни по около 200 лв на ден. Сумата варира, защото те следят през ден и може да променят нещо. Аз започнах с 2 инжекции за 180 лв дневно, сега слагам 3 за  240 лв дневно), 3200 пункция, оплождане и трансфер (цената е пакетна, нямам идея какво се доплаща, ако те отложат за ЗЕТ. Май до 3 месеца ги замразяват и съхраняват безплатно, но само ако е по лекарско предписание). Отделно до сега съм правила следните изследвания: Генетични и Имунология (включва  също и TSH,  TAT, MAT)-520 лв (не са задължителни,  а препоръчителни), Хормони:АМХ - 40 лв, Пролактин - 18 лв, Полови хормони на 2 ри ден Прогестерон, FSH,  LH и Естрадиол и по време на стимулацията през ден Естрадиол и до сега веднъж още LH - може би ще дойдат към 200-300 лв, бърз тест за Ковид - 42 лв, ПКК и урина - към 35 лв., Микробиология - 50 лв. Цитонамазка и Серология аз имам валидни,  иначе към 150-160 лв идваха. Кръвна група - 10 лв, но аз я имам от лапарото от преди месец. Ако имаш картонче, няма да ти правят. Ами горе - долу е това. Само че ние сме с донорски сперматозоиди и на ММ няма да му пускат нищо, защото той не участва. Ако искаш, имам списъка и със изследванията на мъжете, кажи и ще ти ги изровя и напиша. Аз смятам, че към 6500-7000 ще ни оправят.  Самофинансираме се, защото не можем да кандидатстваме по фонда.

Общи условия

Активация на акаунт