Подготовка за малкия човек - тема 5

• 52 098
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • Beyond the stars
На мен лично ми трябваше стерилна среда, съдържаща само ММ, първата една седмица поне Grinning
На бебето му беше все тази Grinning

# 661
Е как няма да даваш на таткото Stuck Out Tongue Winking Eye . Все едно той да не дава на теб да целуваш бебето Blush .
Вкъщи е матриархат Wink А и аз не я целувам често. Толкова е мъничка и нежна, пък и таткото ходи на работа и не се знае кога ще донесе някой вирус.

# 662
Ще ги гръмна всичките целувачи и пипачи и надвисвачи над колички! Joy Ще гушкаме и пипаме само аз и ММ. Бабите и дядовците може да подържат за малко бебето, ама друг няма да припари в началото.

# 663
Здр
Бебето ми е на 1 годинка. Най-смислената покупка се оказа дъждобран за количката. Днес е ветровито ,но пак излязохме на разходка малката така хубаво си поспа.
В един момент мислех, че само аз ползвам дъждобран. На центъра само моето дете с дъждобран на количката. А количката ми е с дълбок сенник, но някак ми даваше спокойствие дъждобрана. Което не означава, че го ползвах постоянно Wink

Мен ме влудява, когато искат да целуват ръцете на синът ми. Те са постоянно в устата му и разни хора да го целуват, направо изперквам

# 664
Аааа аз цялата зима не го вадех от количката. Даже редовно ги извеждах да спят навън, студ не студ, вятър...облечени подходящо според температурата, завити в чували и дъждобрана отгоре да им пази завет хич не ми пукаше колко духа или преръмява. Спяха навън.
Сега обаче не искат много да спят в количката, искат да клюкарят. Но дъждобрана пак седи в багажника. Идват дъждовни месеци и ще влиза в употреба в случай на плиснал дъжд внезапно.

# 665
То хубаво да не се отглеждат в стерилна среда, ама хайде няма нужда на ден първи такива ексцесии.
Ако Нефертити твърдо е решила да кани гости вкъщи, бих я посъветвала още от вратата да си каже, че при новородено е хубаво да си измият ръцете и да не го пипат и целуват и т.н., че го боли коремчето и е раздразнително, примерно. Аз си казвам директно, няма някой, който да си прави оглушки след това. След болницата вкъщи нямаше никой. Първото събиране на погачата като никой не го е пипал освен мен и бабите. Навън като по-малък не давах да му целуват ръцете, казвам директно. Сега вече е голям, но преди абсурд.
За дъждобрана, да, предпазва от студ и вятър също, но за малко бебе до 3 м. примерно. На дете на 1 г. дъждобран при липса на дъжд си е изнежване за мен.

# 666
Аз много се чудех как като стане на година и нещо ще му слагам дъждобран и той как ще ги търпи. Ми, не съм слагала. Или сме излизали в поносими температури или количката е била достатъчно добре изолирана. След годинката не съм му слагала дъждобран

# 667
  • София
Аз пък слагам,ако че е на 1,6 почти.Хич не ме интересува.

# 668
Здравейте Simple Smile
Може ли да ми препоръчате люлка/шезлонг до 200 лв ?

# 669
  • София
Аз съм много доволна от Чиполино Парадайс. Сега май месец имаше намаление в Хиполенд Simple Smile

# 670
  • Beyond the stars
На Fisher price Wink
Имахме и люлка Ingenuity ма нещо не се разбрахме, все ми се струваше, че е супер сгънат вътре.

# 671
Извинявам се, но ще направя пост за следене на темата.
 В седмия месец съм и тъкмо започнах да разглеждам бебешките неща, да правя списъци и т.н.  Ще се радвам да чета съвети и опит от други мами. Hug

# 672
Ние имаме шезлонг на Фишър прайс. Сега, когато е голямо магаре, сам си пуска вибрацията, сяда си в него и си пуска музика от някоя играчка и много се кефи Wink а аз мислех да го прибирам, че вече е голям Wink
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/85663

# 673
Тъкмо този шезлонг разглеждах - намален е в каталога Комсед. Може ли да споделите мнение за стабилност, мелодиите стряскащи ли са, или спокойни/😁има някой... умопомрачителни звуци издават /?

# 674
Този шезлонг няма мелодии. Той има само вибрация. Моят син си пуска мелодии от уокъра, който му е от Джъмбо. За мен е много стабилен шезлонга, никога не се е преобръщал с него. А се е качвал от къде ли не, къде ли не Wink

Общи условия

Активация на акаунт