RYANAIR -14

• 61 050
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
  • Априлци
Прати ми бордната карта на лични. Говоря немски
PAPURCHE MEHURCHE писах на лично Yum

# 241
Момичета ,
кога излизат полетите за декември ?

# 242
  • София
Здравейте.
Преди около 3 седмици купихме билети Ливърпул - София и обратно за април.
Сега погледнах каква е цената и видях, че има съществена промяна в часовете и на отиване, и на връщане.
Не би ли трябвало да получим уведомление за това?

# 243
  • Априлци
Здравейте отново,
още един ( сигурно тъп ) въпрос от мен...........може ли да пътувам с ето такава чанта  тип - сак, която като килограми ще бъде под 10кг.
Но ще имам ли проблеми, че не отговаря на посочените размери ( 55 х 40 х 20 см ) Има ли значение, че не е куфар с колела, и е съвсем друга форма ??? Благодаря !

https://bag.bg/blog/wp-content/uploads/2016/01/Filson-Dry-Duffle.jpg
Примерна снимка на чанта...

# 244
Здравейте отново,
още един ( сигурно тъп ) въпрос от мен...........може ли да пътувам с ето такава чанта  тип - сак, която като килограми ще бъде под 10кг.
Но ще имам ли проблеми, че не отговаря на посочените размери ( 55 х 40 х 20 см ) Има ли значение, че не е куфар с колела, и е съвсем друга форма ??? Благодаря !

Няма проблем, само да е тези или по- малки размери, да не надвишава. Иначе и пазарска торба, кашон, куфар, чанта, с колела, без колела... всичко става. Simple Smile
В крайна сметка имаш 10 кг чекиран багаж, така ли? Него да го оставиш на чек-ин гишето.

# 245
  • Априлци
Здравейте отново,

Няма проблем, само да е тези или по- малки размери, да не надвишава. Иначе и пазарска торба, кашон, куфар, чанта, с колела, без колела... всичко става. Simple Smile
В крайна сметка имаш 10 кг чекиран багаж, така ли? Него да го оставиш на чек-ин гишето.
Здравей Galettta Yum Да имам 10кг регистриран багаж........а, когато го оставям на чек - ин гишето , там само ги теглят......или измерват и размерите ( в смисъл такъв, че чантата е по - ниска от 55см, но пък е по широка от 40 см....и отстрани също надвишава 20 см.....) Ако само ми теглят килограмите.....няма да имам проблем, но размерите на чантата.....са съвсем различни....дали ще ми направят проблем на гишето ???

# 246
  • sf
Здравейте.
Сега погледнах каква е цената и видях, че има съществена промяна в часовете и на отиване, и на връщане.
Като си влезете в профила,няма ли отразени промените?

# 247
Здравейте.

да, би трябвало, но не е казано, че трябва да е веднага
ако до 2 седмици преди полета не ви уведомят дължат обезщетение за промяната, иначе е все едно

# 248
Здравейте отново,

Здравей Galettta Yum Да имам 10кг регистриран багаж........а, когато го оставям на чек - ин гишето , там само ги теглят......или измерват и размерите ( в смисъл такъв, че чантата е по - ниска от 55см, но пък е по широка от 40 см....и отстрани също надвишава 20 см.....) Ако само ми теглят килограмите.....няма да имам проблем, но размерите на чантата.....са съвсем различни....дали ще ми направят проблем на гишето ???
Не съм виждала никога да ги теглят, но да проверяват размерите във формата - да. След като надвишава размерите, трябва да не е много пълна, за да може да се смачка и да влезе в клетката. Тази чанта е мека и може да се получи. Иначе ще платите глоба.

# 249
Ценке, не се излагай и не рискувай да те глобят 50Е за няколко сантиметра.
Пътни чанти с определените размери има във всички китайски магазини. не са по-скъпи от 12- 14 лв.
Нямат колелца и така не се утежнява самата чанта.

# 250
А за чекирания багаж пак ли има изискване за размери? Аз мисля, че ако е чекиран, има само изискване за кг.
Бъркам ли?

# 251
По принцип 10-кг. чекиран багаж е посочен в сайта с определени размери 55/40/20. Но според мен при него е по-важно теглото, а на размерите. Слагат го на лентата и го мерят. Не съм виждала някого да карат да го поставя в клетката за размерите. Освен това една мека чанта винаги може да се посмачка, за да влезе както трябва в клетката.
От друга страна обаче като за първи полет и цялото напрежение около него не бих препоръчала човек да си прави експерименти и бих заложила на сигурното. Но всеки сам си решава.

# 252
Служителите на гишето са опитни и разпознават разликите в см.
Преди години натъпкана с разни кабеляци раница на дъщеря ми ми струваше 50 Е.
Само с поглед фиксираха, че няма да влезе в мярката. Въпреки тъпкането наистина не влезе и си платих като поп.
А за големия чекиран багаж също има максимални размери, в сайта са.

# 253
Силно ви препоръчвам да спазвате стриктно изискванията им и да си спестите главоболия и нерви. Всичко друго е теория. Да, най-вероятно няма да ви правят проблем за леко надвишен размер, но ако пък точно на вас ви направят - вие ще плащате. За кг също си премерете багажа внимателно, защото могат да дерат кожи за надвишен кг, не са ларж като някои други авиолинии. Simple Smile

# 254
  • София
Преди две седмици летях до и от Атина. На гишето на чек-ин-а в Атина нямаше дори клетки. Гледаха само килограмите. На нашия гейт пуснаха хора с видимо по-големи куфари, но на съседен гейт пас с полет на Райън масово караха хората да пъхат багажа в клетките. Аз лично винаги гледам да съм изрядна в размерите на багажа.

Общи условия

Активация на акаунт