Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 12

• 58 708
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Скрит текст:
Какво значи на нула? Колко беше? И какво яде вчера?
хапнах малко пържени картофи и риба но ми е много лошо не знам какво да правя по стояно съм гладна уморена каквопиете за умора
Ако това е храната за ЦЯЛ ден, умората и скапаността не е от ниска КЗ, а от почти никаквата храна.

# 556
Аз от глюкофажа се чувствам така уморена, едва се събуждам сутрин, неадекватна съм няколко часа след ставане, освен ако не си направя гимнастиката. Ама как да я направя, като не мога да стана... На всичкото отгоре се разтрепервам от време на време, но си имам под ръка зелени ябълки, малки портокали и черен шоколад. Случи ми се дори да заспя на стола на работа както си работя на компютъра! Ужас...

# 557
Може ли да попитам, защо толкова много от вас пият този метформин? Знам за какво е хапчето, но питането ми е, толкова ли е необходимо. Не намеквам нищо, напотив, интересувам се искрено.
Питането ми е свързано с това, че майка ми не е пила такива хапове, въпреки, че реално е диабетичка. Има ли праг, при който се изписва това лекарство?

# 558
здравейте, утре ще ходя за обременяване с глюкоза, доктора ми даде този лист, но това значи ли че ще ми изследват само кръвната захар, без инсулина?

# 559
здравейте, утре ще ходя за обременяване с глюкоза, доктора ми даде този лист, но това значи ли че ще ми изследват само кръвната захар, без инсулина?
Скрит текст:
IRI е имунореактивен инсулин.Написано е отстрани, до КЗ.Би трябвало да го изследват и него.
Ама все пак, питай.Той е по-важен от КЗ.

Последна редакция: чт, 21 фев 2019, 15:53 от Анонимен

# 560
Валери, IRI значи инсулин. Все пак като идеш в лабораторията, изрично си кажи, че искаш да изследват и инсулин, за да не стане грешка

Намерих си изследвания отпреди няколко месеца, но тогава само проверих референтните стойности и заключих, че всичко е нормално, но явно не е било... Инсулинът е висок, но не мога да преценя кръвната захар дали не е висока и тя. Какво ще кажете? Да уточня, че не е правено обременяване, просто обядвах, както обичайно. Така ме посъветваха в лабораторията

Скрит текст:

# 561
  • Sofia
Може ли да попитам, защо толкова много от вас пият този метформин?
Би трябвало да е по преценка на ендокриноголога. В зависимост от възраст, тегло, други заболявания, състояние на стомаха, склонност да пазиш диета и т.н., и т.н. Факторите са много. Например баща ми го пие, въпреки че гликираният Хб е добре, защото нищо на света не може да го накара да пази диетата както трябва. Аз го пия, защото въпреки НВВМХ КЗ на гладно не е толкова ниска без метформин, колкото аз искам. Освен това метформинът има антиейдж и антиканцерогенен ефект. Изобщо си е едно чудесно лекарство. Намерих си доза, която не ми дразни стомаха, та не виждам никаква причина да го спирам. Иначе има хора, на които е изписано, но не го пият. Та всеки си преценява. Желателно е да под контрола на ендокринолог все пак.

# 562
Ако това е храната за ЦЯЛ ден, умората и скапаността не е от ниска КЗ, а от почти никаквата храна.
не е за цял ден сутрин хапнах едно сварено яйце със една филийка хляб обядвах създърма със малко домати към 4 часа супа. С една филийка хляб и към 19 часа риба и малко картофи но без хляб и към23:30  ми падна рязко глюко мера показа ЕО направо ми идваше че умирам добре че мъжъ ми беше домен и ми даде една вафла но да попотам какви трябва да хапвам за да не пада

Последна редакция: чт, 21 фев 2019, 15:56 от Не се сърди, човече

# 563
Благодаря за мнението, savina_33! Ще се разровя да прочета за този антиейдж ефект, че ми стана интересно.

# 564
  • Sofia
Да споделя нещо много любопитно, поне за мен. В момента съм втори ден на житен режим. След 9 мес НВВМХ. Очаквах КЗ да се вдига, тъй като въпреки малкото калории (около 900) храната съдържа доста ВХ (около 150 гр на ден). Неочаквано днес отчитам доста хипогликемичен ефект. Сутринта КЗ на гладно беше 4,8, каквато не е била никога през последните 9 мес (обикновено е 6-6 и нещо). Сега след 2 хранения и 1 л. мед е 6,5.  Shocked И това без метформин, днес не посмях да го пия. Нямам обяснение.  newsm78

# 565
Да споделя нещо много любопитно, поне за мен. В момента съм втори ден на житен режим. След 9 мес НВВМХ. Очаквах КЗ да се вдига, тъй като въпреки малкото калории (около 900) храната съдържа доста ВХ (около 150 гр на ден). Неочаквано днес отчитам доста хипогликемичен ефект. Сутринта КЗ на гладно беше 4,8, каквато не е била никога през последните 9 мес (обикновено е 6-6 и нещо). Сега след 2 хранения и 1 л. мед е 6,5.  Shocked И това без метформин, днес не посмях да го пия. Нямам обяснение.  newsm78
Висок инсулин?

# 566
  • Paris, France
хапнах малко пържени картофи и риба но ми е много лошо не знам какво да правя по стояно съм гладна уморена каквопиете за умора

Естествено, че ще си гладна и уморена от пържени картофи и риба. Преди да запишеш витамини трябва да си оправиш храненето. Което означава да започнеш да ядеш повече пресни, сурови зеленчуци. След това намаляваш картофи, хляб, ориз, зърнени докато ги спреш. Тогава ще мислиш за добавки.

Може ли да дадеш точната стойност на кръвна захар? Невъзможно е да е нула. При нула щеше отдавна да си в моргата. Савина ти го е написала. Прочети цялата информация от първия пост! После я прочети пак 3-4 пъти, все едно учиш за изпит. Е ти се изяснят нещата. С какъв апарат измери захарта? От пръста или вена? Бъди конкретна, моля те!

Савина, къде си, не, човеко? Да не си се стопила? Докъде стигна? Вкара ли КЗ в норма? Аз съм правила житния пост с покълнало жито, малко мед и по една книга села ябълка на хранене. По хубава коса никога не бях имала в живота си. Кълновете са пълни с витамини. Предвид, че не си съвсем стабилизирана може да го направиш с кълнове и чаена лъжица мед, примерно. Няма да те утрепе. Тъкмо ще видиш каква ти е захарта тогава. Ако скача махаш меда и ябълката и пак мериш. Но само с покълнало жито. В него има повече протеини и по-малко ВХ. Хайде да я правим заедно! Чудя се дали житото от магазина ще покълне.

Ох, сега ти прочетох поста. Клетките ти вече са изпразнени от глюкоза и има място за повечко. Затова ВХ вече не дава висока захар. Това е временно явление, обаче и не бива да спираш с НВ диетата и добавките. Поздравления и голям букет за усилията, които положи и за добрите резултати. След още малко време ще ти просветне. Възхищавам ти се, че с деца и мъж и нощна работа успя да се подобриш и да шитнеш Метформин. Поклон.

# 567
Абсолютно на нула беше цял ден ми е скапано много ми спи
Ако беше нула да си умрял до сега. Да разбирам, че не си я мерил? Умората може да се дължи на много други неща, не е задължително от ниска КЗ. Може да е започващ вирус, пролетна умора, претоварване и още много неща. И защо картофи, ако си с ИР? Аз имам много повече енергия откакто не ям ВХ.
  моляте кажи ми какво да хапвам за цял ден как си върна енергията исулина ми беше 50.85

# 568
Скрит текст:
Абсолютно на нула беше цял ден ми е скапано много ми спи
Ако беше нула да си умрял до сега. Да разбирам, че не си я мерил? Умората може да се дължи на много други неща, не е задължително от ниска КЗ. Може да е започващ вирус, пролетна умора, претоварване и още много неща. И защо картофи, ако си с ИР? Аз имам много повече енергия откакто не ям ВХ.

моляте кажи ми какво да хапвам за цял ден как си върна енергията исулина ми беше 50.85
Инсулин 50.85?
Разбираемо защо КЗ пада драстично и изпадаш в хипогликемии.
При такъв инсулин-само месо, риба, яйца и зеленчуци.
Нищо друго.

# 569
  • Paris, France
Асен Гаджеви, нисък, висок инсулин, ниска и висока захар не се усещат като прималяване. Прималяване е симптом на рязко падане на захарта. При мене го имаше в началото и изчезна след диетата, въпреки, че на първи час захарта все още не беше в норма. Когато на първи час ОГТТ захарта беше 11, а на втори 3.8 чувствах, че ще припадна. Когато на първи час беше 7-8, а на втори 4.5 си се чувствах ОК. Скока надолу дава чувство на премалява е. Питахме те колко точно е захарта, но ти пишеш инсулинът колко е бил. На първа страница, в първия пост има информация какво да се яде, кога и по колко. На повечето от нас ни е омръзнало да го повтаряме.

За начало махаш пържено, консерви, захар, мармалади, готови сосове и почваш да ядеш салатки често. По 5 салатки дневно ми каза ендокриноложката. Като изядеш 15 зеленчука, по 3 на салатка е събота и неделя, в понеделник може да почнеш да махаш хляба. Ако ядеш по 2 филии на ядене започваш да ядеш по една и половина, след 2 дена по една, но филия и половина на вечеря и така бавничко, за около 2 седмици спираш да ядеш хляб.

Преди да намалиш хляба спираш всякакви вафли, кифли, банички, тортички и подобни. На що тестяно и сладко.

Като махнеш хляба намаляваш и махаш ориз, картофи и ядеш пресни, сурови чушки, домати, магданоз, маруля и подобни. В началото заменяш картофите с ряпа, червено цвекло, карфиол, броколи и подобни. След това ги намаляваш и тях.

Увеличаваш леко солта като ги махнеш и почваш да пиеш цитрати, лимон

За пореден път ти предлагам да прочетеш първия пост в темата. Почти няма въпрос, на който да не е отговорено.

50 не е много висок инсулин и за година много жени да бъде вкаран в норма. Моят ставаше 190.

Франсоаз ти е написала какво е ядеш през следващата година. Само да добавя, че зеленчуци означава предимно зелении и патладжан, тиквички. Моркови и домати може само по малко и сурови. Картофите, тиква и подобни изчезват от менюто за доста дълго време.

Общи условия

Активация на акаунт