За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 74

• 42 177
  • 765
  •   1
Отговори
# 180
По темата на вечен раздор....
Към мамите на бебета на АМ - давате ли вода?
Благодаря предварително! Не целя нищо друго, освен да си сверя часовника!

# 181
Давам вода въпреки след ядене не я пие а е плюе по мен ,но колкото да изплакне устата.Между храненията давам около 20 мл.Език ,небце всичко е розовичко.В началото не давах ,защото в болницата бяха против .Езика и небцето и бяха вечно снежно бели.

# 182
Водичката плакне и лекува всичко, от гъбички до варицела и хепатит! Па, четете ги тия теми от време на време...

# 183
Водичката плакне и лекува всичко, от гъбички до варицела и хепатит! Па, четете ги тия теми от време на време...
Хахаха, това може да стане новата опорна точка на антиваксърите Grinning Други си е да си изджубуриш устата с 5мл вода Grinning

# 184
Когато беше бебе давах вода от самото начало още докато кърмех , както и след това като започнах с АМ.

# 185
Давам, но не пие...

# 186
По темата на вечен раздор....
Към мамите на бебета на АМ - давате ли вода?
Да!

# 187
И аз давам от началото, като беше и на кърма, имахме жълтеница и ЛЛ каза водичка със захар. Вече сме на АМ и пие по 120 мл вода на ден като мама ще е жабка.Blush

# 188
И аз давам от началото, като беше и на кърма, имахме жълтеница и ЛЛ каза водичка със захар. Вече сме на АМ и пие по 120 мл вода на ден като мама ще е жабка.Blush

Или ще е гладно и болнаво, защото си и заместила едно ядене с вода.

А водичката, със захарчето - ЛЛ може да си палне дипломката.

# 189
Вода със захар е пълна отживелица,целта и е да изостряла апетита на жълтеничавите бебета. И нас ни караха двама педиатри да даваме, но аз - не, шубе ме беше да не пристрастя детето, към такава щуротия. Неонатолозите казаха, че с храненето ще се преодолее жълтеницата, просто да не оставям детето да спи в часовете за ядене, а редовно да си го храня и да му предлагам вода.

Последна редакция: вт, 29 яну 2019, 03:20 от Анонимен

# 190
  • София
Излиза му зъбче на моя човек, а сме само на 3 м. 12 дни. Побърка ме от няколко дни, какво ли не ми мина през главата, понеже не ми даваше да му видя в устата какво има и плезеше езика. Та вчера докато рева за пореден път го видях, долу се е подготвил да излиза един зъб. Няма температура и не реве постоянно, имаме драма с яденето обаче. Педиатърката каза да мажа с Анафтин, ама не виждам никаква разлика. Също забелязвам, че си бута юмруците в устата и звучно ги смуче. Като го прави давам храна и се успокоява, а дали съм права? Сега се замислих, дали не ги смуче, защото го сърби? Взехме три вида чесалки, но е още малък и нито може да ги държи, нито като му ги сложа в устата ги дъвче. Тази драма ще продължава през цялото време докато не избият зъбите ли? Има ли какво да използвам и да е по-ефективно...Сори за многото въпроси, но не очаквах толкова скоро да избият и изобщо не съм подготвена..

# 191

Или ще е гладно и болнаво, защото си и заместила едно ядене с вода.

А водичката, със захарчето - ЛЛ може да си палне дипломката.

Ами незнам не мисля, че е гладен.На ден яде по 700-800-900мл. мляко.

# 192
Излиза му зъбче на моя човек, а сме само на 3 м. 12 дни. Побърка ме от няколко дни, какво ли не ми мина през главата, понеже не ми даваше да му видя в устата какво има и плезеше езика. Та вчера докато рева за пореден път го видях, долу се е подготвил да излиза един зъб. Няма температура и не реве постоянно, имаме драма с яденето обаче. Педиатърката каза да мажа с Анафтин, ама не виждам никаква разлика. Също забелязвам, че си бута юмруците в устата и звучно ги смуче. Като го прави давам храна и се успокоява, а дали съм права? Сега се замислих, дали не ги смуче, защото го сърби? Взехме три вида чесалки, но е още малък и нито може да ги държи, нито като му ги сложа в устата ги дъвче. Тази драма ще продължава през цялото време докато не избият зъбите ли? Има ли какво да използвам и да е по-ефективно...Сори за многото въпроси, но не очаквах толкова скоро да избият и изобщо не съм подготвена..
И аз така ги чакам от трети месец с юмручетата Joy Госпожицата вече е на шест месеца и половина и одисеята продължава обаче, засега без зъб. Стоматолог съм питала и ми е казвала, че около четвърти месец пробиват костта, което е по-голямата болка за бебето. Гушкане, кърмене и масаж на венците докато позволява. Че после яко се подуват и не дават да ги докосне човек (моята пумпалина поне е така).

Последна редакция: вт, 29 яну 2019, 08:02 от Amphibia

# 193
И моето почна с ръцете около 3-4 месец. Първи зъб имаше на 9 месеца

# 194
Първите зъби на дъщеря ми излязоха с боледуване. Не е имала признаци, по които да се сетя, че я мъчат. На 3 м и половина вдигна температура и се разболя (сополи, кашлица). Седмица след това излезе първия зъб и точно на 4 месеца и втория. Към 7ми-8ми месец започнах да ѝ давам Дентокид, преди това я мажех само с Бочко гел. При нея последните 4 кътника (коректора на телефона ми ги преправя на "курника" 😁) излязоха най-трудно, няколко месеца я мъчиха.

Общи условия

Активация на акаунт