Сватба, булките на 2019 тема 3

• 52 595
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
Здравейте, момичета. Днес поръчахме халките. Много се вълнувам. Казаха, че след седмица ще са готови, а след това ще ни ги гравират. Сега се чудим дали да си гравираме само датата или и още нещо. Освен имената някакви други идеи да дадете?
Ние също си поръчахме халките и ни предложиха да гравират неговото име на моята халка, а моето - на неговата, както и датата на сватбата, но впоследствие видях идеи за гравирани двете имена и датата и ми се стори много сладко. Вие откъде сте ги поръчали? На нас ни се наложи да отидем до Пловдив по друг повод и решихме да минем и през Сара Трейд. Поръчахме си халки малко прибързано и сега се чудя дали не сбъркахме, защото прочетох мнения, че се били драскали много лесно (то нали е злато и всички ще се надраскат рано или късно, но не ми се иска това да е още на първия месец Confused). Решила съм, че ако не ми допаднат, ще отида до Дуо и ще ги заменя за нови... Вие какво ще кажете?

Важно е според мен да си ги харесвате, така че ако решите сменявайте ги. Сестрата на ММ се омъжи преди 2 години и халките им не са мръднали, нито са променили цвят, нито форма, нито са се надраскали. Докато братовчед му правиха сватба миналата година и уж от хубав магазин ги взеха, неговата след 1 месец станала жълта от бяла и се надраскала и не са доволни. Затова се доверихме на магазина на сестра му в гр. Айтос. Има достатъчно избор и са нормални цените. Аз много държах да си меря и да избера пръстен спрямо как ми стои на пръста, а не от каталог и там успяхме да направим точно това.

# 691
Нашите халки са от Сара трейд. Носим ги вече 10 месеца и нямаме никакви проблеми, изобщо не са се надраскали или променили. Халките ни са в комбинация бяло и жълто злато и бялото не е пожълтяло. Simple Smile

# 692
Може ли снимка на халките бяло с жълто злато. Нашите ги поръчахме и бялото матирано стои много сиво. Не знам така ли трябва да е .

# 693
  • Бургас
Може ли снимка на халките бяло с жълто злато. Нашите ги поръчахме и бялото матирано стои много сиво. Не знам така ли трябва да е .

Ето нашата мострена

# 694

Това са нашите, еднакви са и няма да ги гравираме Simple Smile
Момичета ще имате ли моминско парти Simple Smile)) вие в бяло ли ще бъдете?

# 695

Това са нашите, но някакси ми се виждат прекалено сиви. Дали е нормално?

Последна редакция: нд, 24 мар 2019, 20:57 от infinity7

# 696
Това са нашите.

# 697
Това са нашите, но някакси ми се виждат прекалено сиви. Дали е нормално?
На мен пък ми харесва като ефект, че сивеят повече. Не ви ли показаха мостра?
Аз съм готова с ресторант, фото, певица&dj, остава да се видя с агенция за украса и да разгледаме за халки.

# 698
  • Пловдив
Аз междувременно забременях и в последните седмици ми е лошо и нищо не ми се подхваща по сватбата, пък остана по-малко от месец. Даже мислех подаръците за гостите да си ги правя сама, но сега ще поръчам нещо отнякъде. Чак вчера си запазих фризьор, и то защото всички само ми мрънкаха как ще остана нефризирана. Grinning Гримът и ноктите ще ми ги правят две колежки.
Моминско парти няма да имам, не съм привърженик на тая идея.
Халки вначалото на април ще поръчване, най-обикновени.

# 699
Ами не , аз от снимка показах какво искам , но не ми изглеждаха толкова сиви.

# 700
Момичета, много благодаря за успокоението относно халките! Ще ви ги снимам като дойдат... Иначе сме се спрели на класически халки като моята идея е след време, например за годишнина или при появата на първото ни дете, бъдещият ММ да ми подарява така наречените infinity rings, които да си нося заедно с халката и да сменям според настроението Blush
За моминското и ергенското парти сме решили момчетата да ходят на стрелбище, кино и там каквото си искат, а ние през това време ще отидем на пробен грим с кумата, а после на вечеря с момичетата. Накрая ще се съберем момичета и момчета в един клуб и ще се веселим заедно... Така де, и ние не възприемаме идеята на тези партита изцяло и решихме това да е повод за една хубава вечер с приятели Stuck Out Tongue Winking Eye

# 701
Ето тези, бяха препоръчани по-горе и в други теми, всички поемат ангажимент извън Варна, като на мен за района на Нос Калиакра ми искат 60-70лв за път и минимум 4 грима. Аз запазих пробен час при Даниела за 26.04 като мине мога да споделя мнение  Simple Smile

https://www.facebook.com/danielamakeupartistvarna/

https://www.facebook.com/teodoramakeupvarna/

https://www.facebook.com/kristina.slavova.148

https://www.facebook.com/makeuppointvarna/

Vanin Благодаря ти! Да, запозната съм с тези условия - минимум 4 жени за грим и 60-70 лв. за пътя. И аз съм се спряла на Даниела, беше ми препоръчана от моя позната от Варна. Когато се свързах с нея, се оказа, че същия ден има ангажимент към друга сватба, която ще бъде отново в Балчик и може да ме вземе само мен, без задължителните още три жени за гримиране, като цената на грима е 70 лв. + 70 за транспорта (фризьорката ми иска 20 лв. за транспорт, но пък за да дойде до Балчик само за мен, ми иска 200 за моята прическа).
Може би вече ще съм запазила час до твоя пробен грим, но все пак ще съм благодарна да споделиш мнение след това.
Много се чудя какво да направя с грима и прическата, голяма грижа ми е това. Нашата церемония ще бъде в Балчик и присъстващи жени ще бъдем само аз, двете ни майки и кумата, а те трите не желаят нито грим, нито прическа. Както казах в предишен пост, цялата церемония ще бъде по-неофициална по всички параграфи - рокля, тоалети, украса, вечеря.. Аз ще имам нужда от грим и прическа, единствено защото няма да мога да се справя сама, а един от най-близките ни хора е професионален фотограф и ще ни подари фотосесия там.
И тук възниква моето главоболие - като съм само аз за грим и прическа, би следвало в деня на церемонията да ида до Варна в техните салони и да си спестя тяхното разкарване (което очевидно ще ми излезе доста солено - 300 лв за грим и прическа, при положение, че роклята ми ще струва 100). Така обаче губя ценно време, защото, като се върна от Варна, ме чака фотосесия, украса на мястото на церемонията, на масата в ресторанта и самата церемония... Малко страшничко ми изглежда сега, дано всичко се подреди.

# 702
Не могат ли двете майки и кумата да поемат украсата, докато ти пътуваш за разкрасяване? Другият вариант е да си направиш косата и грима сутринта преди всичко останало - професионалистите ползват здрави фиксатори, няма да имаш проблем да издържиш до вечерта.

# 703
Не могат ли двете майки и кумата да поемат украсата, докато ти пътуваш за разкрасяване? Другият вариант е да си направиш косата и грима сутринта преди всичко останало - професионалистите ползват здрави фиксатори, няма да имаш проблем да издържиш до вечерта.
Накрая така ще стане - ще ме направят по-рано, пък до когато издържи. Ще ми помогнат майките и кумата със сигурност, но, като всяка луда булка, си имам моя визия за нещата и нямам доверие. По-миналата вечер сънувах, че вървя към олтара, чува се сватбен марш, стигам, официалното лице започва речта си, а аз не виждам нищо друго, освен едни неправилно сложени цветя и я прекъсвам, за да ги преместя и се връщам до ММ и казвам "Продължете".... Grinning Сигурна съм, че и на други се е случвало да имат подобни сънища.

Иначе по предишната тема за халките - ние наскоро поръчахме нашите във Варна от Jacklin Hugasian. Избрахме си бяло злато, за да съответства на моите бижута и на годежния ми пръстен, въпреки че бяхме запознати, че е по-лошият вариант от жълтото. Ако металът вземе да потъмнява или да пожълтява след време, в най-лошият случай ще ги дадем, за да ни направят нови. Моделът е изчистен, както първоначално искахме - комбинация на лъскаво и матирано, за да не са съвсем обикновени.
Забелязах че от тазгодишните булки никоя не е споменала Jacklin Hugasian и това ме учуди. Останахме страшно впечатлени от обслужването, персонала, от консултацията и съветите, от самия магазин дори. Някак изработката им се отличаваше от останалите магазини, в които бяхме. Например веднага след като се спряхме на нашия модел, отидохме и в Сватбен център. По случайност намерихме същите халки, но... не ни изглеждаха толкова ефектни и добре изработени, а същевременно дори бяха с 1-2 лв./грам по-скъпи и изкупуваха златото с лев по малко.
В Jacklin 1 гр. беше 76 лв., нашите халки ще излязат близо 10 гр. Решихме да им дадем непотребно злато от семейните резерви, което ще изкупят на 40 лв./гр. и ще го приспаднат от цената. Казаха, че може да им дадем дори повече от стойността на халките и те ще ни изплатят разликата. Ще ни направят 10% отстъпка, защото взимаме чифт халки и ще ги гравират безплатно.
Иначе деня преди това бяхме в Duo в София. Момчето е страшен пич, много по-изгодно е, но някак не ми допаднаха моделите, които бяха изложени и самата изработка. Нищо не успяхме да харесаме там, при все, че ММ навсякъде харесваше 90% от халките, само за да свърши избирането по-бързо. Grinning

# 704
Имайте предвид, че матовият ефект на халките ще се изтърка и целите ще си станат лъскави и то не след много време. Виждала съм халката на момиче, няма и година след сватбата, била е матова в средата и лъскава в двата края, а аз я видях изцяло лъскава и вече го нямаше този красив ефект.

Общи условия

Активация на акаунт