Сватба, булките на 2019 тема 3

• 52 973
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
И аз мисля, че са над 1000 повечето в тези бутици. Моята от Кари излезе към 1400, но беше намалена. Може все пак да пробваш, за да придобиеш представа за модел. Иначе мисля, че магазините по Пиротска са в по-нисък ценови клас и също Лита (погледни най-добре на главната страница на темата за ориентир). Асеновград също е вариант.

Плаща се 30 лева само ако сте записала час, ако отидете без такъв не се заплаща за пробване на роклите, но мисля че може около 5 броя
Благодаря ти много за уточнението, явно аз не съм разбрала добре

# 256
Най - накрая и заведението е готово, но ни остава Дж, а търсим някой млад, шеговит и готов да направи голям купон. Ако можете да ми препоръчате такъв човек ще съм ви изключително благодарна !
Иначе относно фамилията също смятам моята да е с тире, а четох мнение на някоя колежка учителка, но това дали е с тире или не, няма да ви направи с различни имена и да на нашата врата и табелка също ще пише семейство .... ! Официално ще си ползвам неговата фамилия единствено и само документално ще изписвам и моята. Не мога да разбера какво значи, "детето ми и мъжа ми с една фамилия, а аз с друга" нали ще носите и тази, демек казвате която искате .... Въпрос на възприятие е според мен всичко и внушение.

# 257
Аз до колкото знам, ако се вземе с тире фамилията не важи само с едното име. Не може да има разлика документално, да си избираме едната, а в личната карта да е двойна- реално една фамилия от две имена съединени с тире, защото е некоректно. Изберем ли варианта с тире фамилията ни става, както е изписана в документите, пак сме с три имена, но последното двойно.

# 258
И пак не виждам какво би попречило да си имате табелка на вратата, абсолютно съм съгласна с OpAsNo_LuDa Wink
Реално да изписваш всички имена ще е необходимо само ако е нужно да изписваш данните си по лична карта.
Но иначе да, въпрос на възприятие е - ако си внушиш как йок, децата ти са едва ли не от друго семейство, защото твоята фамилия е с тире, значи не е твоят вариант Simple Smile Пример - хора с професионални звания като инженер, доктор и тн най-често се представят с бащиното си име, да речем доктор Иванова, но след брака си добавят тирета и не се представят в последствие като Иванова-Петрова примерно, това си е за документите Simple Smile Малко тъпо го обясних, но да Grinning Това че името ми ще е с тире не означава, че с децата ми ще имаме различни фамилии или че ако някъде ни запишат като сем. еди-си-кои това ще е грешно, защото видиш ли аз съм еди-си-коя ама само наполовина Grinning Всичко е въпрос на гледна точка Simple Smile

# 259
Точно днес си говорих с няколко колежки, които са си останали с моминските имена (и без тире). При едната децата се казват като нея, чри другата като мъжа й. И двете бяха на мнение, че не са по-малко семейства от други и това с името е за всеки както го чувства. И аз съм на това мнение, всеки вариант си има плюсове и минуси, така че който както сметне за добре.

# 260
  • София
За първи път чувам, че семейството не е цяло, ако жената е с две фамилии. Аз съм с тире, пък нищо ми няма на брака.
Но да, в доста институции се представям само с едната фамилия - например куриерски услуги, регистрация в интернет пространството, в пощата дори.

# 261
  • Пловдив
Точно днес си говорих с няколко колежки, които са си останали с моминските имена (и без тире). При едната децата се казват като нея, чри другата като мъжа й. И двете бяха на мнение, че не са по-малко семейства от други и това с името е за всеки както го чувства. И аз съм на това мнение, всеки вариант си има плюсове и минуси, така че който както сметне за добре.
Децата не са ли с името на майката, само ако бащата е неизвестен?

# 262
Най - накрая и заведението е готово, но ни остава Дж, а търсим някой млад, шеговит и готов да направи голям купон. Ако можете да ми препоръчате такъв човек ще съм ви изключително благодарна !
Иначе относно фамилията също смятам моята да е с тире, а четох мнение на някоя колежка учителка, но това дали е с тире или не, няма да ви направи с различни имена и да на нашата врата и табелка също ще пише семейство .... ! Официално ще си ползвам неговата фамилия единствено и само документално ще изписвам и моята. Не мога да разбера какво значи, "детето ми и мъжа ми с една фамилия, а аз с друга" нали ще носите и тази, демек казвате която искате .... Въпрос на възприятие е според мен всичко и внушение.

Погледни страницата на ДЖ Мирослав Ангелов-DJ Бести. Ина много глупчета.Ние сме с него по препоръка на фотографа.Работи в цялата страна

# 263
В Германия не, избираш си.

Децата не са ли с името на майката, само ако бащата е неизвестен?

# 264
Аз лично си смених фамилията, първо защото не си харесвах моята и второ защото не искам да ни питат вие ли сте майката. Имайте предвид, че като пътувах като водач-екскурзовод винаги когато има дете, пътуващо с придружители с различни фамилии питах дали детето е с двамата родители и винаги имаше някоя сърдита майка или татко. Все пак ме питат по границите, а не съм ясновидка и не си нося стъкленото кълбо. После да не се сърдите като някой ви пита подобно нещо 😉

# 265
Момичета , помощ от къде мога да намера такава неукрасена кутия само че във форма на сърце ? Откачам вече?

# 266
  • София
infinity7, в по-големите китайски магазини има такива кутии-сърца, различни размери, в София миналата седмица имаше в магазин на ул. Екзарх Йосиф и на бул. Мария Луиза, бели с кремави панделки.

# 267
  • Sofia
Вече имаме и диджей.
Ето тази торта харесах:
Скрит текст:
40 парчета - 100 лв. Малко голяма ми идва, защото гостите си имат включена торта в куверта, тази само ще я режем и после остава за нас, но ще раздаваме на близките след сватбата освен.
Сега търся фризьор и гримьор в Кърджали. Някой, ако може да препоръча, да казва.
За грим и прическа в К-ли мога да ти препоръчам Ани, нейното студио се намира точно до х-л Арпезос (мисля че там имаше открит басейн ) доволна съм от нея (прави ми прическа и грим за сватбата на брата  на ММ ).  Ако искаш мога и тел да ти дам.
Благодаря ти. Дай ми и телефон, ако може.

Писах ти ЛС.

# 268
  • София
Здравейте. Някой дали може да ми каже нещо за сватбена агенция Cotton Fields. Търсих на доста места и нищо не намерих. Ако пък имате мнение за някоя друга агенция в гр. София съм отворена към предложения.
На мен ми препоръчаха сватбена агенция 'Версай декор'. Много ми допадна стила им, имат голямо разнообразие от стъклени съдове, свещници, панделки и т.н.   Ние сами ще си организираме, а те ще ни направят декорацията за ресторанта и арката.

# 269

[/quote]

Погледни страницата на ДЖ Мирослав Ангелов-DJ Бести. Ина много глупчета.Ние сме с него по препоръка на фотографа.Работи в цялата страна
[/quote]
Добре, благодаря за препоръката ще го потърся. Иначе за фамилията исках да кажа, че реално само в документи се изписва всичко както е по лична карта, иначе в свободна форма си използваш каквото искаш. Но няма значение, всеки си знае за него, уважавам мнението на всички Ви !

Общи условия

Активация на акаунт