Подготовка за малкия човек - тема 5

• 52 147
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
На моя син лигавника от комплекта за изчистване до 8ми месец още му беше голям Wink и ромпъра ( гащеризона) също го носи до 7-8 месец Wink

# 541
Здравейте😊
Какво мислите за предварителната покупка на помпа за кърма?
Нужна ли е подобна покупка преди самото раждане?
Насочила съм се към инфрачервен безконтактен термометър. Мисля, че ще е доста удобен и полезен при бебе. Впечатления?

# 542
Аз не мисля, че е необходимо предварително купуване. На мен ми дадоха . И добре, че е така, иначе нямаше да си купя

# 543
Привет, момичета. Малко късно се включвам. Благодаря за отговорите за леглото. Реших да взема това, на което се бях спряла с размер 60/120. Обаче ще трябва да го чакам месец и половина. В моето е включено и люлеещ се механизъм, но аз може би няма да го ползвам. Относно комплектчето за изписване, моето си има ританки, блузка, боди, шапчица, ръкавички и лигавниче. Една пеленка ми остава да взема. Няма да купувам друго. Мисля, че това ще е ок за изписването.
Ваничка мислех и аз да си купя тази с везна и термометър и се обадих в Комсед да попитам в кой от магазините мога да я видя. Оказа се, че изобщо я няма там, където ми казаха  (а аз имайки предвид, че лежа и не излизам, трябваше да отида доста далеч за да видя). Ядосах се и си взех тази от Хиполенд https://www.hippoland.net/media/catalog/product/cache/1/image/a4 … 7/7/7/77585-1.jpg.
Помпа - дадоха ми Медела Суинг, аз си купих нови консумативи и ще ползвам само моторчето. Не знам дали ще ми трябва, но реших да имам за всеки случай.
За термометър и аз се чудя какъв да взема.
А относно педиатрите, как избирате при кой педиатър да запишете детето? Заслужава ли си в частна болница на абонамент или по здравна каса?

# 544
Хубава помпа е Медела Суинг, и аз моята я дадох да я ползват (мотора). Педиатърът го избрах по ЗК с единствен критерий да ми е близо до вкъщи и да ми е удобно да водя бебето. Очаквам да получа критики за мисленето си, но от него очаквам единствено да слага ваксини и да дава направления и бележки. За всичко по-сериозно си търся проверени специалисти и си плащам. Но аз като цяло съм своенравна, информирам се от различни източници и не разчитам много някой да ми казва какво да правя. Тук са разказвали за страхотни педиатри, които дават насоки, подкрепят и обясняват, ако имаш нужда от такъв, потърси го. Важното е да се чувстваш спокойна при него и да му имаш доверие.

# 545
Шапчица искат задължително при изписването.
не е вярно. конкретизирай за коя болница става въпрос, защото но мен в Токуда не са ми искали.

Медела са страхотни помпи, препоръчвам, но не предварително.

Последна редакция: нд, 17 мар 2019, 08:14 от ver4eto_sv

# 546
Има и добри педиатри по ЗК, но обикновено трудно приемат нови пациенти. Не пречи да се поразтърсиш.
Помпата за мен си е задължителна, освен ако имаш късмета гърдите ди да преливат от кърма в начаалото, но са рядко такива случаи според мен. На мен ми вършеше работа в началото за стимулация, за бучки и т.н. Има тема за кърменето, там може да прочетеш повече за кърменето като цяло.

# 547
Момичета 2 въпроса :
1. Как да дезинфекцирам пералнята преди да изпера бебешките неща? С Аче или с някакъв специален препарат?
2. Как перете частите на количката, които се перат? На ръка или в пералнята? С какъв препарат? На колко градуса?

# 548
Аз съм почиствала с препарат за перални от ДМ. Аче не бих ползвала.
Тапицерията на количката прах на ръка, защото имаше едни ламелки, които не можеха да се свалят и нямаше как в пералня.

# 549
  • София, България
Момичета 2 въпроса :
1. Как да дезинфекцирам пералнята преди да изпера бебешките неща? С Аче или с някакъв специален препарат?
2. Как перете частите на количката, които се перат? На ръка или в пералнята? С какъв препарат? На колко градуса?

1. Взех от Кауфланд дезинфектант за дрехи и пуснах с него празна пералня на 95градуса.
Скрит текст:

2. Тапицерията изпрах изцяло на ръка. Не съм пускала нищо в пералнята, но такива бяха упътванията ми към количката. Чувала съм за други колички, че някои ги перат и в пералнята Simple Smile

# 550
  • Г. О.
За дезинфекция на играчки и кошара какво съветвате?

# 551
За дезинфекция на играчки и кошара какво съветвате?
Да си свиркаш и да не истерясваш. Stuck Out Tongue Winking Eye
Педиатър на приятели препоръчва миене/забърсване с топла вода, в която има малко спирт, аз ползвам един универсален спрей на Friendly Organic. Текстилните играчки пера периодично с дрешките в пералня, гумени и пластмасови мия от време на време с препарата за шишета.

# 552
  • София
Глас и от мен за препарата на ДМ за почистване на перални.
Купувах и аз този спрей на Friendly Organic, точно веднъж съм го използвала май. Плюшените играчки на ръка или в пералнята, останалите с топла вода на мивката и това е. Е, почти година и половина по-късно яде камъни, пясък и пръчки, та ми е все тая Joy
Аз съм против прекалената стерилизация. Гладих от чиста естетика, използнах стерилизатора по навик, това някъде окоро половин година. Нищо в заобикалящия свят не е стерилно, така че дайте едно оммм, всичко ще е наред

# 553
За помпата, по-добре да не се купва преди раждането. Ако има нужда бащата винаги може да купи. Аз купих доста скъпа на Авент преди раждането, и оказа се че не мога да кърмя и спрах кърмата с хапчета още 5-6ден.

# 554
  • Г. О.
Благодаря ви. Не се вманиачавам в никакъв случай, но имам няколко играчки, които са подарени и ползвани преди, та ми се искаше да ги почистя по някакъв начин. Видях този спрей на Френдли Органик и се зачудих дали си струва, но ето, че вода и спирт върши същата работа. Още веднъж благодарности.

Общи условия

Активация на акаунт