Сватба, булките на 2019 тема 3

• 53 046
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Някой мисли ли за сладък бар, вместо парче торта за всеки гост? Или да е ходил на сватба с такава концепция?
И някой да има впечатления от тортите на Мон Шери в Пловдив? Предложиха ми доста възможности за алтернативи на парче торта и ми се видяха доста опитни.
Като цени запомних, че парче гола торта беше 3.50, ако е замазана небрежно с крем 3.80, а с фондан още малко нагоре.
И още да питам - някой с препоръки за фирма за кетъринг в Пловдив? Такава, която освен храната, предлага и оборудване.

# 91
  • Бургас
Здравейте! Пристигнаха и нашите покани за кумовете и за гостите, тези за родителите още уточняваме някои подробности. Страшно съм доволна от бързината и качеството. Поръчах ги в 9 вечерта, на другия ден ми пратиха проекта и до края на деня ги изпратиха, на следващия бяха при мен. Поръчахме ги от http://pokaniamor.com, имат много красиви модели на страхотни цени. Ние мислим, че за покана, която ще замине в някое кошче или чекмедже, в най-добрия случай, няма да даваме много пари. Поръчахме и рисувани чаши за кумовете. При тях поръчката, комуникацията и доставката бяха бързи, както и от този сайт.

# 92
Някой мисли ли за сладък бар, вместо парче торта за всеки гост? Или да е ходил на сватба с такава концепция?
И някой да има впечатления от тортите на Мон Шери в Пловдив? Предложиха ми доста възможности за алтернативи на парче торта и ми се видяха доста опитни.
Като цени запомних, че парче гола торта беше 3.50, ако е замазана небрежно с крем 3.80, а с фондан още малко нагоре.
И още да питам - някой с препоръки за фирма за кетъринг в Пловдив? Такава, която освен храната, предлага и оборудване.

Не съм го виждала, но мисля че е супер идея. Гостите да си избират дали искат от тортата, или по-скоро други сладки неща. Аз например бих предпочела нещо друго а не торта

# 93
Момичета, някой поръчвал ли е покани от Wedding style? Спряла съм се на този вариант, и като цена ми е струват супер 3,70лв. Вие какъв бюджет отделихте за покани? На мен някак не ми се дават повече от 5лв, но държа на качество и хубави материали. Все пак поканата е първото нещо от сватбата, което виждат годтите.

Нашите са от там, но ние поръчахме само няколко за най-близките, тъй като си направихме видео покана за останалите гости. Поканите са страхотни, всички кзаха, че не са получавали по-хубава покана, доволни сме и от обслужването!
http://svatbenstil.com/svatbena-pokana-stil-kraft.html

# 94
Здравейте момичета, вие от къде сте си поръчали чашите за шампанско? Намирам много красиви модели по разни сайтове, но не съм фен на пазаруването по интернет, така че ще съм ви благодарна ако споделите опита си.
Относно сладкия бар, аз съм присъствала на такава сватба, като имаше  голяма поставка за многоетажна торта и на всеки етаж имаше различни десерти - две торти, дребни пастички, макарони, мъфини и най-различни близалки от шоколад за децата. Беше доста ефектно, различно и красиво.

# 95
Как сте,булки?
   Да дам и аз отчет-поканите са готови,част от тях раздадени.Бурканчетата за меда са у дома,имам задача да се заема с украсата им-приемам идеи всякакви.
  Халките са харесани,14К,около 650 лв двете,ама не запомних откъде.Една съседка каза,че в циганската махала на Пазарджик имало магазин с турско злато,голям избор,около 55лв грам.
   Фотограф-350 лв,от 10.30ч до 00.00ч,1000 снимки.Ето тук мисля,че децата уцелиха 6ца от тотото,като чета за какви пари се говори.Той не е професионалист ,работи нещо друго,занимава се с парти  фотография  като хоби и допълнителен доход.Млад,много отворен за щури идеи,препоръча ни го мацката от агенцията за украса.
   Остава камерата.
Сватбата на дъщеря ми е в комплекс Аугуста,на брега на язовира в Монтана.Има хотелска част,която се състои от бунгала и 2 апартамента,всичко е много добре поддържано и хубаво.Децата ще платят нощувките на около 30 гости,с добра отстъпка,тъй като наемат всички легла,за вечерта.Хубавото е,че гостите могат да пристигнат по обяд,да се възползват от басейните,близо е до града,да се разходят.Близо е и до нас,ако имат желание да дойдат,когато вземат булката.Много е красиво вечер,при залез и много прохладно.Шефката на комплекса,тя е и собственик,е професионалист.Изпрати на дъщеря ми списък с фотографи,камери,агенции за украса,фирми за пироефекти,изобщо всичко,каквото би могло да й е от полза.
    Изпрати 7 варианта на меню-от 25 лв до 80 лв,с уточнение,че биха могли да направят всичко,което младоженците искат.За изнесения ритуал също има няколко варианта-вътре в ресторанта,долу на брега до водата,край басейните,дори слагат една рампа,над единия басейн.
  Моите деца са си определили бюджет около 10 000 лв+още 2 в резерва за сватбата.

# 96
Марулета браво, много добре напредвате. Само за фотографа мога да ви препоръчам предварително да обсъдите добре кои моменти от сватбата точно искате да снима. Тъй като моя приятелка нае добър фотограф, който обаче не снима много сватби, и беше пропуснал да направи снимки с гостите при получаването на подаръците. И самите младоженци в суматохата не бяха разбрали и после малко съжаляваха.

# 97
Ами те тепърва ще се срещнат,за да уточнят.Дъщеря ми не иска статични, нагласени снимки.Иска наистина да хване емоцията,усмивките,погледите.На т.нар. фотосесия иска да не са само с кумовете,а и с най-близките приятели на двамата.
    По повод кумовете,че забравих да дам акъл-изберете си приятели,с които ще можете да си помагате,да споделяте добри и лоши моменти,да разчитате един на друг.Нашите,на мен и съпругът ми,поотделно са много готини,разделиха се.Не поддържаме връзка,не сме се чували от 15 години,не познават децата ни.Сестра ми,напротив-най-близките им приятели от студентските години,преминаха заедно през какво ли не,вкл. загуба на родители,раждане на децата.Тъй като не са от София,си гледат взаимно децата,когато се налага.Кумовете им са част от цялото ни семейство,сега са близо и до моята дъщеря.Те дори ги запознаха с кума.
   Който може,моля,дайте снимка на т.нар. сладък бар,за който споменахте по-горе.
  Относно украсата на масите,обмисляме мини рози в саксии,които после да си посадя в двора.Дъщеря ми е фен на розите,и все ме кара да садя като жив плет.
  Букетът за хвърляне ще е изкуствен,за да си го запази момата ,която го хване за спомен.

# 98
Ами то не става дума за статични снимки, ами точно при честитенето според мен си е доста емоционална част. На друга сватба фотографът пък не беше разбрал, че булката е много близка с чичо си и него го нямаше на почти никоя снимка.
За кумовете съм съгласна, и аз не познавам кумовете на родителите ми и майка ми затова същото ме посъветва. Но поне при нас приятелите ни са разпокъсани по много места и си е направо невъзможно. Затова и решихме да изберем не двойка, а най-добрите ни приятели. Иначе ако са двойка е по-удобно за в бъдеще (взаимни почивки, гледане на деца и т.н.), но само ако наистина е двойка, близка на младоженците.
Иначе ето снимка на сладък бар (или candy bar както се казва на запад). Има всякакви вариации (солен, алкохолен , коктейли) и идеята е (освен че е красиво) да създаде непринудена обстановка. Вв Германия например тортата се сервира следобяд, затова и такъв бар е доста подходящ.

# 99
И на мен много ми хареса идеята за този сладък бар, но мисля да добавя и буркани с напитки. Видях идеята от една булка във фб

Беше писала, че бурканите ги е взела от Джъмбо.

# 100
Здравейте... От къде да започна..
Много се чудехме дневна или вечерна сватба, в крайна сметка решихме да е в 3 часа гражданския брак, а в 4 тържеството.
Кумовете ни са двойка, приятели на годеника ми, които много харесвам, те пък ни поканиха за кръстници на второто им момченце.
Цветята - ще са саксийни, после ще си ги вземем, малката Йоана сигурно ще се "погрижи" за тях
Тези дни ще поръчвам поканите ще ми излязат по около 0.50 лв. Заготовки за картички ще поръчам от ArtCity, а дантела и сатен 10 мм/25 ярда за 2.45 лв от Ракхива. От там ще купя и лента за балоните, също и пиафлора за аранжировката на булчинската маса.
Тортата ни ще е 85 парчета за около 200 лв и още толкова пасти по 1-1.50 лв.
Късметчетата, бутониерите, подаръчетата за гостите и изобщо каквото мога ще си правя сама.
Бъдещият ми съпруг е пчелар за това подаръчетата за гостите ще са бурканчета с мед поставени в кутийки. Бурканче + кутийка май излизаше по 0.50 лв.
Много обичам офертите и съм се постарала всичко да е на добра цена.
Днес разглеждах в Printerest и много ми харесаха това и всякакви подобни за украса на сватбата.

Извинявам се, че се повтарям за някои неща.

Последна редакция: пн, 28 яну 2019, 13:39 от Neli94

# 101
Скрит текст:
Здравейте... От къде да започна..
Много се чудехме дневна или вечерна сватба, в крайна сметка решихме да е в 3 часа гражданския брак, а в 4 тържеството.
Кумовете ни са двойка, приятели на годеника ми, които много харесвам, те пък ни поканиха за кръстници на второто им момченце.
Цветята - ще са саксийни, после ще си ги вземем, малката Йоана сигурно ще се "погрижи" за тях
Тези дни ще поръчвам поканите ще ми излязат по около 0.50 лв. Заготовки за картички ще поръчам от ArtCity, а дантела и сатен 10 мм/25 ярда за 2.45 лв от Ракхива. От там ще купя и лента за балоните, също и пиафлора за аранжировката на булчинската маса.
Тортата ни ще е 85 парчета за около 200 лв и още толкова пасти по 1-1.50 лв.
Късметчетата, бутониерите, подаръчетата за гостите и изобщо каквото мога ще си правя сама.
Бъдещият ми съпруг е пчелар за това подаръчетата за гостите ще са бурканчета с мед поставени в кутийки. Бурканче + кутийка май излизаше по 0.50 лв.
Много обичам офертите и съм се постарала всичко да е на добра цена.
Днес разглеждах в Printerest и много ми харесаха това и всякакви подобни за украса на сватбата.

Извинявам се, че се повтарям за някои неща.

От къде си купихте кутийките и бурканчетата?

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 07:17 от AnMary

# 102
Бурканчетата, намерих в OLX, а кутийките в Алиекспрес. Иначе още нищо не съм поръчвала.
BGN 10.77  12%OFF | 50Pcs/Lot Pearlescent Colorful Mr
 https://s.click.aliexpress.com/e/cLUeKugu

# 103
Аз също съм в чуденка за кумовете. Имаме детенце и за кръстник поканихме 1 приятел на мъжа ми, който живее в чужбина сега и е сам. Според вас щом е кръстник, задължително ли е той да е и кум. Ако е той трябва да търсим кума, а свободна приятелка нямам, някакси пък като не се познават ми е неудобно да поканя примерно приятелката с мъжа й и той да седим заедно на булченската маса. Все пак кума и кумата са навсякъде двамата, на фотосесията, танци...Трябва да намеря някакво решение.

# 104
Аз също съм в чуденка за кумовете. Имаме детенце и за кръстник поканихме 1 приятел на мъжа ми, който живее в чужбина сега и е сам. Според вас щом е кръстник, задължително ли е той да е и кум. Ако е той трябва да търсим кума, а свободна приятелка нямам, някакси пък като не се познават ми е неудобно да поканя примерно приятелката с мъжа й и той да седим заедно на булченската маса. Все пак кума и кумата са навсякъде двамата, на фотосесията, танци...Трябва да намеря някакво решение.

При нас се получи нещо подобно. Кум е най-добрият приятел на мъжът ми, който беше и кръстник на детето ни. Но не е задължително, щом е бил кръстник да е и кум. Вие си решавате. Нашите кумове също не се познават, виждали са се само веднъж и на булчинската маса ще сме шестима, но нямаме друг вариант. Аз също бях против, но нямаме дългогодишна двойка, която да поканим.

Общи условия

Активация на акаунт