Сватба, булките на 2019 тема 3

• 52 623
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Аз искам да имам люляк в букета, но според майка ми увяхвал много бързо и нямало да изкара деня. Така ли е наистина?

Даа,освен божурите исках и люляк.Още по-нетраен е и от божурите.

# 76
  • Пловдив
Ами освен да си се придържам към класиката с розите.

# 77
Миналото лято бях кума и на булката взех букет, в който имаше божури (тя ги обожава). Той ѝ беше за подписването и не го е хвърляла, та мисля, че изкара 4-5 дни след това Simple Smile Като взимах букета от цветарския магазин ми го напръскаха с нещо, което уж да накара цветята да издържат повече - до края на деня не бяха мръднали. Така че най-добре се допитайте до няколко цветари и да ви дадат съвет Simple Smile

# 78
Нямаме кумове, не можем да измислим...не знам какво да правя?!
За цветята много харесвам лалета, ама август месец няма. Всъщност какви цветя има този месец? Трябва да мисля как ще украсим. Кой ще ми помага като приятелите ми са из цялата страна, всички сме разделени...сложно се очертава.

При нас кумата е моя приятелка, а за кум избрахме най-добрия приятел на мъжът ми. Не се познават, виждали са се само миналата година на кръщенето на малкия. Ще им бъде малко странно, но избрахме да са те, защото се оказа, че моите приятелки всички от скоро се бяха сгаджосали и нямаше как да ги поканим след, като не ги познаваме, а приятелите на мъжът ми са от други градове и или също отскоро са с приятелки, или са сами.
Така, че не се притеснявай ще го измислите! ☺

# 79
И ние се спряхме на моята най-добра приятелка и неговия най-добър приятел 😊 Не се познават, но съвсем скоро ще ги запознаем. Единственото което ще е по-различно е това, че на младоженската маса ще бъдем не четирима, ами шестима.

# 80

Какво мислите ...нещо липсва ли, дали да облека дръжката....нещо ми малее

# 81
За хотелите и настаняването моето мнение е, че това е едно уважение за гостите. А пък ситуациите, когато се налага да поемем на всички гости нощувките наистина е леко натоварващо, но това означава, че сме си избрали някаква независима локация, което за мен си е лукс. На нас нямаше да ни е комфортно да поемем на всички и за това се отказахме от много красиви места. Избрахме локацията, която е най-щадяха от към брой хора, които ще настаним. И за една нормална сватба от към 100 човека в гр. София например има много прилични цени за настаняване, а и от 100 човека едва ли ще се нуждаят от настаняване повече от 30-40. По 30 лв на човек средна нощувка излизат около 1000 лв. Като сметнем всички останали скъпи разходи, ние поне с ММ избрахме да се чувстват комфортно гостите и да се лишим от тези 1000 лв., но наистина всеки го разбира по различен начин..

# 82
Това за уважението може да се обърне и от другата страна. Ние искахме хубава сватба,на хубаво място, с превъзходно меню. Който иска да ни уважи може да се организира според мен. Сватбата си е разход и за двете страни. Все ни е едно кой колко ще даде, не каним за подарък и не плащаме за присъствие Simple Smile. Но ми беше интересно по колко плащат останалите булки, които поемат нощувките, защото все по често срещам дискусията да се плаща или не Simple Smile пожелавам на всички един незабравим ден и весели гости !

# 83

Какво мислите ...нещо липсва ли, дали да облека дръжката....нещо ми малее
Не ми допада че тичинките са по-различен нюанс на бялото, но това е мое мнение. Просто аз обръщам много внимание на всички детайли... Но ако на вас не ви е проблем...Ако вие ги изработвате, опитайте и варианта който предложихте с облечена дръжка, може да е по-добре

# 84
И аз мисля, че трябва да се облече дръжката.

Моята най-добра приятелка ще е в 7-8 месец и няма как да е кума. На годеника ми най-добрият приятеля е сам и не съм сигурна дали би се съгласил да е кум. А и откакто живеем в друг град нещата с всички приятели са се променили. В града, който живеем така и не си намерих толкова близка приятелка. Все пак мисля, че трябва да са хора близки до нас.

# 85
Честно казано избора на кум и кума е много важен. Ние избрахме много близки приятели, които не са двойка. Кумата ми е страхотна - помага за всичко, организира моминското парти и тн.

Момичета, да ви питам пак за тортата. За всички ли поръчвате парчета? Аз малко се ужасих при цените от 5лв парче, 120 гости, те 600лв за торта. Имате ли някакви идеи по въпроса?

# 86
5лв за парче торта си е направо уау... Зависи, разбира се, каква торта точно искате Simple Smile
Нашите кум и кума също не са двойка - наши много добри приятели са и двамата, не искахме да правим компромис, защото в повечето случаи с кумове двойка се получава така, че или са най-добрият приятел на мъжа с половинката (която пък не е толкова близка на булката) или обратното Simple Smile

# 87
За тортите: Най-добър вариант е да поръчате една малка торта за ритуално разрязване, която обичайно е с по-висока цена на парче и друга правоъгълна на парчета за гостите. Не е нужно отделните парчета да имат украса, достатъчно е на вкус да са еднакви. При сватба от 110 човека, поръчахме торти с общо 100 парчета и остана доста. 

# 88
Ние ходихме на консултации на няколко места, като сега чакаме оферти и от торти Лияна, които цени са доста по-добри от останалите. Торти чочко също

# 89
За хотелите и настаняването моето мнение е, че това е едно уважение за гостите. А пък ситуациите, когато се налага да поемем на всички гости нощувките наистина е леко натоварващо, но това означава, че сме си избрали някаква независима локация, което за мен си е лукс. На нас нямаше да ни е комфортно да поемем на всички и за това се отказахме от много красиви места. Избрахме локацията, която е най-щадяха от към брой хора, които ще настаним. И за една нормална сватба от към 100 човека в гр. София например има много прилични цени за настаняване, а и от 100 човека едва ли ще се нуждаят от настаняване повече от 30-40. По 30 лв на човек средна нощувка излизат около 1000 лв. Като сметнем всички останали скъпи разходи, ние поне с ММ избрахме да се чувстват комфортно гостите и да се лишим от тези 1000 лв., но наистина всеки го разбира по различен начин..
Ами все пак целта е да си направим нашата сватба както ни харесва, а не да се лишим от някои неща, които искаме да ти има на сватбата, само и само да платим хотела на гостите..
Кумовете ни са двойка, добри приятели и на двамата, нито са от страната на единия, нито на другия.
Относно тортата, нашата също ще е с отделни парчета без украса по-голямата част.

Общи условия

Активация на акаунт