Подготовка за малкия човек - тема 5

• 52 076
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
Мамита, искам да ви попитам дали вече сте се спрели на педиатър или ще направите избор, когато бебето се роди? Това влиза ли в подготовката за малкия човек?

# 691
  • София
Педиатърът трябва да дойде на посещение в дома ви, до 2-3 дни след като ви изпишат от родилното отделение. Така че - да.

# 692
на мен ми препоръчаха в отчетната такъв и мисля да си се запиша там (за Люлин става въпрос). Но доколкото знам трябва да стане 36-та седмица, за да си говориш с педиатъра и да се запишеш.

# 693
Имам уговорка вече с педиатър. Бях края на 7мия като говорихме. Каза да й се обадя като ни изписват.

# 694
  • Пловдив
Какво е най-подходящо да се постила върху подложката за повиване? Става въпрос за такава, която се монтира върху сгъваема кошара за спане.
Предполагам подложката е от плат, но и да не е, аз препоръчвам да ползвате еднократни чаршафи за постилане, продават се в аптеките за 4-5 лв. 10 броя, винаги може докато сменяте памперс бебето да се напикае. Ако подложката ви е от плат ще трябва да я перете много често, ако е твърда и облепена с гума, на бебето може да му е студено.

# 695
Аз избрах педиатърката някъде месец преди да се роди синът ми.
Нищо не постилам на повивалника.
Като беше малко бебе слагах еднократни подложки от ДМ , защото още не контролираше изхожданията и имаше я пиша , я.. друго Wink

# 696
Аз смятам да слагам от джъмбо едни подложки. Отгоре хавлиена, отдолу непромокаема...

# 697
Ще ползвам памучни пелени. Еднократни само в краен случай - достатъчно ще замърсяваме с памперсите, а от друга страна, пералнята така или иначе ще пере доста често, не виждам проблем да се ползват многократни бархетни пелени.

# 698
Аз не пера често, но ако в коша имам наакана или напикана пелена/ пелени ще ми се наложи. За това съм от лошите, замърсяващи мързеливи майки, отколкото да пускам всеки ден пералня

# 699
Включвам се и аз в темата, вече с бебче на 1 месец.

За повивалника, първо пробвах подложки за многократна употреба, такива каквито описват, от едната страна с плат, от другата - гумирани. Супер неудобни, защоти са тънки и не попиват, а бебка често ни прави номера, точно когато й сменяме памперса. След като купихме еднократни направо се родихме, защото когато го направи, пелената попива и даже по някой път спасяваме и дрешките, което беше невъзможно с другите.

Виждам, че сте обсъждали и помпите, аз също бях решила да не купувам, но още в деня на раждането моя доктор беше казал на ММ да ми купи, да я стерилизира и да ми я донесе и определено ми трябваше. След секциото кърмата идва малко по-късно, моя АГ ме предупреди в деня, че ще дойде до вечерта и да се изпомпвам често, дори и бебето да го няма, защото те ги взимаха нощно време, както и през деня за визитация и т.н., а течах почти постоянно. Предупреди ме да гледам гърдите ми да са меки или средно меки и в никакъв случай да не са твърди, а ако трябва да си навивам телефона и да се изцеждам през нощта, за да не стане някой проблем и добре, че ми каза. Другите момичета в стаята, както вие казвате си казваха, че детето ще регулира кърмата не знам си какво и на втория ден имаха огромни бучки, твърди и болезнени гърди. Все пак имайте предвид, че малките бебета ядат по 30-40 мл. на хранене, а аз съм изпомпвала и по 200 мл. в началото. Определено това е едно от най-полезните неща, които съм взимала, но все пак е въпрос на гледна точка. Добре, че послушах доктора си, защото вкъщи реших да оставя бебето само да регулира количеството кърма и си бях докарала една страхотна бучка, която след 3-4 дни компреси успях да разбия, много неприятно.

Разбира се, всеки си има мнение и гледна точка и в никакъв случай не искам да натравам моето на никой Simple Smile

# 700
Много благодаря. Справих се. Сега да се надявам и че ще имам кърма, термина ми е юни Hug
[/quote]
Предлагайте по-често на бебето да суче и имайте предвид, че силата с която бебето суче не може да се сравни с никоя помпа 😉 Аз например така и не се справих с тези помпи, а в същото време вече почти 8 месеца кърмя бебека 😊
[/quote]

Аз имам 2 деца, помпата ще я ползвам само за доизцеждане. До сега все съм имала. С баткото направих грешката, а и педи така препоръча, да се цедя и давам та на 3 мес спря кърмата. С малката 1г и 2м успях

# 701
Включвам се и аз в темата, вече с бебче на 1 месец.

За повивалника, първо пробвах подложки за многократна употреба, такива каквито описват, от едната страна с плат, от другата - гумирани. Супер неудобни, защоти са тънки и не попиват, а бебка често ни прави номера, точно когато й сменяме памперса. След като купихме еднократни направо се родихме, защото когато го направи, пелената попива и даже по някой път спасяваме и дрешките, което беше невъзможно с другите.

Виждам, че сте обсъждали и помпите, аз също бях решила да не купувам, но още в деня на раждането моя доктор беше казал на ММ да ми купи, да я стерилизира и да ми я донесе и определено ми трябваше. След секциото кърмата идва малко по-късно, моя АГ ме предупреди в деня, че ще дойде до вечерта и да се изпомпвам често, дори и бебето да го няма, защото те ги взимаха нощно време, както и през деня за визитация и т.н., а течах почти постоянно. Предупреди ме да гледам гърдите ми да са меки или средно меки и в никакъв случай да не са твърди, а ако трябва да си навивам телефона и да се изцеждам през нощта, за да не стане някой проблем и добре, че ми каза. Другите момичета в стаята, както вие казвате си казваха, че детето ще регулира кърмата не знам си какво и на втория ден имаха огромни бучки, твърди и болезнени гърди. Все пак имайте предвид, че малките бебета ядат по 30-40 мл. на хранене, а аз съм изпомпвала и по 200 мл. в началото. Определено това е едно от най-полезните неща, които съм взимала, но все пак е въпрос на гледна точка. Добре, че послушах доктора си, защото вкъщи реших да оставя бебето само да регулира количеството кърма и си бях докарала една страхотна бучка, която след 3-4 дни компреси успях да разбия, много неприятно.

Разбира се, всеки си има мнение и гледна точка и в никакъв случай не искам да натравам моето на никой Simple Smile

Благодаря че споделихте тази информация ще ми бъде от полза.

# 702
За повивалника ползвам еднократните чаршафи, супер удобни, както някои от вас писаха. Иначе съм си купила и за многократна употреба т.нар. пикливки/плат с найлон отвътре/, в количката съм си сложила такава, че бебчо връща.

# 703
На повивалника слагах бархетени пелени. Много ми беше удобно.

Относно помпата - едвам изкарвах по 60 мл кърма с нея, а ърмя 14 месеца.
Ако искате да кърмите - прочетете блога на хедра, например. Ще си изясните доста неща.

# 704
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Моя повивалник направо го обличам в плат. Changing pad cover се наричат и ги сменям на няколко дни.Така внасям и малко разнообразие в бебешката стая.

Общи условия

Активация на акаунт