За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 74

• 42 185
  • 765
  •   1
Отговори
# 195
Може ли нещо да се направи, за да спре да лапа всичко това дете? На година и 4 месеца и още тика неща в устата си

# 196
  • София
Десислава, ще разбереш като започне да драска.
Моят на тази възраст имаше кистичка на венеца, която се резорбира. И аз мислех, че е зъб.

# 197
Десислава, ще разбереш като започне да драска.
Моят на тази възраст имаше кистичка на венеца, която се резорбира. И аз мислех, че е зъб.

И моят имаше точици, кистички, но се махнаха.

# 198
При излизането на един от горните кучешки зъби на дъщеря ми се беше образувало нещо като пъпка, която кървеше от време на време. Педиатърката каза, че не е притеснително. Буквално тази пъпка се откъсна от венеца и под нея се показа избилия зъб.
За хапването и облизването на играчки и предмети не мога да кажа кога спира. Дъщеря ми е на 2г и половина и напоследък много обича да си хапе играчките и да се прави на кученце. 😁

# 199
  • София
То се вижда зъбчето оформено във венеца от вътрешната втряня като отвори устата хубаво и венеца е подут. Тези кисти на зъб ли приличат? Май си е зъб баш. Не знам как ще я караме толкова време така ако избие на 7-9 месец, а до тогвя само се дразни. Според мен не го боли за сега и не знам дали да пие дентокид? Казаха ми за нещо на Мама Натура май е това. На 12 сме на педиатър и ще я питам, а до тогава явно ще мажем само с Анафтина.
Вашите деца през цялото време ли са криви и така кисели докато избият зъбите или е на периоди? А целия се е изподрал, като след бой с котка е. До сега не се е драл, дори като малък.

# 200
https://expertdent.net/wp-content/uploads/2017/01/Kista-na-desne … benka-600x370.jpg
При дъщеря ми беше като това отляво, но по-голямо.
Да, Дентокида е на Мама Натура, действа с натрупване, та се дава продължително, няма моментален ефект.

# 201
  • София
Нищо не действа, поне при моя син. Преди няколко страници написах, че съм давала почти всичко на българския пазар и ефект или няма, или е минимален.

# 202
Десислава, и при дъщерята на единия кътник се беше облазувало като киста с балончета, пълни с кръв. Голяма драма беше, докато излезе, детето се изпъваше на дъга от болка. Да не повярва човек, сега вампирските излязоха без никакви проблеми.

# 203
На мен ми казаха от Токуза, че ако много го боли мога да намажа венците с панадол. Само веднъж го правих, защото беше много неспокоен, не можеше да спи и плачеше. Досега с друго не съм мазала или давала.

# 204
Вашите деца през цялото време ли са криви и така кисели докато избият зъбите или е на периоди? А целия се е изподрал, като след бой с котка е. До сега не се е драл, дори като малък.
Така е кисела почти през цялото време освен ако не я подхвърля някой във въздуха, тогава се хили с глас Grinning
Нооо ако е много зле положението аха да зареве, аха да се захили, раздвоява се и тогава аз умирам от смях Joy
Режи му ноктите, аз на 4-5 дни режа.

# 205
  • Велико Търново
Vercheto_sv, и н мен ми бяха казали същото за панадола и по-конкретно това че има противовъзпалително действие. Веднъж пробвах, но той ми го осмука от пръста и реших да не повтарям. Много му хареса панадола, калциев глюконат и витамин ц. Изобщо като види ампула или шише Панадол и започва да крещи от радост.

# 206
Десислава, и при дъщерята на единия кътник се беше облазувало като киста с балончета, пълни с кръв. Голяма драма беше, докато излезе, детето се изпъваше на дъга от болка. Да не повярва човек, сега вампирските излязоха без никакви проблеми.
А не може ли стоматолог да го цепне ? Или да даде нещо облекчаващо ?

# 207
А не може ли стоматолог да го цепне ? Или да даде нещо облекчаващо ?
Ако вече много зазлее положението, може и една свещичка парацетамол да се даде, но аз не съм й слагала. Не съм я водила на зъболекар, апогея на кризата беше няколко дена. Но след като й дадях Осанит, след 10мин все едно нищо не е било, пак се хилеше, както обикновено.

# 208
  • София
Ами не е киста при нас, зъбче си е щото сега пак гледах има малко бяло. И не е на това място дето са кистите, а по отвътре.  За Панадол знам, че облекчава, но него не го боли все още. По-скоро ще пробвам Дентокинда и гелчето на Бочко, ако не е като нашия охлаждащ гел. Яд ме е, че го сърби много, а му взехме три вида гризалки, но е още малък и не може да я хване, камо ли да си я напъха в устата. Най-много се радва на пръста ми, ама не искам да му бъркам в устата, та ще видя какво ще правя..

# 209
И аз от осадента съм много много доволна. Майка ми казваше ти това да не го упойваш с нещо, докато приемаше осадента . Просто разликата преди и след беше много много видима. С двете ръце съм за Осадента!

Общи условия

Активация на акаунт