Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 48 720
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря Ви 🤗

# 166
Аз се боядисвам с Иноа. Като забременях, се консултирах с моята фризьорка, която е сред много добрите в София, посещава семинари, тренинги и т. н. Тя каза, мечс тази боя по време на бременността не е проблем, но докато кърмя, е по-добре да не се боядисвам изобщо, дори и с безамонячна. Понеже имам доста бели коси, мога да използвам от спрейовете на L'Oreal и Syoss за тониране на корени. Мисля да я послушам.

# 167
Смятам, че съвременната жена не трябва да робува на бабини деветини. Боята няма как да стигне до бебето. Grinning А това за кърменето и боядисването, е поредният мит. Не плашете майките. Някои жени кърмят и по 2-3 години, та си представям какъв ще е резултатът, ако спрат да се боядисват(ако досега са се боядисвали)...

Бременността не е някакво болно и трагично състояние, особено ако е нормално развиваща се. Направо се ядосвам на бабините глупости как не трябва жената да се боядисва, да си прави маникюр, да се подстригва и т.н. Съветът ми към бременните е грижете се за външния си вид, не се тъпчете като за двама и поддържайте самочувствието си. Така накрая на бременността ще сте едни щастливи бременни. Stuck Out Tongue

# 168
Съгласна съм, че жената трябва да се чувства комфортно и по време на бременността. Също се боядисвам с Иноа.
На маникюр/педикюр обаче се отказах да ходя, тъй като след последният педикюр ми се появи бяло петно на нокътя. Не посещавам за първи път салона, ходя от години там. Не е никак приятно. Козметичните услуги също съм ги свела до санитарния минимум.
Гледам в нас каквото мога сама да си правя с цел да не рискувам допълнителни главоболия/усложнения

# 169
  • Gotham City
Миналата седмица пак я изкарах на системи. Оказа се, че съм с хиперемезис. Дегана не помага, зофран отказват да ми изпишат (въпреки, че четох, че на много, много мами е помогнал само той) и съм в безизходица какво да правя. Почвам пак кафяви течности да повръщам и да ми пари на хранопровода, но ми казаха само гавискон да пия...какво ще ми помогне той с това тежко повръщане, не знам. Дайте съвети момичета, как да си помогна, че да не влизам пак в болница?

# 170
Harleen, в кой месец си? не искам да те плаша, но позната изкара 3 месеца в болница, нищо не можеше да хапне, включително и водата повръщаше и свали близо 10кг. Сега от седмица не е повръщала и постепенно се захранва.

# 171
Здравейте, търсих доста и реших да пиша тук. Трябва да ми дойде на 12.02, но от 2 дни усещам напрежение и болки в гърдите,които по принцип нямам преди цикъл. Също така имам ситни пъпчици около зърната,което пак е странно. Кога най-рано според вас мога да си направя тест. С редовен цикъл съм и знам,че на жените с такъв цикъл отчита по-рано но кога е въпроса. Нетърпелива съм да разбера дали съм бременна ☺☺☺ Благодаря предварително!

# 172
  • Gotham City
Harleen, в кой месец си? не искам да те плаша, но позната изкара 3 месеца в болница, нищо не можеше да хапне, включително и водата повръщаше и свали близо 10кг. Сега от седмица не е повръщала и постепенно се захранва.

В 11 влязох вчера. Този месец два пъти лежах в болница.
Май няма какво да ме уплаши вече, ако се наложи пак отивам и това е....

# 173
Здравейте, търсих доста и реших да пиша тук. Трябва да ми дойде на 12.02, но от 2 дни усещам напрежение и болки в гърдите,които по принцип нямам преди цикъл. Също така имам ситни пъпчици около зърната,което пак е странно. Кога най-рано според вас мога да си направя тест. С редовен цикъл съм и знам,че на жените с такъв цикъл отчита по-рано но кога е въпроса. Нетърпелива съм да разбера дали съм бременна ☺☺☺ Благодаря предварително!
Рано е за тест. Най-добре след закъснение.

# 174

Рано е за тест. Най-добре след закъснение.

Забравих да кажа,че имам момченце на 1г.и3м.и тогава ми отчете теста 3дни преди датата на цикъла,затова ме навежда на мисълта че може и да покаже ако пак го направя по-рано. Извинете ме просто наистина явно съм доста нетърпелива ☺🤗

# 175
  • София
Sunshineeee може да си пуснеш кръвен тест, там май по-рано отчита резултат тъй като бета ЧХГ в кръвта е с по-високи стойности. Тук уж дават, че на трета седмица след менструацията може да се хване:
https://bremennost.bg/hcg-stoinosti.html

# 176
  • София
Относно боядисването, аз отпреди да забременея, използвам някакъв изсветляващ гел на Лореал за светло-кестеняви коси, безамонячен. Познайте сега дали ми хваща! Веднъж от 3-4 пъти успява да ме боядиса малко! Така си и ходя, с прораснали корени!

# 177
А ходили ли сте на масаж по време на бременността? Много хора казват че не бил полезен..

# 178
А ходили ли сте на масаж по време на бременността? Много хора казват че не бил полезен..
Мен ми подариха за рождения ден през март масаж за бременни в кв. Изток (гр. София). Аз успях да запазя час за 24 май при термин 24 юли. И не ми беше вече много комфортно, може би затова и не останах впечатлена.

# 179
Аз ходех, още откакто забременях, при кинезитерапевт.  Чувствах се добре. Важно е обаче човекът да работи с бременни и да знае тънкостите.

Общи условия

Активация на акаунт