Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 48 715
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Препоръчайте някое добро място в софия, днес си мислех същото, като видях, че малко съм почнала да се подувам вече и си мислех дали правят лимфодренажен масаж на бременни

# 181
Масаж няма да помогне. Вдигай краката нависоко и повече почивай. Моите бяха станали двойни на ширина, поне си останах същия номер, че и се увеличават при някои. Лимфодренажен масаж за бременни ми звучи като оксиморон.

# 182
Harleen, в кой месец си? не искам да те плаша, но позната изкара 3 месеца в болница, нищо не можеше да хапне, включително и водата повръщаше и свали близо 10кг. Сега от седмица не е повръщала и постепенно се захранва.

В 11 влязох вчера. Този месец два пъти лежах в болница.
Май няма какво да ме уплаши вече, ако се наложи пак отивам и това е....

Извинявай, но нещо се обърках, предполагам, че си имала предвид 11 г.с. В началото на бременността си, внимавай с обезводняването. Лекарите какво казват?

За масажа, само на стъпалата, друг може да предизвика контракции.

# 183
Това за масажа не е вярно. Трябва да се ходи при специалист обаче, а не в козметичните салони.
Според American Pregnancy association:
Проучванията показват, че масажната терапия, прилагана по време на бременност, може да ограничи тревожността, да намали симптомите на депресия, да отпусне мускулните и ставните болки, да улесни раждането и да подобри здравето на новороденото.“

# 184
  • София
Моята масажистка - кинезотерапевт ми каза, че до трети месец не е хубаво, след това можело, но ще е по различен от масажите ми до сега. Все още не съм ходила след като разбрах, че съм бременна.

# 185
Може ли да препоръчате добри масажисти за София, които правят масажи за бременни ?

# 186
В бг мама дали има група за ревюта и мнения за колички?

# 187
В бг мама дали има група за ревюта и мнения за колички?
Заповядай Simple Smile

https://bg-mam.ma/t/1083273 -
Бебешката количка - цяла наука за второ висше №41

# 188
  • София
Момичета, да имате добър уролог да препоръчате, за цистит?Ще пусна стерилна урина, но ми трябва консултация. Не мога да разбера дали е от притискането на пикочния мехур от бебчо, вече съм 7 месец, настинка или си е баш цистит, но само лекар ще каже.

# 189
И мен сега ми излезе микробиологията- всъщност не съм сигурна, дали всички резултати са готови. Според вас има ли нещо притеснително, защото докъто ми звънне лекарката ми е притеснено? Sad

# 190
Имаш гъбички, трябва да се лекуват, но лекарят ще ти каже каква е правилната терапия за теб. Не се притеснявай, гъбичките са чест придружител на бременността.

# 191
Това за масажа не е вярно. Трябва да се ходи при специалист обаче, а не в козметичните салони.
Проучванията показват, че масажната терапия, прилагана по време на бременност, може да ограничи тревожността, да намали симптомите на депресия, да отпусне мускулните и ставните болки, да улесни раждането и да подобри здравето на новороденото.“

Верче, за жена като мен, която  по време на бременността си лежи и всяко напрежение е забранено, не бих рискувала с масаж. Другото някакси не си представям в каква поза трябва да съм за масажа.
Иначе обожавам мъжът ми като ми разтрива стъпалата. Simple Smile

Мен напоследък ме терзае, как се справяте с липсата на секс?

# 192
  • Германия
Здравейте,Май не е по темата,но искам да попитам и други майчета,който са раждали е Германия със секцио.Бременна съм в 25 седмица,здравно осигурена съм от съпругът ми,защото само той работи от почти 4 години в Германия.Искам да попитам какви са стъпките от преди раждането и след това.Какви документи се подават и къде,как стой въпросът с акта за раждане и тук и в България.Благодаря много на отзовалите се.Лек ден Мамчета

# 193
  • Gotham City
Harleen, в кой месец си? не искам да те плаша, но позната изкара 3 месеца в болница, нищо не можеше да хапне, включително и водата повръщаше и свали близо 10кг. Сега от седмица не е повръщала и постепенно се захранва.

В 11 влязох вчера. Този месец два пъти лежах в болница.
Май няма какво да ме уплаши вече, ако се наложи пак отивам и това е....

Извинявай, но нещо се обърках, предполагам, че си имала предвид 11 г.с. В началото на бременността си, внимавай с обезводняването. Лекарите какво казват?

За масажа, само на стъпалата, друг може да предизвика контракции.

Така де, 11 г. с. Обезводнявам се, колкото и да опитам да го предотвратя. От вчера пак съм в болница. Биха ми инжекция биха ми инжркция Зофран и буквално след 20 минути вече бях добре. Но никой не иска да ми го изпише за домашна употреба.

# 194

Верче, за жена като мен, която  по време на бременността си лежи и всяко напрежение е забранено, не бих рискувала с масаж. Другото някакси не си представям в каква поза трябва да съм за масажа.
Иначе обожавам мъжът ми като ми разтрива стъпалата. Simple Smile

Мен напоследък ме терзае, как се справяте с липсата на секс?

Аз имах забрана до 6-7 гестационна седмица, защото имах зацапване и после ми разреши лекаря. Не съм имала проблеми, просто сме по внимателни и не се въртим в различни пози. Вече съм 5ти месец и си правим нормално, по някога няколко пъти на седмица. Какво те притеснява теб?

Общи условия

Активация на акаунт