Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 12

• 58 658
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Има ли някой от вас на житен режим да сподели как се чувства?  newsm78
Според мен не е за хора с ИР и диабет. Жито с мед , ябълка и няколко орехчета  за 10 дена по - скоро ще ти навредят  отколкото да помогнат.

# 541
Момичедта снощи кр захар ми беше на нула за малко да ми прилошее пиете ли няакакви витамини помогнетед моляа ви калво закусвате какво обядвате

# 542
  • Sofia
Какво значи на нула? Колко беше? И какво яде вчера?

# 543
Момичедта снощи кр захар ми беше на нула за малко да ми прилошее пиете ли няакакви витамини помогнетед моляа ви калво закусвате какво обядвате
Явно КЗ все още доста играе...В такива моменти, щеш не щеш, взимаш банан/малко захар/нещо сладко.
Като в останалото време се храниш с храни, държащи КЗ сравнително постоянна.Все в един момент тялото ще свикне и ще се пренастрои.И тези хипогликемии ще спрат.

# 544
хапнах малко пържени картофи и риба но ми е много лошо не знам какво да правя по стояно съм гладна уморена каквопиете за умора

# 545
Абсолютно на нула беше цял ден ми е скапано много ми спи

# 546
  • София
Момичета какво ви е мнението за лаборатории Кандиларов?Трябва да си правя трикратен инсулин и трикратна кръвна захар с натоварване с глюкоза.Видях ,че там има някакъв пакет за 55 лв,трикратен инсулин,трикратна кръвна захар,гликиран хемоглобин и хома индекс,но се притеснявам дали не е тъпа тази лаборатория.Лекарката попринцип ми е написала ,че иска само огтт -трикратно инсулин и кръвна захар.

# 547
Момичета какво ви е мнението за лаборатории Кандиларов?

миналата година 2 различни лекари - кардиолог и ендокринолог ми казаха, че признавали изследвания само от Бодимед и Кандиларов. Дали е реклама или реалност не мога да определя. Правих трикратното за 55 лв, периодично го пускат в Офертомат.

# 548
Миоки, би ли споделила един примерен дневен твой режим на хранене?
Разбира се.

Не закусвам от много години, пия само кафе. Преди го пиех със захар и суха сметана, откакто съм на режим, кафето ми е с добавено малко кокосово масло за аромат и около 10гр краве масло. Понякога вместо кокосовото добавям пълномаслена сметана за готвене.

Обикновено обядвам между 12 и 14 часа зависи кога огладнея и според програмата ми за деня.

Обядът ми винаги се състои от:
- две пържени яйца в масло, понякога 3 и след като ги изпържа сипвам и мазнинката в чинията.
- някакво месо приготвено с повечко мазнина - свински ребра, вратна пържола, кюфтета, пилешки бутчета с кожата, агнешки сърца в масло, пилешки дробчета в масло или гъша мас, риба, наденички в които въглехидратите са много ниски - има едни от Лидъл единствено които съм открила до сега. Понякога бекон, но тук всичкият е много солен и напоследък го избягвам.
- голямо парче сирене - Бри или Камембер най-често.
- 2-3 маслини или кисела краставичка корнишонка - от тези не всеки ден.
- второ кафе с масла за деня.

"Вечерята" ми е между 18 и 20 часа, но е по-скоро подхапване.
- пълномаслена сметана около 100-тина гр. с няколко пеперудки орехи и едно квадратче черен шоколад Линд 90% какао.
Шоколадът е от време на време, не всеки ден. Понякога по няколко боровинки или 2-3 ягоди, също не всеки ден.
- трето кафе с масла.

Често си варя бульон от кокалите, които ми остават. Прибирам ги в кутия в хлладилника или фризера, докато се съберат прилично количество и ги варя с добавена гъбка, стебло целина, сол и куркума. Цеся, сипвам в буркани и в хладилника. После подплавям с лимонов сок и черен пипер. Пия го между храненията или вместо някое от кафетата.

Като добавки, всеки ден взимам вит.Д и рибено масло, за да си подобря съотношението между омега 3 и 6.

# 549
Виждам, че нямаш никакви зеленчуци. Имаш ли проблем със стомаха по отношение на ходенето по голяма нужда?

# 550
Момичета какво ви е мнението за лаборатории Кандиларов?Трябва да си правя трикратен инсулин и трикратна кръвна захар с натоварване с глюкоза.Видях ,че там има някакъв пакет за 55 лв,трикратен инсулин,трикратна кръвна захар,гликиран хемоглобин и хома индекс,но се притеснявам дали не е тъпа тази лаборатория.Лекарката попринцип ми е написала ,че иска само огтт -трикратно инсулин и кръвна захар.

Аз съм доволна от Кандиларов, от много години семейството ми ползваме тази лаборатория, достоверни са им резултатите. Имай предвид обаче, че вмомента най-добра цена на ОГГТ и трикратен инсулин държи цибалаб.

# 551
Виждам, че нямаш никакви зеленчуци. Имаш ли проблем със стомаха по отношение на ходенето по голяма нужда?
Ходя по-рядко, не всеки ден, но нямам затруднения при изхождането. Също нямам никакви колики, газове, тежест или подуване. В началото малко се бях затегнала, но отмина.

# 552
  • София

Аз съм доволна от Кандиларов, от много години семейството ми ползваме тази лаборатория, достоверни са им резултатите. Имай предвид обаче, че вмомента най-добра цена на ОГГТ и трикратен инсулин държи цибалаб.
Много благодаря,ще ходя утре до Цибалаб,защото хем ми е при лекарката ми,хем ще си стоя в колата докато ми дойде време за другите взимания на кръв.
Момичета стискайте ми палци да са ми добри изследванията,въпреки че се съмнявам. Neutral Face
Хипохондрия ме тресе-качих за 7-8 години 20 кг,ей така от ядене помежду диетите Scream Първо реших че имам проблем с щ.жлеза,но се изследвах  и всичко е ок там.Та сега е на дневен ред изследване за инсулинова резистенност .Сто процента съм сигурна че имам,но да си покажат и изследванията .

# 553
  • Пловдив
Цитат
[
Скрит текст:
Скрит текст:
quote author=karaidavarvi link=topic=1089546.msg38259911#msg38259911 date=1550700796]
Благодаря ти, Herzen. Hug Може би ще се върна. Не се цупя, просто отношението на някои потребителки беше адски грубо в опита им да набиват канчета и да се изтъкнат.
Факт е, че се чувствам прекрасно и без редовните фибри, зеленчуци и пиенето на литри вода, а увелича ли малко въглехидратите болките в ставите започват да се усещат, обаче нали съм нова, нямам право да съм права за нищо.

Здравейте, какво имате предвид за болките в ставите и връзката им с въглехидратите? Аз имам ИР, преди да разбера за това бях забелязала,че след калорийна въглехидратна бомба почват болки в краката и по цяла нощ ме боляха . Търсих, но не намерих инфо по въпроса, но откакто намерих В, болките почти изчезнаха.
От няколко години имам болки от дясно в горната част на тялото - раменна става, плешка и дясна ръка, а от около половин година се появиха болки и в тазобедрените стави.
Аз нямам диагностицирана ИР но заради тези болки рових и търсих информация и така попаднах на инфо за ниско въглехидратното хранене и започнах с него[/spoiler]. За месец на НВ-ВХМ, болките се редуцираха, но не изчезнаха напълно.[/spoiler] Продължих да се ровя и попаднах на инфо за режим само с животински продукти. Реших да пробвам, менюто е по моя вкус. Винаги съм предпочитала месо пред зеленчук.

Скрит текст:
От два месеца се храня само така. Консумирам растителни храни в много ограничени количества. Позволявам си от време на време само по около 30гр орехи или маслини, или боровинки, или ягоди. От време на време изяждам по някоя кисела краставичка от консерва.
Ако прекаля - примерно изям стотина гр., болките в ставите започват да се връщат.
Ако ям само животински продукти (яйца, месо, карантия, риба, шунки, сметана, масло или друга животинска мазнина) само за ден вече и болките изчезват.
Скрит текст:
Хапна ли повечко от гореспоменатите, на другия ден усещам "присъствие".

В допълнение, откакто махнах растителните нямам и никакво подуване на корема, газове или други стомашни неразположения. Въобще само ползи виждам но най-голямата е липсата на болки, които в последно време бяха станали доста неприятни, меко казано.

Има теории, че растителната храна провокира възпалителни процеси в организма, а също и повечето растения съдържат оксилати, лектини и други анти хранителни вещества които се бъркат в процесите на абсорбция на микроелементи като калций, йод, желязо и т.н. а също са проблематични при автоимунни заболявания.
Как ти завиждам
Аз като мина на този вид хранене и ми се скапват и без тва болните бъбреци
Голяма мъка ми е да се държа в някакви балансирани ВМНВХ граници , не заради яденето - ям си всичко , заради бъбреците Disappointed

# 554
  • Sofia
Абсолютно на нула беше цял ден ми е скапано много ми спи
Ако беше нула да си умрял до сега. Да разбирам, че не си я мерил? Умората може да се дължи на много други неща, не е задължително от ниска КЗ. Може да е започващ вирус, пролетна умора, претоварване и още много неща. И защо картофи, ако си с ИР? Аз имам много повече енергия откакто не ям ВХ.

Общи условия

Активация на акаунт