Подготовка за малкия човек - тема 5

• 52 170
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Topfer е много добра козметика.

# 181
Аз съм много доволна от Веледа, бебешката серия с невен. Съставът им е наистина много пречистен и не съдържа никакви химии.

# 182
Незнам подходящо ли е да ползвам козметика за превенция на атопичен дерматит без да има симптоми на такъв? Взех я понеже аз съм с атопичен дерматит и съществува вероятност да се появи и при бебето.
На форума "Време за бебе", който беше този уикенд, Ася Демирева представяше Мустела и говорих след това с нея и каза, ще ако има шанс да развие атопичен дерматит, по-добре да се използва такава козметика от началото. Можело да спре появята му по този начин. Само предавам думи, не знам дали е вярно Simple Smile

# 183
  • София
Бих я попитала какво значи "ако има шанс"?
Ако е мръсна дума и цапа гащите.Grinning

# 184
  • София, България
В Ремедиум A-Derma гелът за измиване беше намален Simple Smile Взех да го пробвам, понеже прочетох много добри отзиви.
Ако някой го ползва, може да види дали все още я има промоцията Simple Smile

# 185
Бих я попитала какво значи "ако има шанс"?
Ако е мръсна дума и цапа гащите.Grinning

Ако единият родител има каквато и да е алергия, шансът бебето да има атопичен дерматит е 40-50%. Ако и двамата родителя имат някаква алергия, шансът е 70-80%, нещо такова. И пак да кажа, че само цитирам Simple Smile

# 186
Здравейте , искам да попитам дали имате опит с тези хигиенни кошове за памперси. Попаднах на такъв на томи типи и пише, че убива микроби и миризма. Никъде обаче не видях на колко време се сменя тази касета и въобще има ли смисъл от тази покупка , или обикновен кош е за предпочитане?

# 187
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Аз съм "за" бебето от малко да спи в неговата си стая,в неговото си легло.Хранене,смяна на памперс,гушкане и обратно в кошарката,където се заспива.Драми няма,освен момент на ръмжене в знак на протест.Много внимавам с ученето на ръце.
Държа вратата на стаята отворена,за да мога да чуя и най-малкият шум и така всички сме доволни.

Козметика:
имам серията на Веледа с невен(както почти всичко на Веледа,не ми харесва аромата)
имам серията на Веледа с white mallow,която е за чувствителна кожа при новородени
имам продукти на Babo botanicals(страхотна марка са,която открих покрай голямото ми дете)
имам и почти всичко на Мустела,по скоро от носталгична гледна точка,не толкова колкото да ми харесва състава.Аромата е страхотен.
Други две марки,които харесвам са California Baby и Burt's bees.
Имам и гел за миене на Dove head to toe wash,който взех от любопитство(гледам и във форума има рекламен банер).Отново много бебешки аромат,чудесно пенлив както Мустела,но предпочитам натурални продукти с минимална химия.

Не вземайте продукти на Джонсън&Джонсън,четох статия по повод това,че ползват много талк,които съдържа азбестос,а той е канцерогенен минерал и много опасен за здравето.Поради тази причина спрях да се мацотя на поразия с пудри,сенки и тн.

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 14:53 от Adoralova

# 188
Здравейте , искам да попитам дали имате опит с тези хигиенни кошове за памперси. Попаднах на такъв на томи типи и пише, че убива микроби и миризма. Никъде обаче не видях на колко време се сменя тази касета и въобще има ли смисъл от тази покупка , или обикновен кош е за предпочитане?

И друг път сме коментирали тук и всеки е на различно мнение. Имай предвид, че в обиконвен кош памперсите доста миришат. Аз имам кош за памперси на Chicco, който се ползва с най-обикновена торба и пак има миризма (лека). Държа го на терасата. Този на томи типи и други от този вид ползвт индивидуални торбички за всеки памперс, които се затварят плътно и би трябвало да не мирише изобщо. Поне такива отзиви въм чела. Аз лично категорично съм “за” коша, защото искам в дома ми, а и около (тераса, двор 😊) да няма лоши миризми. Ако толкова се чудиш, изчакай да видиш дали ще ти понесе миризмата от обикновен кош и после прецени. Освен това, ако в началото ти се струва миризливо , като почне захранването става още по-зле.

# 189
  • Beyond the stars
Ние сме с кошчето от тоз икейски комплект https://m.ikea.bg/childrens-ikea/baby/Changing-tables-and-nursin … g-50563/30199283/
И учудващо изобщо не мирише, та се отказах от специален кош.
Иначе една касета мисля беше за 66 памперса.

# 190
Ние сме с кошчето от тоз икейски комплект https://m.ikea.bg/childrens-ikea/baby/Changing-tables-and-nursin … g-50563/30199283/
Загледала съм и аз този кош. Голям ли е? Изглежда ми доста мъничък , а няма как да го видя на живо.

# 191
Касетата е за брой памперси, да, зависи от големината им. Фолиото в касетите на Томи Типи е обработено с антибактериален агент и наистина не мирише, държа го в спалнята до кошарата. Мога да препоръчам ако купувате, да си поръчате от Англия с превозвач, разликата в цената е впечатляваща. Ползвам основно неща на Томи Типи и всичко съм внасяла на около 1/3 от продажната цена в България. Алтернатива на такъв кош е нормален кош с капак и руло с малки торбички с дръжки, и да увивате всеки памперс. Взех си такова за около 3-4 лв. от DM, 400 малки торбички с дръжки, нося в чантата към количката и ми е удобно, когато сменям памперс навън.

# 192
  • Beyond the stars
Загледала съм и аз този кош. Голям ли е? Изглежда ми доста мъничък , а няма как да го видя на живо.

Не е малък основния. Ето снимка на фона на ръка

# 193
Братовчедка ми беше с този Икейски комплект. Удобен ми изглеждаше коша, не ми е миришело, а тя го държеше в спалнята, където спяха с бебето. Иначе коша на томи типи не изглежда зле, но не знам дали е до толкова необходима инвестиция, веднъж за него, после за касетите. Изобщо не се бях замисляла още по въпроса с памперсите.

# 194
Относно кошовете за памперси, ако девойката си направи труд да се върне няколко страници назад, беше обсъдено надълго и широко.

Общи условия

Активация на акаунт