Момиченце на 6г. - "ароматна" пот

• 3 519
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
миризмата може да не идва само от хормони, може да се провокира дори от различни храни, стрес, заболявания и т.н.. трябва да се следи, защото е индикатор.
и не се заблуждавайте, че мазнините в коремната област са безопасни /особено за възрастните/. за килограмите...вие си знаете, трябва да се взимат мерки навреме, вкл. и чрез спорт и много движение.  

# 16
Цитат на: Iskra Atanasova 616348 link=topic=1089495.msg38116185#msg38116185

Всъщност аз знам точно обратното. Мазнините по корема и "паласките" не са опасни, независимо колко са грозни. Опасни са вътрешните мазнини - тези по органите. Това е опасно затлъстяване.

дори и слабите хора могат да има затлъстяване, просто не им личи  Sick

кое е точно обратното? newsm78

съвет не мога да ти дам, просто знам за мазнините около корема, че са опасни. - на това твърдение казвам, че знам, че е обратното.

Слабите хора също могат да страдат от затлъстяване, което се изразява в наднормен обем на висцеларните (вътрешни, скрити) мазнини. Тоест те не се виждат така очевидно, както са тези на корема и любовните дръжки, тези на бедрата. Те са около органите. Ако са много, това се води затлъстяване. Много хора например са слаби, но страдат от затлъстяване на черния дроб. Така че пак говорим за затлъстяване.

# 17

Цитат на: Iskra Atanasova 616348 link=topic=1089495.msg38116185#msg38116185

Всъщност аз знам точно обратното. Мазнините по корема и "паласките" не са опасни, независимо колко са грозни. Опасни са вътрешните мазнини - тези по органите. Това е опасно затлъстяване.

За съжаление информацията ти е погрешна.
Точно по обиколката на талията, респ. коремните мазнини, кардиолозите прогнозират повишен риск от сърдечно-съдови заболявания, инфаркт и т.н.

Разбира се, мазнините по вътрешните органи също са опасни.

Да, извинявам се, нямах предвид "не са опасни", а че вътрешните са по-опасни (така наречените висцеларни, скрити мазнини, които не се виждат външно). Всички видове мазнини са опасни и са индикатор, че е възможно да има проблем. Но специално за затлъстяването имам предвид, че мазнините около органите са тези, които са опасни и застрашават здравето, а не тези на предната стена на корема , и тези на любовните дръжки и тези по бедрата - подкожните, които не засягат директно вътрешните органи. Това имах предвид под "не са опасни". Те са индикатор за проблем, който трябва да се търси, както и сама казахте, но пряко не застрашават здравето на вътрешните органи. Не знам дали се разбира какво искам да кажа Simple Smile

# 18
 И моето момиче е на 6г., леко закръглена и потта й мирише на възрастен човек. Правих консултация с педиатъра, каза,че на някои деца потта им мирише повече. Нашето приятелче е на същата възраст  момиче и има същата миризма.

# 19
Не се примирявайте и успокоявайте със сладки думи като "пълничка", "леко закръглена", а помогнете на децата си да се преборят навреме с наднорменото тегло (от там и с произтичащите проблеми- и да, на дебелите хора потта им мирише повече, факт.). Не оставяйте те да се борят на зряла възраст с изградени от вас навици, не е честно. Казвам го като човек, който трябваше "да го израсте" и ядеше картофите и ориза с хляб, въпреки че очевидно е бил предразположен към напълняване. Сега изглеждам много добре, ама отворя ли си устата за въглехидрат и все едно някой ме надува с компресора... Цял живот битка.

# 20
Не се примирявайте и успокоявайте със сладки думи като "пълничка", "леко закръглена", а помогнете на децата си да се преборят навреме с наднорменото тегло (от там и с произтичащите проблеми- и да, на дебелите хора потта им мирише повече, факт.). Не оставяйте те да се борят на зряла възраст с изградени от вас навици, не е честно. Казвам го като човек, който трябваше "да го израсте" и ядеше картофите и ориза с хляб, въпреки че очевидно е бил предразположен към напълняване. Сега изглеждам много добре, ама отворя ли си устата за въглехидрат и все едно някой ме надува с компресора... Цял живот битка.

+ 1000000
толкова съжалявам, че не са ми обърнали внимание като малка /щото аз от малка обожавам да си хапвам/ + да настояват да спортувам. никога не съм била дебела, но закръглена и цял живот се боря. радвам се, че децата ми са мършави и въобще не ги насилвам да ядат.

# 21
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Не оставяйте те да се борят на зряла възраст с изградени от вас навици, не е честно.

уви, не са винаги само навиците оказват влияние  Rolling Eyes

моето дете има приятелче, което го водят вече свръхзатлъстяло Rolling Eyes - тренира футбол, в междучасията само тича, движи се, навън е, майката го ограничава и му слага плодове и зеленчуци за ядене, но детето е обло!!!
тя обаче също!!! и тя ми е казвала: не искам да стане като мен, ограничавам го, ходи на спорт, ама ей на виж, пак на мен прилича...
гените също играят роля. Peace

по последни изследвания, хората, които имат наднормено тегло имат различни стамове чревни бактерии, сравнени със слабите. та и това играе роля! просто бактериите в червата реват за "тяхната" си храна и ние изпитваме неконтролируем глад за определни храни - въглехидрати например...
препоръчват се ферментирали храни (туршия, кефир, квас, мисо, мухлясали сирена, всичко с живи бактерии, т.е. сурови, не обработени термично) и храни богати на фибри, пак по възможност необработени или леко термично обработени, но не и фабрично. Peace
така "дебелеещите" бактерии няма какво да ядат и намаляват, ерго и контролът им над нас намалява...

мъжът ми е 2 пъти по-тежък от мен, яде по-малко от мен и качва супер лесно, сваля трудно.
аз ям повече, качвам трудно, свалям бързо - хабя храната, дето се вика!
просто той извлича от едно листо салата сигурно толкова калории, колкото аз от парче торта... Whistling

# 22
да, гените са важни, но се борят. с подходящ режим и спорт няма как да не стане в общия случай /изключвам сериозни здравословни проблеми/. казвам го от личен опит при пълни родители и лесно пълнееща рода /но главно заради кофти навици и гладуване според мен/.
плюс това аз не вярвам на сълзи /да не ми обясняват как гладуват, спортуват, хранят се здравословно и все пълни седят. и аз съм го твърдяла това, като тайно съм похапвала или съм прекалявала с гладуването, следвано от пристъпи на преяждане, а за спорт не съм и помисляла. няма как дете да кара на плодове и зеленчуци, кой знае как си наваксва/.

# 23

плюс това аз не вярвам на сълзи /да не ми обясняват как гладуват, спортуват, хранят се здравословно и все пълни седят.

о това и аз не го вярвам. Peace
 става въпрос, че майката все пак осъзнава проблема и предприема някакви мерки, но детето може да си яде тайно, не го оспорвам, затова и написах за онези бактерии, които от червата контролират какво да влиза в устата  Whistling

т.е. факторите са доста, не е само един. Peace

мъжът ми като дете също е бил на хранителен режим и е тренирал доста и скоро ми каза, че е изглеждал точно като това обло дете.  Rolling Eyes знам, че също е ядял тайно  Whistling
сега не е дебел, но е едър и се налага да си следи храненето и да тренира доста, за да не се ошишка. обаче отказва да яде туршии, кефир и подобни...

# 24
категорично са комплексни факторите. а и на практика трудно можеш да повлияеш на дете, на което му се яде, седи му се пред компа/тел., а ти го ограничаваш. да, говориш, говориш, даваш пример, но...реално не е толкова лесно /колкото си мислят хората, които не са сблъсквали с проблема/.
ох, значи туршийката с ракийка ми е супер, ура!

# 25
Аз имах  приятелка, много дебела, в 5 клас. Под много дебела говорим за 90 килограма (по онова време ни мереха в училище пред целия клас, та от там знам Simple Smile) В един момент реши да пази диета, откара два месеца и не отслабна. Диетата беше бисквити и кисело мляко. Хората МАСОВО не знаят как да се хранят- и преди, и сега. Аз също съм имала период, в който съм си мислела, че "само" на солети е диета... И днес, когато самата аз съм майка, виждам родители, които се жалват "нищо не е яло, само солети и едно пакетче зрънчо". Ми то са си калории това, как нищо да не е яло детето...
Отплеснах се, просто ми е болна тема и то точно "закръглеността" в периода преди пубертета. Като влезеш в пубертета и става манджа.

# 26
Хората МАСОВО не знаят как да се хранят- и преди, и сега. Аз също съм имала период, в който съм си мислела, че "само" на солети е диета... И днес, когато самата аз съм майка, виждам родители, които се жалват "нищо не е яло, само солети и едно пакетче зрънчо". Ми то са си калории това, как нищо да не е яло детето...

права си, така е.

ама моето дете още от ДГ го подковават какво е полезно и какво не. имаха проекти по въпроса, пазаруваха, правеха закуска и т.н.
в училище сега пак имахме лист с препоръчителна, здравословна закуска, която да им слагаме.
имат даже СИП "здравословно хранене" - това е в началното училище!
даже облото дете е в този СИП, явно си е мислело, че като се запише и ще хапва безконтролно и на воля  hahaha

т.е. въпреки тези мерки, пак има дебели деца....

# 27
и при нас има такива мероприятия, но не знам доколко може да повлияят на дете, израснало без такъв пример. все пак децата предпочитат това, което им е по-вкусно Wink малко са ми ала-бала тези мерки за хвърляне на пясък, даже бих ги нарекла лицемерни. естествено, никой не посяга на истинските причини.
децата стават все по-дебели, което се дължи и на все по-скапаната и модифицирана леснодостъпна храна, която всички ние ядем и на липсата на движение и нонстоп кибиченето пред компа и тел.
всъщност това си е една чудесна навързана индустрия, част от която са и био и т.н. внушения. кой има полза от слаби и здрави деца и въобще хора?
абе трудно е, много е трудно. влиянието на средата също не е за подценяване. щерката ми разказа, че на обяд децата тази седмица си купували пържени картофи, чипс и КФС /по цял ден са на занималня/. все още се учудват, че не е опитвала КФС и даже в началото не е знаела какво е. веднага са почнали да ѝ предлагат, щото "как така може да не яде такива неща"...

# 28
  • Burgas, Bulgaria
Моето дете е дебело , участва в проекти , знае кое е здравословно и кое не , знае, че от някои храни ще и поникнат рога .
Майка и , аз - знае що е режими , що е кетоза и колко калории има в абсолютно всичко .
Обиждат я , гордея се с нея , защото вместо да ги обиди и тя се прибра и каза:
- Те ми казват, че съм тъпа и дебела , но мамо аз ще отслабна , пък те не могат леглата да си оправят !

Много ми бе "голяма устата" със сина ми , който е безпроблемен , но вече зная , че човек не трябва толкова лесно да размахва пръст , защото не вижда всички страни на кубчето .
Благодаря на всички за мненията !

# 29
Много ми бе "голяма устата" със сина ми , който е безпроблемен , но вече зная , че човек не трябва толкова лесно да размахва пръст , защото не вижда всички страни на кубчето .
Благодаря на всички за мненията !

това е много вярно!
дано детето ти да не натрупа горчилка, знам колко е гадно да те обиждат, че си дебел. но пък мен ме мотивира, дано и тя пребори проблема по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт