Сватба, булките на 2019 тема 3

• 52 588
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Момичета, някой поръчвал ли е малки шишенца с ракия за мъжете като подаръчета. Или само шишенцата съответно, бих могла сама да ги окрася

Тук намерих, излизат към 1,75 празно шишенце с тапичка. Към момента това ми излезе най-бюджетно.
http://www.barmagazin.net/yuzcheta-rakia.html
не знам дали е най-добрата цена.
Ако сте виждали някъде другаде

Зор са ми тези подаръчета - ракия и медчета малко са ми банални, но пък..

Мисля да им поръчам такива ветрилца от aliexpress 20-30
И да ги оставя по насите за подписването, което ще е навън.
Имам 4-5 ветрила и все се усещам, че съм го забравила като ми стане жега. Та могат да влезнат в употреба и да им останат за спомен.

И тези магнитчета са ми много сладки. Годеникът ми не беше очарован, но пък са ми сладурски.
Мисля, че са споменавани и преди из форума.

И Магически бобчета гледах, и цъфтящи чайове, но нищо не ми грабва на 100% вниманието.
Знам, че са символични, но все пак..

Нещо интересно ако сте изнамерили.

Мерси

Относно юзчетата, провери в burkini.bg. Аз моите ги поръчах от там , има всякакви видове и размери и са на прилична цена

# 706
Ето тези, бяха препоръчани по-горе и в други теми, всички поемат ангажимент извън Варна, като на мен за района на Нос Калиакра ми искат 60-70лв за път и минимум 4 грима. Аз запазих пробен час при Даниела за 26.04 като мине мога да споделя мнение  Simple Smile

https://www.facebook.com/danielamakeupartistvarna/

https://www.facebook.com/teodoramakeupvarna/

https://www.facebook.com/kristina.slavova.148

https://www.facebook.com/makeuppointvarna/

Vanin Благодаря ти! Да, запозната съм с тези условия - минимум 4 жени за грим и 60-70 лв. за пътя. И аз съм се спряла на Даниела, беше ми препоръчана от моя позната от Варна. Когато се свързах с нея, се оказа, че същия ден има ангажимент към друга сватба, която ще бъде отново в Балчик и може да ме вземе само мен, без задължителните още три жени за гримиране, като цената на грима е 70 лв. + 70 за транспорта (фризьорката ми иска 20 лв. за транспорт, но пък за да дойде до Балчик само за мен, ми иска 200 за моята прическа).
Може би вече ще съм запазила час до твоя пробен грим, но все пак ще съм благодарна да споделиш мнение след това.
Много се чудя какво да направя с грима и прическата, голяма грижа ми е това. Нашата церемония ще бъде в Балчик и присъстващи жени ще бъдем само аз, двете ни майки и кумата, а те трите не желаят нито грим, нито прическа. Както казах в предишен пост, цялата церемония ще бъде по-неофициална по всички параграфи - рокля, тоалети, украса, вечеря.. Аз ще имам нужда от грим и прическа, единствено защото няма да мога да се справя сама, а един от най-близките ни хора е професионален фотограф и ще ни подари фотосесия там.
И тук възниква моето главоболие - като съм само аз за грим и прическа, би следвало в деня на церемонията да ида до Варна в техните салони и да си спестя тяхното разкарване (което очевидно ще ми излезе доста солено - 300 лв за грим и прическа, при положение, че роклята ми ще струва 100). Така обаче губя ценно време, защото, като се върна от Варна, ме чака фотосесия, украса на мястото на церемонията, на масата в ресторанта и самата церемония... Малко страшничко ми изглежда сега, дано всичко се подреди.
Защо не пробваш с фризьор от района- Балчик, Каварна, Шабла.. Аз съм ангажирала една позната фризьорка от Шабла, която смятам, че се справя отлично, не сме коментирали пари все още, но със сигурност няма да е 200лв... Според мен пътуването до Варна много ще те изтощи, не е толкова далеч, но в летния сезон е доста натоварено движението, във Варна задръствания, само ще се изнервиш излишно, ако ще пътуваш ще е по-лесно да стигнеш до Каварна например.. Simple Smile

# 707
Аз в нощта преди сватбата сънувах, че храната е развалена и всички гости са се изпонатровили... Събудих се обляна в пот и се успокоих само от мисълта, че дори наистина да се случи, няма как да го предотвратя, тъй поне трябва да взема да се наспя. Joy

# 708
ВЪПРОС-малко се объркахме вече.Колко бутилки шампанско ще са нужни при подписването?Ритуалът ще е изнесен,в ресторанта.После няма да има посрещане от свекървата в ресторанта.
    Бутилките за ракия откъде взехте?Тези,които се слагат на масите-нещо специално ли правихте?

Да дам и аз отчета-дъщеря ми се срещна с агенцията за украса.И аз бях с нея де,но само за компания.Жената прие идеята за украса с живи мини рози в саксия,ще има и свещи на масите.Ще изпълни идеята на дъщеря ми за украса на тяхната маса и фона отзад.Ще направи и украсата на колата,която после се слага на масата.Мисля,че всичко това няма да струва повече от 600 лв.
    Избраха си халки.
   Честно да ви кажа,това е един от малкото пъти,когато се радвам,че живеем в провинцията.Разликата в цените на някои неща е умопомрачителна.Дъщеря ми си хареса чаши в София,същите в Монтана,с опция да се изпишат техните инициали,са два пъти по-евтини.Същото и с украсата на колата.В агенцията ще ни струва 50 лв,с рози,в цветарски магазин на пазара ми искат от 80 до 100 лв.  В София цената беше още нагоре,само че не помня името на фирмата.
    Остава да уточним тейбъл картичките и да ги направим.  

Последна редакция: пн, 25 мар 2019, 09:29 от марулета

# 709
  • София
Нашите халки са класически, изчистени. Аз много държах на такива. Е, ще станат две години от сватбата и още не сме ги гравирали Joy .

# 710
Нашите халки са класически, изчистени. Аз много държах на такива. Е, ще станат две години от сватбата и още не сме ги гравирали Joy .

Моята е отпреди 21 години.Гравирана е с името на съпруга ми,което не знам защо се прави.Той ги избира тогава,така му казали,така направил.На неговата е моето име,още се личи,не се е изтрило.Все едно ще си забравим имената?!Според мен това не е нужно,но ....

# 711
Марулета, коя агенция избрахте за украса? Аз още не съм се срещала с никоя, но поне поемам въздух по-спокойно като чувам цитираните суми.

# 712
Ние сме с агенция Мелодика, много ми харесаха.

За шампанското ми казаха 26-28 бутилки при 115 човека гости. Ние ще имаме уелкъм от 17 до към 19, така че предполагам това не е чак толкова много.

Вие на ккво шампнско/просеко се спряхте?

# 713
Марулета, коя агенция избрахте за украса? Аз още не съм се срещала с никоя, но поне поемам въздух по-спокойно като чувам цитираните суми.
   На Роза-Бела.Не се помотвай,ами поне си запази датата.кога беше сватбата?Вчера моя близка запази 14.09.
  Дъщеря ми си беше свалила разни снимки от нета,които се доближават до това,което иска.Показа ги на жената,обсъдиха ги,даде идеи,непрекъснато си водеше записки ,отмяташе разни неща, за които ще трябва да подсеща после булката.

# 714
31.08 и си се мотая качествено, хиляда неща имам да поръчвам/правя, аз само си повтарям, че имам време. За рокля не съм ходила още, за халки, а мен си ме чака всичко
Оставихте ли капаро някакво или ще се плаща по-нататък украсата?

# 715
Не,не ни е искала капаро.

# 716
Здравейте момичета Simple Smile

Честито на всички, които вече са минали под венчилото. Много дълъг и щастлив семеен живот Blush

Отдавна не съм се включвала, но чета с интерес. На нас не ни остана много до сватбата и вече нямам търпение. Утре ще е първата проба на роклята и ще видим какви корекции ще се правят. Поръчахме си халките от DUO, така че след време ще мога да споделя, дали сме останали доволни. Утре пристигат и бижутата ми. Поръчах ги от Facebook-Krassi Jewelry. Ръчно изработени и на снимките иглеждат много готини нещата. Ще ви кажа и на живо дали е така Stuck Out Tongue Winking Eye  

Исках да ви питам дали сте срещали подобна кошничка в някой магазин или онлайн?

И евентуално от къде мога да си купя такъв плат за подаръчетата за хвърляне?

Благодаря!

# 717
Не знам колко са ръчна изработка нещата на Krassi Jewelry, поръчах от там за един подарък. Определено не са лоши, но не са и нищо впечатляващо което да заложа на сватбения ми ден. На мен са ми леко евтинджосени, да не говорим че фуркетите и украшенията за коса ги има 1 към 1 във aliexpress
Препоръчвам Von Trexler, имам няколко чифта обици от там и са много красиви, със кубичен цирконий.

Например тези имат страхотен блясък на живо и изглеждат много луксозни и скъпи.

# 718
Не знам колко са ръчна изработка нещата на Krassi Jewelry, поръчах от там за един подарък. Определено не са лоши, но не са и нищо впечатляващо което да заложа на сватбения ми ден. На мен са ми леко евтинджосени, да не говорим че фуркетите и украшенията за коса ги има 1 към 1 във aliexpress
Препоръчвам Von Trexler, имам няколко чифта обици от там и са много красиви, със кубичен цирконий.

Например тези имат страхотен блясък на живо и изглеждат много луксозни и скъпи.
Потвърждавам, бижутата са от Алиекспрес, а въпросната Краси ги преопакова и препродава. За една вечер стават, но имате предвид, че на големите обици им падат камъните. Само украшението за коса що годе става, но пък много трудно се сваля от дълга коса, защото е с едни тънки жички и се заплита.
Тази Краси  си е жив мошеник, но булките се захласват и купуват ли купуват.

# 719
Здравейте и от мен! Чета темите с голям интерес, но чак сега се включвам. И аз се записвам към булките на 2019 със сватба на 21.09  Blush Нашата сватба ще бъде в гр. Монтана, ресторант Аугуста. Именно затова постовете на Марулета са ми много полезни (видях и, че вашата дъщеря ще се омъжва там Hug ) Смятаме да ползваме същата агенция - РозаБела, тъй като много ни харесват нейните украси. Може ли да ми кажете, дали е съгласна да подреди изработени от нас неща (тейбъл картички, подаръчета за гости) и да заплатим за останалите неща? Благодаря много Blush

Общи условия

Активация на акаунт