Подготовка за малкия човек - тема 5

• 52 139
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
  • Beyond the stars
Аз ползвам Бебелан за АМ, не я преварявам, готова си е за консумация.

# 151
Здравейте Simple Smile От доста време се чудя къде да спи бебето най най в началото, първите 2 седмици примерно. Доколкото знам е хубаво да е на по-тясно, както е било докато се роди. Някои казват, че в порт бебе е спало, други директно в легълце. Какви са вашите мнения и препоръки? Чудя се дали е удачно да спи в коша за новородено? Или директно да взема тези next to me легълца? Пак казвам, става на въпрос за първите дни/седмици, не месеци Simple Smile Благодаря!

# 152
Аз имам нов въпрос:) На детето се дава преварена вода или минерална за бебета и деца? За преварената ползвате ли кана с нагревател? Замислих се дали ще е добре да си купя такава?
Ако кърмите няма нужда от вода. За изплакване 1-2лаж преварена вода са достатъчни.

# 153
В началото преварявах, той не че пиеше.
Сега давам с розов етикет.
На бебета минерална вода не се дава.

# 154
  • Beyond the stars
Нашият младеж спа в ратанов кош в началото. Зависи си от детето като цяло, някои си спят в големите легълца без проблем. Не бих купувала специално нещо за първите седмици, кошчето го имахме налично.

# 155
  • София
Обсъждахме водата в края на миналата тема, може да я прегледате.
Относно спането - моят син директно го сложих в кошарата, не съм купувала допълнителни неща. Има майки, които си слагат бебетата в кутия де.

# 156
Здравейте Simple Smile От доста време се чудя къде да спи бебето най най в началото, първите 2 седмици примерно. Доколкото знам е хубаво да е на по-тясно, както е било докато се роди. Някои казват, че в порт бебе е спало, други директно в легълце. Какви са вашите мнения и препоръки? Чудя се дали е удачно да спи в коша за новородено? Или директно да взема тези next to me легълца? Пак казвам, става на въпрос за първите дни/седмици, не месеци Simple Smile Благодаря!
За мен най-сполучливата покупка за раждането на бебка беше Next to me на Chicco. След няколко дни девойката става на три месеца и с удоволствие ползваме през цялото това време именно това легълце. Много е удобно. Хем си има свое легло, хем е до нас, не губим време през нощта да се кърмим, постоянно я наблюдавам, защото леглото е прикачено от моята страна на спалнята. А и усещането, че бебка е до нас през цялото време е страхотно. Смятам така да караме до към шестия месец. Още не сме използвали основната кошара. Тя се е превърнала в склад за играчки. Горещо препоръчвам. Нашето го купихме от ebay втора употреба, на ниска цена и почти неупотребявано.

Последна редакция: вт, 29 яну 2019, 14:06 от Amaretti

# 157
От ден първи си спи в дървената кошара,
 която е срещу нашата спалня, така че го виждам. Но си спи отделно. Въпрос на твое усещане и желание.

# 158
  • София, България
На нашата кошара, обикновена на Dizain baby, се маха предната решетка и се долепя до леглото. Simple Smile Същата работа в общи линии... Simple Smile

# 159
За мен най-сполучливата покупка за раждането на бебка беше Next to me на Chicco. След няколко дни девойката става на три месеца и с удоволствие ползваме през цялото това време именно това легълце. Много е удобно. Хем си има свое легло, хем е до нас, не губим време през нощта да се кърмим, постоянно я наблюдавам, защото леглото е прикачено от моята страна на спалнята. А и усещането, че бебка е до нас през цялото време е страхотно. Смятам така да караме до към лестия месец. Още не дне използвали основната кошара. Тя се е превърнала в склад за играчки. Горещо препоръчвам. Нашето го купихме от ebay втора употреба, на ниска цена и почти неупотребявано.

Вече второ бебе отглеждам в това легълце. Наистина е много удобно. Хем е с нас, хем отделно. Първата ми дъщеря беше там чак до седми месец. Не смятам обаче че е задължителна покупка, по—скоро — екстра. На бебето му е все едно къде спи, важното е да му е удобно и безопасно. Съвсем спокойно може да си спи и в коша за новородено. Дори първата ми дъщеря в началото, когато не заспиваше лесно я слагахме в коша на количката и до минути заспиваше докато легълцето явно й беше твърде голямо и отворено и по—трудно заспиваше.

# 160
Спи в отделна стая, в голямо легло, от ден 1. Наблюдавам го на видеофона.

# 161
Нашият спи в кошарата си в спалнята.

# 162
Спи в отделна стая, в голямо легло, от ден 1. Наблюдавам го на видеофона.
И аз би го сложила в отделна стая. За съжаление живеев в много малък апартамент о няма как...

# 163
На мен точно такъв тип next to me ми беше ужасно неудобен и още втория месец го смених с бебешко легло, на което свалих едната страна и допрях плътно до спалнята.
А в отделна стая никога не бих сложила бебе (поне до годинка). И заради неговото и заради моето спокойствие.

# 164
  • Телиш/Плевен
За водата - взимах Бебелан, но дъщеря ми не искаше да пие (беше на кърма), та само предлагах от време на време.

А в отделна стая никога не бих сложила бебе (поне до годинка). И заради неговото и заради моето спокойствие.
+ 1
Сложихме дъщеричката в отделна стая чак след като стана на 2 години. Преди това креватчето си беше в спалнята.

Общи условия

Активация на акаунт