Подготовка за малкия човек - тема 5

• 52 157
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Щом няма как при вас. Иначе няма нищо страшно детето да спи отделно. Все пак в родилното някой сигурно стои в стаята денонощно при бебетата.
Спи в отделна стая, в голямо легло, от ден 1. Наблюдавам го на видеофона.
И аз би го сложила в отделна стая. За съжаление живеев в много малък апартамент о няма как...

# 166
  • Beyond the stars
Спи в отделна стая, в голямо легло, от ден 1. Наблюдавам го на видеофона.

Обмисляме го като свърши отоплителния сезон. Вече имам чувството, че без нас в стаята ще спи по-спокойно. Първо докато легнем му шумим, през нощта кой мърда, кой хърка, сутринта на баща му аларма..
Ще видим на пролет Grinning

# 167
Моите и в родилното си бяха при мен. Но да, в неонатологичните отделения винаги има някой наблизо.
Никога не съм разбирала това желание у някои родители за едва ли не мигновено научаване на бебетата на самостоятелност. Явно е въпрос на лични възприятия.
В първите дни дори са спали върху мен.

# 168
И моят е спал върху мен, винаги когато е имал нужда съм била до него. И така 5 месеца докато имаше колики, кагто и нлед това.
Въпрос на избор.

# 169
Много ви благодаря за мненията момичета Blush

# 170
А бихте ли споделили впечатления за добра бебешка козметика...

# 171
  • Beyond the stars
Sebamed стартирахме ние. В момента мием с Биодерма, щото опаковката е 1 литър и на промоция е доста изгодно Grinning
Иначе пак зависи, за наш късмет младежът за сега не е с претенциозна кожа ни към козметика, ни към памперси.

# 172
Аз държа на самостоятелност, а и моя син предразполага. Не е вързан за мен от малък. Свикнал е и други да го хранят, гледат , приспиват. Баща му рано се изнесе да спи в друга стая. Останах аз да спя в спалнята с малкото. Еми, не си беше работа. Ставах в 5 чнда се местя, че ако стана в 7 той се събужда с мен и отива целият ден. За това аз спя в съседната стая, с преходна врата. Вече се надявам да го изместим в негова стая.
Като беше бебе е спял върху мен, също, но когато се унасяше дълбоко го слагах в кошарата.

# 173
  • София
Козметика ползвах Ю/Уриаж и Пенатен.Като след втория месец спрях да мажа с олио/мляко.
За подсичане не мога да дам мнение,и двете ми деца не са се подсичали никога.
От самото начало къпя2 или 3 пъти в седмицата,пренасяйки бебето голо от спалнята в банята и на обратно  в хавлия.Температура не повече от 21 градуса..

# 174
А бихте ли споделили впечатления за добра бебешка козметика...
Аз съм доволна от А-дерма. Препоръчвам да се снабдите с мостри за първо време. Дори да е много скъпа козметиката може да не понесе на детето.

# 175
  • Варна
Пак зависи от детето. На мои познати децата заспиват сами вечер.  Остават ги в стаята сами и когато заспят. Не мога и да го сънувам това. И не е вследствие на наше поведение. Синът ни иска близост, ако го оставя сам в стаята ще реве до засиняване. Събужда се и когато види, че е сам, изпада в истерия, влизам в стаята(чувам го на бебефона, ние сме само със звук, от приятели), хващам го за ръка, успокоява се, заспива и излизам. Та в този смисъл прилежащото легло явно беше добрият вариант за него. А после и дървената кошара, защото мога да го хващам за ръка през решетките и е долепена до спалнята(няма място да е отдалечена по принцип). Когато го преместихме в 120 на 60 легло(в 7 месец, той късно започна да се изправя), първата вечер му беше много некомфортно, но за 1 вечер свикна. Само да подчертая, че в прилежащото легло без надзор и решетка бебето не се оставя. Научих го по труден начин, когато го намерих паднал под него, бях отишла до банята. Явно е започнал да се обръща, уж беше закрепено, но за щастие нищо му нямаше.
Козметика предпочитам с чист от вредни химии състав. Ползваме на Topfer и Aderma. Слънцезащитни(след 6 месец се препоръчват) на Uriage са с минерални филтри и добри. С мострите е много добра препоръка, във Варна обаче масово няма в аптеките. Дадоха ми доста в училището за родители, педиатърката, на разни безплатни лекции за бъдещи родители дават. В родилния при изписването ни дадоха 3 торби с рекламни мостри на какво ли не. И големи опаковки купувам след като съм доволна от продукта и е изпробван.
За кърмени деца вода със започване на захранването се дава, давам Бебелан. За дезинфекция на дрехите пропуснах да напиша, че ако се сушат в сушилня, може да не се гладят(освен за естетичния ефект).Simple Smile

# 176
A за Веледа и бебешката на Биодерма имате ли отзиви? Аз имам мостри основно на Веледа от училището за бременни. Иначе във Варна на реда на общината, посока "Цар Освободител" има една, не много голяма аптека- Санита. Тя ми е предпочитано място за пазаруване, като цяло е добре заредена, на добри цени продават, предлагат и клиентски карти за отстъпка и не са ми отказвали мостра до сега. Дори, понеже вече се познаваме доста с фармацевтките там и сами ми предлагат, когато има нов продукт или видят, че съм се загледала в нещо конкретно.

# 177
  • София
Ние ползваме АБЦ Дерм на Биодерма с бебето, което е на 2 месеца. Правих голямо проучване и съм доволна от избора си. Важно е да знаете, че на една лекция ме предупредиха, че мострите са за родителите да пробват на своята кожа, а не за бебето. Идеята е ако нещо не ви хареса като консистенция, аромат, поносимост да го знаете преди да го сложите на бебето, което не е опитно зайче.

# 178
 Аз използвах с каката Биодерма, останах много доволна и сега за бебчо пак сме с нея. Измиващ гел и олио първите 3 месеца, а след това - с мляко за тяло. (но те са есенни бебета и за това, иначе бих слагала директно мляко)

# 179
За козметика за бебето ми беше много трудно да избера и за това взех на 3 различни марки. За сега ползвам тази на Мустела ,но имам Хип и Адерма за суха към атопична кожа.Незнам подходящо ли е да ползвам козметика за превенция на атопичен дерматит без да има симптоми на такъв? Взех я понеже аз съм с атопичен дерматит и съществува вероятност да се появи и при бебето. Иначе за мен съм много доволна от Биодерма .

Общи условия

Активация на акаунт