Подготовка за малкия човек - тема 5

• 52 114
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
  • Beyond the stars
Нашият е такъв https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=53&pid=131110&sgid=53
Доволни сме за сега.

Ето още нещо, което не сме имали изобщо - порт бебе.

# 121
  • Варна
Ние сме с Magniflex, но baby bamboo. Няма деформации засега, изглежда ми доста удобен. Спалнята ни е със същата марка и сме доволни като цяло. Прилежащото легло беше с доста обикновен матрак, но твърд, пак беше добре(не потъваше или да се деформира), но употребата там беше няколко месеца, а този няколко години ще се ползва. Доста се чудих за матрак от Икеа, но не можаха да ми обяснят нищо за тях, нищо повече от това в интернет, а то беше доста недостатъчно за мен(пише матрак с пяна и толкова).
Порт бебе не сме ползвали.
Не се препоръчва употребата на омекотител. Аз даже държа и прахът да няма аромат, че тези изкуствени аромати много ми натъртват. Прахът е достатъчен. Ние купихме от DM  дезинфектант за перални и почистихме нашата преди първото пране на бебешките дрешки(че бяхме след ремонт и какво ли не бяхме прали, включително маратонки). Периодично чистим пералнята с него.
Това с медитирането над уреда за пюре ми хареса. Simple Smile То си е за медитация. Simple Smile Аз ползвам обикновена решетка за пара от Икеа, свива се и се разтяга според съда, идеална работа ми върши. Почти всичко става за 10-12 мин на пара максимум(месото е повече). Но слагам на решетката, вадя и пасирам. Не е кой знае какво. Различните зеленчуци се приготвят за различно време, уредът не знам как го решава това.  Примерно правя картоф и броколи. Слагам картофите на пара, малко преди да са готови добавям и броколите, на тях им трябва много малко време.

# 122
Честно, не знам какво е портбебе и кога се ползва!
Шезлонга го ползвах, докато почна да пълзи активно. Много удобен ми беше. Чудех се имаме ли нужда от него, предвид, че имаме люлка. Да, местих го с шезлонга из другите стаи

# 123
  • София
Честно, не знам какво е портбебе и кога се ползва!
Като цяло за носене на бебето

Скрит текст:

Нямах и не съм ползвала. Преди да купя количката една приятелка ми беше дала кошница за кола.

# 124
Ясно. Ние си ползвахме зимният кош ( коша за новородено) и си ходихме с него.

# 125
  • Г. О.
Като казахте активна гимнастика - познати ми казват най-различни мнения, като преобладават тези, че е ненужна покупка. Какво мислите?

# 126
Момичета, може ли коментар върху люлеещите се дървени кошари. Първоначално бяхме се насочили към покупка на леглото от ИКЕА, но те въобще не предлагат люлеещи се, явно не е практика в чужбина. На мен пък ми си струва, че би било успокояващо за разревано бебе, знам ли...

# 127
  • София, България
Моя приятелка ползва активната гимнастика наистина активно. Държи малката почти по цял ден в активната гимнастика и тя си се занимава с играчките. Но това е бебе вече на 4-5 месеца. Simple Smile В началото... не мисля, че е нужно да се купува преди раждането. А и все някой ще пита какво да подари на бебето. Активната гимнастика е едно от най-честите предложения Grin

Нашата кошара е люлееща. Едни майки казват, че им е било супер полезно, други ме съветват да не я ползвам изобщо таи функция, да не се привързвало бебето към люлеенето. Идея си нямам дали ще я ползвам функцията люлеене.

# 128
По принцип не ги препоръчват,но за мен са много полезни. Каката само така се успокояваше и сега малката също харесва полюшкването. Но си е до бебе някой не ги харесват. Най добре си вземи такава с опция за застопоряване . 

# 129
  • Варна
Активната гимнастика пак е до бебе. Нашето след 2-3 месец се позаглеждаше в играчките, не я ползвахме много, на ден интересът му траеше максимум 10 минути. Аз от чудене не купих, подариха ни.
Люлеенето в училището за родители го отрекоха, ако е настрани. Правилното люлеене е напред-назад. Много исках такава опция. Но то пък ни се падна спящо бебе. Нямаше нужда от нищо, спеше си яко(извън периода на коликите). Прилежащото ни легло го дадохме на наша близка, тяхното дете не спа 1 ден вътре, само на ръце и върху тях. Simple Smile

# 130
Моя калпазанчо заспиваше в активната гимнастика. Играеше, но малко. Подарихме я. Просто не му беше интересна.
И аз държах на люлеещ механизъм на леглото.. Никога не го ползвахме! Дори помолих мъжът ми да го застопори, защото, когато порастна малкото и колкото пъти се въртеше това тракаше и ме събуждаше.
И двете са си до бебе..

# 131
  • София
На мен ми бяха дали обикновена активна гимнастика (мека). Синът ми се занимаваше с нея и се заглеждаше по играчките. Каката го занимаваше и му показваше разните дрънкулки. Не сме я използвали дълго време.
Мислех да купувам музикална на Фишер, ама се спрях Simple Smile

Преди години когато се роди братовчед ми бяха взели люлеещо се кошче (от онез старите). Щях да обърна горкото бебе.
Ако искате люлеещ се механизъм... шезлонг?

# 132
И аз мисля да вземем кошара с люлеещ механизъм, но като цяло поне за момента ми се ще, ако е възможно да не свиква много детето с люлеене, защото после става тежко май. Но пък ако много ще държи на люлеене, по- добре в леглото или люлка, отколкото на ръце. Чудя се още и за размерите на леглото, дали да е по- малка кошара, която да се смени след 2-3 години, или по- голяма, която да го изкара, докато дойде ред за стандартно единично легло. Трябва да започна да си подготвям списък май.

# 133
Lys Bleu, точно такива са чуденките и при нас Simple Smile уж се бяхме насочили към легло 140/70, което да се ползва максимално дълго, да се люлее, повивалника отделно, но пък май ще отпадне люлеенето. Знам ли и аз... Simple Smile в крайна сметка ще купим нещо, пък ако не върши работа, ще го сменим след време.
За матрак сме харесали Нани. Нашия е такъв, доволни сме. Още повече, че не виждам как едно дребно човече може да деформира матрак, а и е хубаво след няколко години да се смени.
AnMary, шезлонг ще ни подарят, така че ще си имаме. Може ли бебето да спи в него 2-3 часа?

# 134
  • Beyond the stars
Шезлонгите са като в кошче за кола - може да спи вътре, ама е хубаво на около 3часа макс да се вади от там и като цяло да не се прекалява.
Нашето легло е с люлеене, идеално го приспиваме там. И за сгъваемата кошара взехме дъги за люлеене. И да свикне, нали не го люлея на ръце Grinning
Активната супер много я ползваме от 3 месец насам, занимава се сам. Като цяло тя и въртележката над леглото осигуряват самостоятелни занимания в момента.

Общи условия

Активация на акаунт