Подготовка за малкия човек - тема 5

• 52 119
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Активната гимнастика се препоръчва от детските кинезитерапевти, с които съм говорила. Дали ще му е интересно на бебето, няма как да се прогнозира, но идеята е да му се предложат стимули. Най-обикновена върши работа. Аз закачх и играчки за количка на нея, позволява разнообразие.

# 136
Като казахте активна гимнастика - познати ми казват най-различни мнения, като преобладават тези, че е ненужна покупка. Какво мислите?
Много се забавлява на гимнастиката, но за мен това не е покупка от първа необходимост. Бих посъветвала да не бързате с покупката. Имайте предвид, че ще имате близки, които ще искат да подарят нещо. Ние се оказахме с 3 гимнастички Joy
Ползваме активно на Lorelli (около 40лв.)

# 137
  • Beyond the stars
Да и нашата сменям играчките, размествам ги. Даже се чудя дали да не му взема и още една Grinning

Нашата е на Fisher price подобна на показаната на Лорели.
Само да спомена че Fisher price са доста по-евтини в Джъмбо. Не знам поради каква причина, но винаги има доволна разлика между едни и същи неща в Хиполенд и Джъмбо.

# 138
  • Германия
Чудя се още и за размерите на леглото, дали да е по- малка кошара, която да се смени след 2-3 години, или по- голяма, която да го изкара, докато дойде ред за стандартно единично легло.

Много зависи колко място имате, имате ли детска стая, как спи бебето/детето. Ние сменихме 3-4 легла - люлка (40х80 см някъде да е била), дървено легло 70/140 и сгъваема кошара 60/120. Почти една година дъщеря ми спа и при мен на спалнята. Сега, малко преди да стане на 2 години, ѝ взехме детско легло 90х200 от ИКЕА, без прегради, без нищо. Не е много високо, и да падне нищо няма да ѝ стане. Спи вече един месец там и не е падала, не се върти много. Реално погледнато това легло БИ МОГЛО да я изкара докато се изнесе някой ден 😉 Но аз подозирам, че ще го сменим след няколко години ☺

# 139
  • София
Мда, синът ми също имаше горепоказаната гимнастика. Много си играеше с нея, просто закачвах и други играчки.

# 140
  • София
Моята гимнастика така я подарих,0 интерес.И до ден днешен няма интерес към всичките висящи,пищяши,пеерщи,светукащи и всякакви бръмбазлъци дето  съм й закачила.
Лезлонг не съм ползвала,след каъо гокямото ми дете го намерих изпаднало от такъв.Порт бебе също,проходилка  съвсем.
Уред за пюре не,имам уред за готвене на пара,но аз давам парчета от самото начало и бързо свикна.Месо не ядем.

Матраци,възможно най~твърдите и без възглавница.В момента спи на легло 72/190 с 15 см.преграда.

# 141
Много подходящи са гимнастиките тип килимче с възглавничка за стоене по корем (Tummy time). За бебетата е изключително важно да лежат по корем

# 142
Ох от шезлонга и аз имам лош спомен с малката... Така си стои вече. Проходилка имаме и я ползва с голямо удоволствие, люлка също имаме , но лично мое мнение е че ни е вещ в излишък понеже я ползвахме 2 месеца. Дрехи не съм имала в излишък Grinning

# 143
Нашата кошара също е с люлеещ се механизъм. Първите месеци, това беше голям плюс, много удобно, после почна като се върти да се стряска от люлеенето, защото се удряше в стената кошарата и я застопорихме. Леглото е 3в1 на Лорелк дървено, много съм доволна. Повивалника честно казано аз много държах на него, но след 3тия месец й стана къс, висок е, опасно е, не можеш и за секунда да бръкнеш примерно в шкаф и тн.

# 144
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Moят повивалник е на Икеа и се сгъва по начин,по който се преправя на шкаф.Много работа ми върши,там си складирам памперсите,кърпички,козметиката,разни парцалчета и покривала за това и онова.

Не съм го купила все още,но избрах уред за пюренца,защото си има всичко включено - блендер,контейнери за складиране,формичка за лед.
https://www.target.com/p/baby-bullet-by-magic-bullet-complete-baby-food-prep-system/-/A-13474629

# 145
По кой метод мислиш да захранваш? Ако си се ориентирала към ЗВБ вземай икейско. Ако е класика...се тая какво ще вземеш. Икрйският имат нещо като възглавнички, надуваеми. Аз не съм ги виждала на живо, който има да сподели.
Имам 4-5 различни столчета, на Лорели, на Чиполино, на кикабу, на не знам си каква марка .....Все подарък или назаем. По две при всяка баба и две основни у дома - Икейски. Всички столчетата са един дол дренки... Децата ми стават на година другия месец и в двата стола със степени за краката все още не ги достигат ( а са високи ). Потъват и табличката им идват далеч. В икрйският  столчета стоят много добре, табличката е близо и си вземат храната спокойно. (А з захраних по ЗВБ). Във всички столчетата си клатят краката...и има едно на което му стигат степенната...ужаааас дрънкане блъскане и съответно се разсейва и забравя да яде. Опция за степента на икрйският съм правила като завържа един колан. Върши работа. Освен това икейско се чисти супер лесно. С другите столчета виждам зор. Макар че едното е мушамяно, но постоянно има навряна храна в гънките. Другите са с тапицерия..там не ми се иска да коментирам как е изписано менюто.
Споделям нашият опит и моята гледна точка. Всяка майка решава сама за себе си.
Има едни подобни на икейските, със степента, на Лорели са, но не съм ги виждала на живо.

Да, мисля да захранвам по ЗВБ и търсих с такава голяма табла и да е лесно за чистене.
Много благодаря на всички за отговорите!

# 146
Moят повивалник е на Икеа и се сгъва по начин,по който се преправя на шкаф.Много работа ми върши,там си складирам памперсите,кърпички,козметиката,разни парцалчета и покривала за това и онова.

Не съм го купила все още,но избрах уред за пюренца,защото си има всичко включено - блендер,контейнери за складиране,формичка за лед.
https://www.target.com/p/baby-bullet-by-magic-bullet-complete-baby-food-prep-system/-/A-13474629

И аз съм се спряла за сега на този блендер, но имам още време да реша.
 Ти поръчвала ли си от този сайт и заеш ли как става с доставката? Simple Smile

# 147
Според вас дали е реална тази отстъпка на бебешка количка ABC Design Mamba PLUS lime? Наистина ли вървят по 1250 лв. Или това е някакъв маркетингов трик?
https://visvitalisbg.com/product/abc-design-bebeshka-kombinirana … -abcmap61108503li

# 148
Според вас дали е реална тази отстъпка на бебешка количка ABC Design Mamba PLUS lime? Наистина ли вървят по 1250 лв. Или това е някакъв маркетингов трик?
https://visvitalisbg.com/product/abc-design-bebeshka-kombinirana … -abcmap61108503li
https://www.hippoland.net/abc-kombinirana-kolichka-mamba-plus-wasabi-61108514 да, такава ѝ е цената

# 149
  • Г. О.
Аз имам нов въпрос:) На детето се дава преварена вода или минерална за бебета и деца? За преварената ползвате ли кана с нагревател? Замислих се дали ще е добре да си купя такава?

Общи условия

Активация на акаунт