Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 12

• 58 604
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Аз се чудя, ако някога стигна 60-70, после с каква доза ще поддържам. Вероятно съм много далеч още, просто едни такива чуденки имам Laughing

# 676
  • Paris, France
Аз се чудя, ако някога стигна 60-70, после с каква доза ще поддържам. Вероятно съм много далеч още, просто едни такива чуденки имам Laughing
............. и аз така се чудех. Още се чудя. При мене ниво над 35-40 е химера, 5 години след активен, ежеседмичен прием. Спрях да се чудя и готово. Чела съм, че когато качването на нивата е бавно, а спадът рязък, дори през лятото в слънчеви зони, обикновено има проблем с черния дроб и големите дози са до живот. Примирих се с това.

# 677
  • Милано
Фръц, то това е ясно, но аз друго си мисля. Ако наведнъж се внесе много дали няма да стане по-зле? Както с голямата доза глюкофаж или обилно хранене след фаст.. Затова си мисля че ми даде малката доза и иска да я коригира през септември. Разсъждавам си, незнам дали е така.
Споделям собственият си опит със нисък вит.Д.Невъзможност почти да ходя от болка в коленете,плач,раздразнителност,играене на кръвното налягане,разклатени зъби...Според лекарите бях за антидепресанти...добре,че не им се доверих и продължих да упорства да търсят причината,защото ако плача е от това,че не съм физически добре.Четох много..Първото изследване на вит.Д ако не греша показа стойност под 10.6 месеца приемах 100 000 IU на седмица,след това 50 000 IU,сега 25 000 IU  на седмица.Искаха да намалят,категорично отказах повече да намалям.Подържам 50-55 като стойност на вит.Д  вече 4 година.

# 678
Някой беше писал за връзка между Вит Д и съня. Аз също съм с дефицит и имам проблеми със съня. Не знам дали има направени проучвания по въпроса и дали на това се дължи.
И да попитам възможно ли е да ми пада КЗ въпреки, че пия Сиофор 850, два пъти на ден. От месец и половина го пия, като преди няколко дена достигнах предписаната доза. И отново имам усещания все едно ми пада КЗ.

# 679
Вит. Д се пие сутрин и да не е заедно с магнезия, желираните хапчета се усвояват по- добре от сухите
Беки, пия 5000, много малко е 1000

# 680
Докато сте на вълна вит. Д, какво ще ме посъветвате при моите стойности? Цитирам си част от поста в друга тема за добавките, където май няма кой да вземе отношение:
"През юни стойностите бяха малко под 100. Реших да проверя зимните стойности днес и очаквах да са доста по-ниски от летните. В края на януари или началото на февруари (ориентировъчно) изпих няколко капсули от Vitamin D3 на Dr Best от 5000, но все пак реших да го спра за около 2 седмици и да го изследвам. Дано не е в другата крайност (вредно). Трябва ли да предприема нещо при такива високи стойности? Вит. К никога не съм приемала, всъщност и Д за първи път взех в такива дози."

От около месец се опитвам да следвам НВ-ВМХ, предишно изследване на ТСХ по празниците беше около 2. Пия си еутирокс 50мкг, но явно трябва да правя корекция на дозата.
Приемам редовно Omega 3 (720/480mg)

Последна редакция: нд, 24 фев 2019, 11:09 от mandaria

# 681
Много ти е наистина.
Аз го пия на капки и то не всеки ден.

# 682
Аз не си бях мерила Д3. Лятото на 2017 пих 90 дни точно тези на др Бест +60бр К2. После спрях. Пролетта на 2018 изпих 1 шишенце вигантол. Тази година януари ми е 37 вит Д

# 683
Mandaria, имала съм колкото твоята стойност на вит. Д и като го спрях заради предозирането много бързо свалих до минимум, продължих с 4-5 капки, бяха пък недостатъчни. Съветвам те само да го намалиш малко след кратка пауза. Сега съм на 10 капки от януари и предстои контрола.

# 684
Малага, имаше ли симптоми на предозиране?

# 685
Малага, имаше ли симптоми на предозиране?
И на мен ми е интересно дали има някакви симптоми като се има предвид, че референтните стойности са доста условни и не са базирани на кличинчи изследвания, поне до колкото ми е известно.

# 686
  • София
Mandaria, този режим в стриктния си вид не е подходящ за хора с болна щитовидна. Simple Smile
Ако се разровиш в чуждестранните източници, ще видиш, че въглехидратите под 50 не бива да падат за повече от няколко месеца.

# 687
Нямах симптоми на дефицит (изследвах заради мисед аборт след инвитро), нито на предозиране. Но аз пия толкова добавки вече заедно със стимулации, че не знам от коя какво трябва да ми е усещането.

# 688
  • Близко съм
Момичета имах 3-4дена силни продължителни болки в главата отгоре отстрани , тила а понякога и отпред челото, напрежение в очите и най-вече в лявото като че ли остана. Сега болката отшумя без да съм пила нищо,но напрежението в окото остана. Понаболяваме на моменти и левия лоб. Не болка, а всякаш нещо е заседнало и се движи. Възможно ли е да е от ИР или съвкупно? На преглед съм чак на 17.03.

# 689
Mandaria, този режим в стриктния си вид не е подходящ за хора с болна щитовидна. Simple Smile
Ако се разровиш в чуждестранните източници, ще видиш, че въглехидратите под 50 не бива да падат за повече от няколко месеца.

Да, прочетох го някъде, затова съм настроила макросите в my fitness pall на 60 грама въглехидрати. Не че знам колко коректно си въвеждам количествата на храната. Понякога ги минавам с някой друг грам, днес съм приела по-малко. HOMA индексът ми е 2.6 (глюкоза 5,45 и инсулин 10,9 на гладно), и това без да съм знаела, че трябва пауза от вечерята 12 часа. Килограми горница са само най-трудните 3-4, но вътрешната част на бедрата определено има нужда от стягане.  Имам си пътека и степер вкъщи, но дали заради магнезия, дали заради инозитола или и глюкофажа помага, напоследък трудно ставам сутрин. Но поне спя и цяла нощ, което за мен е събитие.  Обременяване не съм правила, според ендо-то глюкофажът ще е за максимум година (може би тогава ще направя, за да видя накъде съм). Главната цел е хормонален баланс и бременност, но това е друга тема. А вит. Д явно няма да пия, или ще е по-рядко.

Общи условия

Активация на акаунт