За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 74

• 42 391
  • 765
  •   1
Отговори
# 630
Научи се да кърмиш легнала, сложила съм видеа в първи пост на кърмаческата тема. Така ще кърмиш и спиш, заедно с бебето. На тоя етап спането с бебето ще е оптималният вариант за почивка. Има премного време за креватчето му.

# 631
Научи се да кърмиш легнала, сложила съм видеа в първи пост на кърмаческата тема. Така ще кърмиш и спиш, заедно с бебето. На тоя етап спането с бебето ще е оптималният вариант за почивка. Има премного време за креватчето му.
Пробвах веднъж , но някак си не ми беше удобно, и се отказах... Но пак ще погледна видеата и ще репетирам през деня, барем ми се получи... Благодаря за съвета, и аз не бързам да се отделям от него, обичам да сме скачени съдове, просто се притеснявам дали ще може да спи сам по нататък...

# 632
Бебето има няколко кошари, свикна си с тях, а и доста пътуваме, а то най- много си харесва транспортната кошара от плат.
Забравих да кажа, че кошницата, беше върху антирефлуксната възглавница и така имаше наклон от 30°.

# 633
Моята щерка свикна. Но в началото (и сега при нужда), си спи при нас, нямаше да оцелея от безсъние, ако не кърмех легнала първите два месеца. Като започна да прави по-голяма нощна пауза, я премествах от нашето легло в нейното и й тиквах една плюшена играчка, че обича да се сгушва, някои мами слагат своя тениска например, пусках й музикалната въртележка и така свикна. До днес си заспива с играчката и въртележката след кърмене. Но при често нощно кърмене, най-важно ви е да поспивате и най-вече мама, за да е отпочинала. Та, пробвай пак легналата позиция, уверявам те, спасение е.

# 634
Спокойно си гушкайте бебето сега, че после като порасне нямаааа.  Моите и трите са спали до мен до около и малко преди год. Големите и сега вече пет мес. бебка Нямаше проблеми с отделянето на14 и на 9 са батковците. Аз не мога са спя, ако не я усещам .Спя силно казано, защото стана два пъти, а на третия в шест си се буди и аз направо ставам по задачи,  че легна ли край. Мойта единствения й дълбок сън е през нощта. През деня е заек. Таткото е в др. стая поне при нас на този етап всички поспиват така иначе не става пробвала съм.

# 635
  • София
И двете ми деца до 6-ия си месец спяха в кошници.После в  кошара.

# 636
Моята дъщеря е на 9 месеца и спи при нас. Имаше някакъв мегакратък период в кошарата. Е, явно не съм кадърна да я науча. Що нерви хвърлих, що чудо. Сега е в период, сложа ли я в кошарата, е по корем и яко смЕх, пак обръщам, пак тръгва да лази и така до безкрай! Още три да имам, сигурно ще са на спалнята или в ръцете ми, ако има място.

# 637
  • София
Ще свикне.
Ти да  е мислиш ,че те моите оп слагам в леглото и заспиват от раз.
То е дупене то е сучене.Това не е кукла.

# 638
Аз я преместих в нейна стая и легло, но още привиква (десетина дни вече). Преди това последните 3-4 месеца спеше при нас на спалнята, преди това първите месеци пак си беше нас, но в нейното легло. На седем месеца е. И не е до кадърност, а до търпение. Не става да я сложиш и айде заспала е или айде не реве или айде спи непробудно цяла нощ (кърмаче е). Ако и когато искаш, ще стане, но се въоръжи с мнооооого търпение.
А госпожа dolca нещо си до последно се надявах да не е истинска още като беше бременна...
Слънчева неделя, мами Nature Sunny

# 639
Знам, че е до търпение. Но е и до дете. Уж съм търпелив човек, но след първия час успиване и се изнервям. Тя сама е заспивала точно два пъти. В кръга на шегата казвам, че съм некадърна, аз съм си доста оправен човек. Хайде след тази хвалба и аз ви пожелавам приятен ден и повече усмивки! Получи се доста "полезен" пост! 😂

# 640
Всичко е до дете... Аз се старая моя хубавко да го изморя , за да може вечерта да го изкъпем , да пие мляко и да заспи. Иначе се върти. Но той никога не е спал при нас. Това е нещото , което си наложих да не позволя да се случи. Мъжът ми е едър и ако затисне малкия сме до там.
Веднъж спах с дребен като беше бебе , той се разпрострял като разпнат, аз на крайчица на леглото... абсурд!!

# 641
И аз бях категорична, че при нас няма да спи. И двамата с татко ѝ спим дълбоко и не се усещаме, когато се въртим. Особено той. Ужасявам се от идеята да затисна детето или някак да му направим нещо. Всеки каза, че се пораждал инстинкт да го пазиш, ама това не ми е достатъчно като аргумент Joy Но пък аз и не съм кърмила, иначе не знам как щеше да е...

# 642
  • София
Аз го оставям да спи между нас като е неспокоен и не заспива в леглото си нощно време. Така като се унесе от кърменето само леко го плъзвам на спалнята и продължава да спи, съответно и ние покриваме. Иначе го оставям в неговото легло, разсънва се, следва рев и пак наново - сукане, унасяне - още 20-30 минути.
През деня си спи повечето пъти в неговото легло без проблем.
Та не ми е драма, че спи при нас понякога.

Последна редакция: нд, 17 фев 2019, 12:41 от zazu1

# 643
Ние я вземаме при нас, защото не мога да се разправям цяла нощ с нея ако не иска да заспи в нейното легло. На другия ден съм на работа, тя на ясла, и трябва да сме се наспали всички.

# 644
Знам, че е до търпение. Но е и до дете. Уж съм търпелив човек, но след първия час успиване и се изнервям. Тя сама е заспивала точно два пъти. В кръга на шегата казвам, че съм некадърна, аз съм си доста оправен човек. Хайде след тази хвалба и аз ви пожелавам приятен ден и повече усмивки! Получи се доста "полезен" пост! 😂
Аз съм супер нервак, обаче за седем месеца разбрах, че моите дяволи на никого не помагат (дори напротив, получава се омагьосан къг от нерви) и грижата пак ляга на моите плещи. Уча се на търпение с дъщеря ми. По нощите броя ли, броя (за собствено успокоение, докато бебето заспи и т.н.) Joy Пиша го много лежерно, обаче тези дни само аз си знам какво ми е, колко пъти съм ставала, колко пъти съм ревала от безпомощност и колко пъти съм стискала зъби докато тя реве, скубе, щипе, вкопчва се и щипе (ах, тези зъби как съвпаднаха с местенето). Е, вече почти не реве и мама е оптимист, както винаги Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт