RYANAIR -14

• 60 999
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
Мен само веднъж в Испания ме попитаха дали носим цигари и алкохол. Казах, че носим цигари 4 стека, нямаше проблем.

# 346
  • Берлин
За Германия беше 15 кутии. От 01.01.2019 са официално и законно 4 стека. Който е минал метър преди,е бил късметлия. Тук Zollamt никак не си поплюва

# 347

За Германия са 4 стека х 20 кутии.
Мисля че в един стек са 10 кутии.
Да не си в грешка?

На мен ми казаха, че 2 стека са разрешени. Беше доста отдавна, а и сега не съм се интересувала.

пп: сега видях поста преди моя.
Благодаря ПАПУРЧЕ!

# 348
  • София
Поправка - 4 стека х 10 кутии било.
Ама аз съв непушач трето поколение и толкова  знам. Иначе винаги нося запалка и отворена кутия в чантата - правя се на заклета пушачка. Нали са за собствена употреба гадните цигари.
Zollamt не ни обръща внимание,чак се чувствам пренебрегната. Но и да ни спре - най-много да ги  конфискуват. Дреме ми, нали са си ги платили и си поемат риска.

# 349
  • Берлин
Говорите пълни глупости. Не конфискуват,глобяват. И е скъпо. Надявам се никой да не се вслушва в подобни на тези глупости

# 350
  • Пловдив
С риск да ме помислите за ограничена....питам, защото от всичко изчетено не ми стана ясно. Имам резервация с дъщеря си, която е на 7г., и тъй като съм платила приоритет с две чанти ръчен (1 малка  и 1 до 10кг) ме интересува....мога ли да обединя двете по 10 в един куфар с общо тегло от 20 кг.?
Тези куфари се слагат в багажните над главите на пътниците. Затова има и рамки да мерят куфари/чанти. Няма как да се събере голям куфар в багажните горе.
Galettta, благодаря много! Помислих и това, като типично по български разсъждавах както ми е угодно и естествено си мислех как ще ми метнат багажа някъде другаде:) Ще е сложно да се държим за ръка (тя не вижда почти) и няколкото чанти.....абе ще си е преживяване:)

# 351
Вземи голяма раница и куфар на колелца, така ще можеш да оперираш с двата багажа и да я държиш за ръка. Това ми хрумва
Но и двата по отделно трябва да са в посочените размери. Просто няма как, наистина ги слагат отгоре и ако не влизат, не знам какво се случва точно, но вероятно освен скъпо, ще е и разправия..

# 352
Galettta, благодаря много! Помислих и това, като типично по български разсъждавах както ми е угодно и естествено си мислех как ще ми метнат багажа някъде другаде:) Ще е сложно да се държим за ръка (тя не вижда почти) и няколкото чанти.....абе ще си е преживяване:)
♥ HAPPY ♥ дава добра идея! Че иначе наистина ще е трудно с 2 куфара на колелца.

# 353
  • на път
Вземи голяма раница и куфар на колелца, така ще можеш да оперираш с двата багажа и да я държиш за ръка. Това ми хрумва
Но и двата по отделно трябва да са в посочените размери. Просто няма как, наистина ги слагат отгоре и ако не влизат, не знам какво се случва точно, но вероятно освен скъпо, ще е и разправия..

Има едни детски куфари върху които децата сядат и се дърпат като шейни. Гледала съм, че са удобни ... зависи на колко години е детето.

https://www.minimod.bg/11116/trunki-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0% … D0%BB%D0%B0%D0%B2

# 354
  • Пловдив

Има едни детски куфари върху които децата сядат и се дърпат като шейни. Гледала съм, че са удобни ... зависи на колко години е детето.

https://www.minimod.bg/11116/trunki-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0% … D0%BB%D0%B0%D0%B2
♥ HAPPY ♥, страхотна идея:) Много благодаря!!!!!

# 355
  • Пловдив

Д_Ива, Благодарение на теб, вече поръчах такова куфарче:) Благодаря за идеята и наистина съм задължена. Дори не подозирах, че съществуват такива.

# 356
  • София
В края на май ще летя до Атина, вероятно ще съм с патерици (канадки) след операция на коляното. В страницата с въпроси видях всякакви вариации на тема гипсиран крак, но не отговарят на случката с мен. Интересува ме мога ли да се кача с канадките на борда и къде да ги съхранявам...при стюардесите ли ги оставям или стоят при мен?

# 357
Най-добре се свържи с чат и обясни

# 358
  • София
В края на май ще летя до Атина, вероятно ще съм с патерици (канадки) след операция на коляното. В страницата с въпроси видях всякакви вариации на тема гипсиран крак, но не отговарят на случката с мен. Интересува ме мога ли да се кача с канадките на борда и къде да ги съхранявам...при стюардесите ли ги оставям или стоят при мен?

Не знам точно какви са канадките, но при последното ми пътуване човекът пред мен беше с патерици. Патериците бяха с него до сядането му. Имаше и придружител от Райън, който го настани и му качи патериците горе при куфарите. По едно време човекът искаше да отиде до тоалетна и му ги свалиха. После пак беше същата процедура.

# 359
  • ПЛОВДИВ

Не знам точно какви са канадките, но при последното ми пътуване човекът пред мен беше с патерици. Патериците бяха с него до сядането му. Имаше и придружител от Райън, който го настани и му качи патериците горе при куфарите. По едно време човекът искаше да отиде до тоалетна и му ги свалиха. После пак беше същата процедура.
Само да вметна, че трябва да пойскате помощ при качване и слизане, за да ви прекарат с количка през секюрити и граничен ковтрол и т.н. Възможно е да Ви сменят мястото също така. Виж те телефона за България за тази услуга.

Общи условия

Активация на акаунт