Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 12

• 58 612
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Просто я попитах какви симптоми има и аз съм с малко бебе нали за това си пишем да за да си помогнем нещо лошо ли направих извинявам се ако ви досаждам

# 646
  • Paris, France
Asen Gadzhevi, моята крива на глюкозата беше подобна и не можех да стана от леглото. На 60 минута е увреждащо висока. Когато глюкозата скочи над 10 бъбреците започват да помагат да се изхвърля захар и се увреждат от нея. Прилошава ти от бързото падане на захарта. Вече ти го обясних. Почти всички в темата сме имали кръвна захар, по-ниска от твоята, на безвъглехидратно хранене и сме се чувствали прекрасно. Елора си е снимала и показала резултатите. Трябва да стабилизираш захарта. Това става с по-често хранене. Количеството въглехидрат, което ядеш сега, го изяждаш на 5-6 или повече хранения. Вместо закуска от 2 филии хляб с мармалад ядеш половин филия с мармалад, примерно и няколко чушки и моркова да те напълнят. След час още половин. После намаляваш бавно въглехидрата и заместваш с протеин. Прочети първия пост и се ориентирай за здравословен хранителен режим! Хляб, захар, мармалади, безалкохолни, сладки плодове, ориз се изключват за известно време. Можеш да ги хапваш по супена лъжица само като ти светне пред очите. При мене резултата дойде след седмица. Изследвай и витД, Б12, защото сигурно има проблем! Не може да не ти липсва нещо при захар 10. Не ти ли се пикае често? По един лимон с вода сутрин, канела с кисело мляко и супена лъжица ябълков оцет преди ядене помагат. Набави си магнезий и го пий! И пиши всичко, което имаш да кажеш в един пост, моля те. Ако след тебе никой не е писал можеш да редактираш предишния си пост. Няма нужда да ни светка, че има нов отговор, а той да е повторение на предишния ти пост с добавка две думи.

Веси, при подобни симптоми се намалява дозата наполовина и бавно се качва. Има проблем с количеството на кърмата при ИР, да. Бозайниците не ядат в първите дни след раждането. Изяждат плацентата, която е богата на витамини и протеини и мазнина и това предизвиква отделяне на мляко. Много копър и други зелении, спорт, движение, често кърмене ще ти помогнат да имаш мляко. Прочети първия пост и следвай съветите за хранене.

Реактивен диабет е друго име на реактивна Хипогликемия. Глюкозата вместо да се качва след натоварване пада.

Елора, вместо ч съм натиснала съседното П. Чисти крака имах предвид. Извинявам се.

беки, И моето TSH беше високо, с нисък Т4 и висок Т3, но всичките в норма. Това е типична картина на ИР и добре, че отидох на ендокринолог. Тук ми бяха изписали хормон. След спада на инсулина щитовидните сами влязоха в норма. При такава липса на витамини Д, Б12 и фолат със сигурност, магнезий, може би ще е цяло чудо щитовидната ти да работи нормално. Няма с какво. Според мене правилно не са ти дали нищо. Тестостеронът ти е обидно нисък. С доста по-висок се чувствах зле, а и е зле за костите. LH e доста висок. СПКЯ имаш ли? Менопауза? Абееее, оправи ИР и ще се подобрят другите показатели. Добре, че си изследвала Вит Д!

# 647
Просто я попитах какви симптоми има и аз съм с малко бебе нали за това си пишем да за да си помогнем нещо лошо ли направих

Не, нищо лошо. Ама пак не ме разбра.
За пореден път си пишеш симптомите, а съветите относно симптомите, как да се храниш - ги игнорира, не коментира и продължи.
Току що си редактира поста. Отново писа, че си все гладна.
Невена доста добре ти обясни какво да направиш по въпроса.И ето, пак го направи. Въпроса е дали ще отразиш написаното или пак ще напишеш как си гладна, без да промениш храненето си.
Как точно като напишеш 10 поста, че си гладна, че ти е лошо ще ти помогне?
Ще ме извиняваш, не ми е целта да те обидя, но мрънкаш и нищо не правиш. Не мислиш за решението, а си се съсредоточила върху симптомите. Ако целта ти е просто да се оплачеш - ок. Но ако наистина искаш да направиш нещо за себе си - започни да се храниш правилно и да четеш, ама много да четеш.
Колко пъти ти се написа да прочетеш първия пост. Не е случайно. Там си пише подробно защо в началото на болестта ни е лошо и сме гладни и как да премахнем това. Още в началото си има един изключително важен клип в който е обяснено основното. Има книги, има режими - Зоната, НВ.
Този пост съм го направила за да информира новите. За да не се налага да обясняваме до откат едно и също нещо. Щото е доста досадно. И нашето време си е наше, не можем да обясняваме на всеки едно и също нещо. И въпреки всичко го правим. Пак се обясняваме, но все има потребители, които и това не отразяват и продължават с едни и същи въпроси, на които вече отговорено 1000 пъти.
Също така последователни постове са забранени. Искам да те помоля, ако имаш да напишеш нещо, го правиш в един. Ако искаш да допълниш си редактирай. А не да пишеш 3 поста един след друг.
Успех с четенето. Дано откриеш разрешение на проблема и се оправиш.
Лично аз няма повече какво да кажа.

# 648

Веси, при подобни симптоми се намалява дозата наполовина и бавно се качва. Има проблем с количеството на кърмата при ИР, да. Бозайниците не ядат в първите дни след раждането. Изяждат плацентата, която е богата на витамини и протеини и мазнина и това предизвиква отделяне на мляко. Много копър и други зелении, спорт, движение, често кърмене ще ти помогнат да имаш мляко. Прочети първия пост и следвай съветите за хранене.
Благодаря за съвета, за кърменето за съжаление е късно, тъй като там имаше други проблеми и след седем месеца цедене, силите ми за това се изчерпаха. Пък и се притеснявам, заради лекарството, въпреки, че проверих, че е съвместимо с кърменето, не посмях и от както го пия, не цедя. Притеснява ме и самата доза. Метфогама 1000 сутрин половин, обяд и вечер по цяло. Това ми е дозата от осмия ден. Струва ми се голяма. Стигнала съм на три пъти по половин. Някъде в морето от информация прочетох, че се вдига с 500 на месец, аконе така, моята схема е доста ударна🤔

# 649
Да,да..знам тази теория.Ще си направя изследвания след 6 месеца на режима(дано изкарам толкова, разбира се ) за да видя как и дали са се променили  стойностите.Имам и други притеснения заради честата консумация на месо и животински продукти-за пикочна киселина,жлъчка и т.н..-ще си пусна ПКК непременно.
Майка ми и мъжът ми са с висок, ама много висок. Наследствен е при тях, при майка ми от страна на баща ѝ, при мъжа ми - от страна на майка му. Какво ли не са правили, особено мъжът ми, той е фен на този режим и го спазва стриктно с голям кеф. Е, никакъв ефект, ама никакъв Simple Smile
С него ядем същите неща, като аз криввам често, освен това съм с проблем с щитовидната, с ИР и наднормено тегло. Той е с перфектни мерки. Моят холестерол, във всичките му разновидности, е с идеални стойности, неговият е 11.6, триглицеридите му са почти 10.
Така че ако решиш, следвай режима, но не възлагай големи надежди, не се влияе от храната, за съжаление...

# 650
Миоки, изписа ми 1000 IU с уговорката, че идва слънчев сезон и на есен иска ново изследване.
Г-ца Д. ЩЖ се наблюдава от 2012 г. Тогава имах симптоматика и ми изписа еутирокс. В последствие се оказа, че симптомите са страничен ефект на едно от противозачатъчните и реално проблем няма. Сега е пуснат само TSH, останалите са нормални и винаги са били през годините дотук.
Както коментира и Невена - изследванията са типични за СПКЯ и ИР. А умората се появи на третия ден след приема на глюкофаж - по 500 вечер.
Септември ще пусна витамини - колкото може повече ще изследвам, че там явно има проблем... Иначе съм ги наредила и пия: фолиева киселина, омега 3, геритамин, витамин С, В комплекс депо и едни от ДМ тяхната марка за коса. Сега ще добавя Д3 и К2. Остана само В12, но за сега няма, че съм много месоядна и не съм имала проблем с него.
Да споделя, че се чувствам по-добре със спорта, макар и само разходките на Лесли. Благодаря Ви, че споделяте и коментирате! За мен е страхотна подкрепа Flowers Rose

# 651
  • Paris, France
Беки и Веси, дозите ви са високи. На мене ми предписаха 3х500мг. Започнах с половин таблетка, 250мг вечер и така 3-4 дена, после сутрин и вечер и успях да стигна до 2х500. По-добре е да пиете някаква, макар и малка доза в началото, отколкото да се откажете заради странични ефекти. Просто намалявате дозата и като изчезнат симптомите я увеличавате бавно. Така и спирате.

# 652
Да, ако се спазва горе-долу стриктно режима и се пият хапчета, в един момент може да започне да ви става лошо от ниска кз. Аз всимах 2 по 1000. Така че внимавайте.
Та по-добре на режим и тялото естествено да се научи да контролира нивата, а не да разчитаме на хапчета и да ядем повече В. Но всеки си преценява.
На мен дозата вече ми беше голяма и получих страшно разстройство, а после хемороиди. Добре че ги спрях. Има и други природни неща за контрол на кз и инсулин.

# 653
  • Варна
Миоки, изписа ми 1000 IU с уговорката, че идва слънчев сезон и на есен иска ново изследване.
Г-ца Д. ЩЖ се наблюдава от 2012 г. Тогава имах симптоматика и ми изписа еутирокс. В последствие се оказа, че симптомите са страничен ефект на едно от противозачатъчните и реално проблем няма. Сега е пуснат само TSH, останалите са нормални и винаги са били през годините дотук.

1000 IU са две капки Вигантол/вит Д ...Това е дозата за новородено. При твоя дефицит с тази доза никога няма да го наваксаш. Слънчевия сезон идва след 3 месеца, и за да синтезираш вит Д от слънце е необходимо да си навън всеки ден, когато слънцето е най-най-силно, т.е. между 13 и 14ч , да си почти изцяло гола, ненамазана със слънцезащитен крем ...

Лятото спрях вит Д, защото и моето ендо така се произнесе и резултата е,че дръпнах надолу, сега пак наваксвам .

Мисля, че е по-добре за теб да пиеш повече капки Вигантол, не знам дали се чувстваш уверена да си определяш дозите сама, аз натрупах вече опит и съдя по това как се чувствам и периодичните контроли.

За ЩЖ -ок, няма да задълбавам, но е важно да изследваш и трите хормона, те пак може да са си в граници, но да нямаш добро съотношение, което отново говори за нерушена функция. Дано със справянето с ИР да ти се нормализира и работата на ЩЖ

# 654
Невена , голямо Благодаря, че споменаваш за корелацията ИР-проблеми с ЩЖ. Що ендокринолози обиколих, чудейки се защо пия хормон/еутироксин/, и въпреки това ТСХ не само че не пада, а се покачва, а те си знаеха само да ми увеличават дозата и едно голямо Нищо. Питах нещо влияе ли друго на ЩЖ като КЗ, инсулин-казаха ми твърдо не, само стреса би могъл да окаже влияние.
Прочетох обаче доста статии, които потвърждават и казаното от теб, ще между ИР И ЩЖ има връзка и първото оправи ли се, и второто влиза в релси. Докато инсулина ми беше нисък, ТСХ и без хормон си го бях заковала на 1-1.5. Сега е около 3.5 на 50 мг еутироксин Neutral Face

# 655
Не ми е изписан Вигантол. Аз си направих труда да разгледам всички Вит Д на пазара и има разлика в концентрацията, като Вигантол е от най слабите. Трудно се преизчислява от таблети в капки, но все пак е 2,5 пъти повече от Вигантол (съвсем грубо сметнато). Ще пробвам с каквото ми е изписано и ще видим какво ще стане Simple Smile

# 656
  • София
Да, ако се спазва горе-долу стриктно режима и се пият хапчета, в един момент може да започне да ви става лошо от ниска кз. Аз всимах 2 по 1000. Така че внимавайте.
Та по-добре на режим и тялото естествено да се научи да контролира нивата, а не да разчитаме на хапчета и да ядем повече В. Но всеки си преценява.
На мен дозата вече ми беше голяма и получих страшно разстройство, а после хемороиди. Добре че ги спрях. Има и други природни неща за контрол на кз и инсулин.
Елора какво взимаш за контрол на кз и инсулин?

# 657
Вече не взимам глюкофаж. Карам си на режим.
Само прим оил 1 на ден взимам. Той също е за ИР, но аз заради цикъла го взимам. Откакто го взимам, болките изчезнаха и големите нерви. И не пъпчасвам толкова в лицето.
По инструкция би трябвало да взимам 2 по 2 на ден, ама не искам. Все пак мисля да взимам и вечерта по едно.
Иначе слагам канела в кафето сутрин. Тя също е контролира инсулин и кз.
Иначе в точка 8 съм писала за добавки от растителен произход. Виж последните три,нови са. Не съм ги пила, наскоро научих за тях. Ако се наложи може и да пробвам, особено ресвератрола.
Глюкофажа ми е твърде агресивен. Предпочитам добавки.
Също така често ям чия. Кисна си я във вода и гаврътвам след половин час. Тя също е за кз и инсулин.
Но не съм редовна. Просто имам доста и трябва да я използвам.

# 658
  • Paris, France
г-ца Д, страхотно си го обяснила за Вит Д. Само да добавя, че и по цял ден да се разхождаме голи, ако се изкъпем и отмием изложения на слънце себум резултатът е никакъв. И друго - ако нямаме бактерии в червата, които да рециклират витамин Д е по-добре да си го пием целогодишно ако е бил много нисък.

Направих си експеримент от Коледа до  края а януари. Спрях Вит Д и резултатите са пагубни. Себореен дерматит впо скалпа и 2 разболявания. Нищо друго не съм променяла. Седях на слънце когато имаше.

памела - намаляването на функцията на щитовидната е защитен механизъм при ИР. Ние без това  покаем йод и цинк и нямаме магнезий, ако щитовидната вземе да работи усилено съвсем ще я закъсаме. Тя, горката, гледа да си кътка малкото нещица, които получава. Когато се увеличат щитовидните хормони се увеличава нуждата от йод в други тъкани - яйчници, млечни жлези, простата, например. Ако няма - лошо. Затова гледай да си набавяш йод с диетата, поне. Самият еутироксин увеличава нуждите от йод в други тъкани.

Пия Вигантола. Мразя хапове

# 659
Момичета, 10 дни трябва да съм на диета от варени картофи. Причината няма да я споменавам, за да не се смеете. Чудя се през този период дали да не почна да взимам отново метформин.Спряла съм го вече месец, но досега бях на НВХВМ. Моля за съвет какво да правя докато ям само варени картофи, за да не вдигна захарта. Май просто след хранене да не слизам от велоергометъра, но захарта и там не ми намаля особено. Дали метформина ще подейства след като вече съм го спряла .

Общи условия

Активация на акаунт