Инвитро в клиника "Селена" - Пловдив, тема №18

• 59 168
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
Няма. Имала съм два трансфера, след тях идват акушерките и казват доктора препоръча вливка. Аз не съм имала среща ни с имунолог, нито пък преди това завишени nk клетки или коментар от доктора, че предстои да се слага или че нещо не е наред. В стаята винаги и на съседното легло след трансфер са слагали, едва ли пък всички имаме нужда.

# 391
Gabitod, има вариант да пуснеш първо НК клетки и после да отидеш на конституция с Градинарска и вече да се прецени има или няма нужда от вливка. Това е по-правилното според мен.

# 392
Няма. Имала съм два трансфера, след тях идват акушерките и казват доктора препоръча вливка. Аз не съм имала среща ни с имунолог, нито пък преди това завишени nk клетки или коментар от доктора, че предстои да се слага или че нещо не е наред. В стаята винаги и на съседното легло след трансфер са слагали, едва ли пък всички имаме нужда.
Именно поради тази причина нямам довери! Много неубедително ми го предлагат... ами препоръчително е, но не е задължително..., ама имунолога го препоръча ( на база изследвания преди 3 години????) ама помага за имплантацията, но вие си решавате! Имам 3 трансфера ( е при първия ми вляха, втория- отказах- и двата неуспешни, сега при третия пак отказах при трансфера). От третия трансфер съм бременна- трансфер на 18.11, кръвен тест на 1.12,2019 резултата е 442,18.
Преди и по време на трансфер, която и служителка да ме види ми го предлага, едната даже директно го отбелязва ако не е влят ( имат го в бланките когато си попълват за трансфер и задават въпроси, само слагат отметка).  И сега след положителен резултат пак ми звънят да ми го предлагат.
Но просто са толкова настоятелни, че ще ме карат пак да се превръщам в лекар и да чета научни статии и да разбера защо бе, защо!!!
Леко съм им ядосана, защото не ти обясняват адекватно, а един вид ако не сложиш и ....
При трансфер не сложих, положителен е резултата. Имам време до прегледа, ще говоря и д-ра. Да видим.
Пожелавам си само, всичко да е наред и занапред. А, че съм поизнервена вече с тях и касата им- изнервена съм.
Дълъг пост, но ще ви следя момичета за мнение!

...за четене при интерес (Интралипид и НК клетки) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4518016/
В този сайт може да откриете много научни статии по интерисуващи ви въпроси! На Английски език са!

Последна редакция: ср, 04 дек 2019, 16:30 от AnMary

# 393
Здравейте относно интерлепидната вливка аз лично мога да кажа че имам две  една преди трансфера и една след трансфера и може би благодарение на тях сега растат две прекрасни същества във мен!

# 394
Преди повече от три години на моя трансфер въобще не е ставало въпрос за вливки.Учудвам се как ги предлагат на всеки....Аз имах вливка седмица преди трансфер и ми беше назначена от Д-р Минев.

# 395
Краси, а освен тази вливка, имаше ли други при + тест, както и контроли на НК клетките?

# 396
Аз нямах завишени НК. Преди трансфера ми препоръчаха вливката и я направих. После прочетох малко за интралипида и резултатите с него и ми се стори, че няма с какво да навреди, но действително може да помогне за една успешна имплантация и затова след положителния тест дори сама попитах и поисках втора вливка. Нито с нея, нито без има гаранция какво ще се случи и вероятно затова не коментират в подробности, но може да се попита лекаря какво точно е действието на медикамента, не вярвам да не обясни. Ако направите вливката и резултатът е успешен, може би това също е допринесло. Ако не я направите и резултатът е отрицателен, само ще се чудите дали не сте направили грешка, че сте го пропуснали. Поне аз така разсъждавах.

# 397
В крайна сметка четох по- темата....." Заключение

Изследванията in vitro разкриват способността на интралипидите да потискат NK цитотоксичността. Данни от изследвания върху животни и хора предполагат, че интралипидът, прилаган интравенозно, може да засили имплантацията и поддържането на бременността, когато пациентът има анормално ниво на НК клетки или функция. Въпреки това, няма достатъчно настоящи доказателства за приемливо качество, които да позволят да се предположи, че интралипидната терапия е ефективно лечение за жени, подложени на повтарящи се неуспехи на имплантацията. Shreeve и Sadek [19] в своя елегантен преглед са заключили, че са необходими правилно контролирани, широкомащабни потвърдителни изследвания, за да се докаже ефикасността на интралипида, преди той да бъде препоръчан за рутинна употреба."

За да не ви подведа, предадох се ... и в събота ще отида на вливка и то само защото ми се обадиха достатъчно пъти за да ме притеснят. След + тест няма как да не се притесня след толкова настояване ( за трансфера 4 пъти ми предлагаха, сега след + резултат 3 пъти)!!!

# 398
С първата си бременност имат доста завишени НК клетки, преди  трансфера правихме вливка и след + тест правихме всеки месец докато НК клетките влезнаха е норма.
С този опит отново така, въпреки,че НК клетките са в граници,но на горна.
Доверявам се напълно, може пък това да е една от причините от които в Селена е толкова висока успеваемостта на инвитро процедурите.

# 399
I believe, горе-долу до кой месец/седмица от бременността прави вливките? Кога НК клетките влязоха в норма?

# 400
I believe, горе-долу до кой месец/седмица от бременността прави вливките? Кога НК клетките влязоха в норма?
Може би след 4-5 месец. Нямам ясни спомени за конкретната седмица, но всеки месец горе долу около една и съща дата ми ги вливаха.

# 401
  • Пловдив
Здравейте момичета, преди трансфер винаги ли искат да се прави  хистероскопия, за оглед на матката?

# 402
На мен също не ми предложиха вливка въпреки , че NK клетките са ми в долна граница на  "сивата зона". Имуноложката само ми забрани да приемам имуностимуланти и витамини , освен вит.С и вит.Д. Предупреди ме и за фолиевата киселина, трябва да бъде без допълнителни витамини.
Мисля, че не изписват лекарства и препарати без да има наистина нужда...
Хубава вечер и успех! Blush

# 403
Краси, а освен тази вливка, имаше ли други при + тест, както и контроли на НК клетките?

Нямах контроли на НК, бяха ми в норма. След + тест правих още една вливка.

# 404
Имах две вливки- една преди трансфера и една след положителен тест. НК клетките бяха в норма. Не съм била при имунолог,доктор Минев ми ги назначи.Не знам до колко вливките оказват влияние за имплантацията , но резултата е на 10 месеца (с мъжки фактор сме).

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 08:44 от emiliq27

Общи условия

Активация на акаунт