За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 74

• 42 195
  • 765
  •   1
Отговори
# 225
Да, но в случая става въпрос за мастика.
И ако за проходилка някой може да извади положителен довод /за себе си, примерно/, за търкане на венците с мастика или даване на винена попара с какво ще помогнат и са полезни?
Всеки си казва, пък който иска чете, търси информация и преценява за себе си.

# 226
Против съм бънджита.Племенницата от това бънджи до 1 г и 5 месеца не вървеше а само подскачаше намясто ,и то когато я държиш с ръце .

# 227
По-лошото е да те питат, защо ти аджеба на твоето не му даваш някакъв джънк, ‘щото видиш ли, е много е полезно.

# 228
Момичета, пак стигаме до това да кажем или не, когато виждаме нещо нередно при гледане на чуждо дете. Не знам, за мен е трудно и е морална дилема. Аз съм твърдо против проходилки, бънджита, даване на сок на 3 месеца, даване на шоколад на 2-годишни и т.н. Но покрай мен ги има всички тези случаи. Ами... мълча си. Ако ме попитат, бих дала мнение, иначе не. А може и ако виждат как си гледам моето дете, да ме попитат аз защо не правя това, или онова.

И покрай мен. Никой не си мълчи обаче. Не само не си мълчат, ами разпитват и ако си бурсук пак е подозрително. Социалните са много заети ... Simple Smile

# 229
  • София
Давам глас за Осадента. Май най-много ефект видях от него.
А за народните лечители - аз също не ги приемам, но уви, има майки, които все още мажат венците с мастика.

# 230
Бебе с дъх на мастика...😂

# 231
  • София
Баща ми предния път нещо си направи устата, че малкият като порасне още малко и щял да му дава да си “топне пръстчето” в бири и кви ли не още гадости... Аз щото само  този момент чакам нали... Не знам защо тяхното поколение ги ръсят все едни и същи, повече от изнервящо е.

# 232
Бебе с дъх на мастика...😂
Найс, а Joy
Свекърите ми и те уж се “шегуват” да сложели бира в шишето с вода, да си топнело пръстчето, не знам си още какви простотии. Аз съвсем сериозно им казах, да не го изтърси детето някой ден в градината, че после върви и обяснявай, че нямаш сестра, ама буквално.

# 233
За мастика от тук чувам като съвет. Но от няколко души чувам"ако е напечено положението мажете венците с ракия!".
Винаги отговарям :"благодаря за съвета, но не пием никакъв алкохол, ни аз, ни мм-та нямаме". Разбира се и да имахме, нямаше да мажа детето с ракия?!?
Дентинокс помага при моята,веднага я облекчава, разбира се временно. Имало е вечери, когато много е плакала, тогава панадол.
Проблемът при нас е, че зъбите избиват по няколко през дълги периоди. На 8 м - 2 зъба изкара за 3 дни. Преди време 4 едновременно.

# 234
  • София
За мастиката за първи път го чух, а гледам деца повече от 5 години 😅. Къде съм била, че съм проспала тази информация 😁.

С първото дете бях много педантична покрай отглеждането и най-вече захранването. Постоянно някой ми даваше съвети, а аз се ядосах. Сега си мисля, че съм била крайна
После минах във фазата да коментирам с ММ какво не одобрявам в приятелите ни относно отглеждането на деца им.

Но сега, след второто съм на мнение, че всеки има глава на раменете си. Не коментирам, не давам непоискано мнение.

Ето лятото аз давам като първа храна тиква на моето бебе. Наборчето го захраниха на 4 месеца. Така казала докторката. Моето яде тиква, а то пюрета с месо. Схема за захранване няма, каквото майката хареса в магазина.

# 235
Нормални граници на захранване дват от 16 до 26 седмица, което си е 4ти месец. И ако е на АМ и аз бих захранила.

# 236
  • София
Моя свекър беше нахранил баткото на годинка с фъстъци и разбрах, щото ги изкара цели просто. Добре, че не беше станал проблем.
Но тогава почнах нова работа, от яслата щяха да го вземат по-късно. Гледачката, която намерихме с хиляда зора, просто не дойде и така се наложи да покриват бабите и дядовците около 2 месеца.

Да питам от този тип аспиратори -
http://www.bambo.bg/aksesoari-i-kozmetika/aspiratori-i-pompi-za- … -i-ushi-172-nuby/
има ли някой, който да е успял да използва успешно или да го изхвърлям направо?

# 237
  • София
Моя свекър беше нахранил баткото на годинка с фъстъци и разбрах, щото ги изкара цели просто. Добре, че не беше станал проблем.
Но тогава почнах нова работа, от яслата щяха да го вземат по-късно. Гледачката, която намерихме с хиляда зора, просто не дойде и така се наложи да покриват бабите и дядовците около 2 месеца.

Да питам от този тип аспиратори -
http://www.bambo.bg/aksesoari-i-kozmetika/aspiratori-i-pompi-za- … -i-ushi-172-nuby/
има ли някой, който да е успял да използва успешно или да го изхвърлям направо?

Няколко аспиратора сменихме и на мен лично този ми върши работа https://apteka.framar.bg/30060797/камера-аспиратор-за-нос

# 238
  • София
Всъщност ние точно такъв имаме, но нещо не успявам с него да изкарам каквото и да е, а се чува, че има нещо в носа навътре, защото диша затруднено.
Имаме от онези накрайници за прахосмукачка, но аз съм го изпробвала на себе си и прави убийствен вакум и не мога да си представя да го причиня на бебе на няколко дни.

# 239
Натискаш го и тогава вкарваш в ноздрите и изпускаш, нали така?

Общи условия

Активация на акаунт