Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 48 711
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
 Sunipop,
Говоря за нормално протичаща бременност,  не за такава с контракции, серклажи/леглови режим.

Аз имах проблеми през бременността,  но не бяха контракции и докторът не ми е забранявал масажи, секс или нещо друго. Напротив, насърчаваше ме да съм активна. Секс след 9та седмица започнахме да правим, до края. Ограничението беше в моята психика, отне ми повече време да се отпусна
Скрит текст:
имам аборти в първия триместър
Скрит текст:

# 196
Момичета, здравейте! Снощи ми се случи нещо много странно! По принцип вечер спя много дълбоко, едва ставам до отида до тоалетна, преди по един, вече по два пъти...като ставам толкова ми в пълен мехура, че усещам един дискомфорт. Та снощи както си спя се събудих от болка и силни боцкания в дланите, много неприятно и същия дискомфорт като при пълен мехур, не мисля, че в било силна контракция, защото болката беше различна. Докато събудя ММ и ми мина и пак заспах. И сега съм в размисли, не знам дали да се притеснявам. Чудех се дали в възможно да ми изтръпнат и двете длани едновременно, но пък никога не ми се е случвало-ръцете да, но дланите... мисля първо да се обадя на личната да я питам и ако смята, че е притеснително ще се обадя и на АГ. Но вие какво мислите? Случвало ли ви се е?

# 197
Пипи, възможно ли е това изтръпване да е било от позата по време на сън? Ако се тревожиш звънни на АГ, но след като е било еднократно не мисля,че е сериозно.

# 198
Еднократно беше. Но ми е странно, че се случи в двете длани, първо едната и после веднага другата. Може наистина да е от позата, в която съм спала. Напоследък ми е много неудобно както и да легна и най-редовно си се събуждам по гръб...колкото и да не ми се иска, явно така ми е удобно..

# 199
Еднократно беше. Но ми е странно, че се случи в двете длани, първо едната и после веднага другата. Може наистина да е от позата, в която съм спала. Напоследък ми е много неудобно както и да легна и най-редовно си се събуждам по гръб...колкото и да не ми се иска, явно така ми е удобно..
И аз съм така единствено ме спасява възглавницата за бременни.

# 200
Mомичета, а толкова ли е задължително да се спи на лявата страна? Аз по принцип спя на дясната, и се напъвам да се обръщам, когато се сетя/разсъбудя нещо, но нито имам как да се накарам да го правя 100% от времето, нито пък знам накъде спя, докато спя... Знам, че така е най-добре за бебето, ама реално не знам какво повече бих могла да направя Neutral Face

# 201
Говори с гинеколога си, дали е толкова наложително да спиш на лява страна. И на мен познати са ми казвали, че трябва на ляво, но не ми е удобно, защото натискам бебето - то си е заела нея част и едва мога само за 2 мин.да се обърна - веднага реагира. Говорих с гинеколога си, каза че не е фатално за мен, няма и да раждам нормално, така че явно за всеки е различно.

# 202
Здравейте! Бремнна съм 8гс и ми излязоха резултатите от изследванията. Това, което че притеснява е, че в урина седимент имам 5-6 левкоцита и 2- 3 еритроцита. Някоя мама имала ли е такъв проблем? Ще занеса резултатите на гинеколога ми другата седмица, но до тогава моля за мнение.... Има ли нужда от притеснение, защото вече влизам от един филм в друг...

# 203
  • Телиш/Плевен
Mомичета, а толкова ли е задължително да се спи на лявата страна? Аз по принцип спя на дясната, и се напъвам да се обръщам, когато се сетя/разсъбудя нещо, но нито имам как да се накарам да го правя 100% от времето, нито пък знам накъде спя, докато спя... Знам, че така е най-добре за бебето, ама реално не знам какво повече бих могла да направя Neutral Face
Спи така, както ти е удобно. Няма такова нещо като задължително. Дори да заспиш на "задължителната" страна, откъде можеш да си сигурна, че по време на сън няма да се завъртиш на "грешната" страна? Никой не може да се контролира по време на сън.
Преди време давах линк към една рубрика на д-р Сигридов, в която говореше за това спане наляво, ето пак - http://www.graziaonline.bg/v12374/mitove-i-legendi-za-bremenosta.html

# 204
Много хубава статия, особено ми беше интересно да прочета за пъпната връв.
А това с връзването просто...😃 не мога да повярвам, че параноичен човек като мен не се е сетил за тази “хитринка” 🙄

# 205
  • Пловдив
Здравейте! Бремнна съм 8гс и ми излязоха резултатите от изследванията. Това, което че притеснява е, че в урина седимент имам 5-6 левкоцита и 2- 3 еритроцита. Някоя мама имала ли е такъв проблем? Ще занеса резултатите на гинеколога ми другата седмица, но до тогава моля за мнение.... Има ли нужда от притеснение, защото вече влизам от един филм в друг...
цяла бременност съм така не се тревожи при мен даже единя път бяха 12 еритроцити тогава пих хапчета.
Бъбреците сега работят много пий течности и не се тревожи освен това ако урината не е стерилна също е възможно да има бактерии в нея.

# 206
цяла бременност съм така не се тревожи при мен даже единя път бяха 12 еритроцити тогава пих хапчета.
Бъбреците сега работят много пий течности и не се тревожи освен това ако урината не е стерилна също е възможно да има бактерии в нея.

Много благодаря за бързия отговор! Урината не е стерилна. Преди да забременея пиех повече вода- 2,5л, но сега ми става лошо и доста трудно пия течности. Ще направя друга седмица и стерилна урина да видим как са нещата.

# 207
Sunipop,
Говоря за нормално протичаща бременност,  не за такава с контракции, серклажи/леглови режим.

Аз имах проблеми през бременността,  но не бяха контракции и докторът не ми е забранявал масажи, секс или нещо друго. Напротив, насърчаваше ме да съм активна. Секс след 9та седмица започнахме да правим, до края. Ограничението беше в моята психика, отне ми повече време да се отпусна
Скрит текст:
имам аборти в първия триместър
Скрит текст:

Разбирам , Верче. За секса според мен е на хормонална основа, едва ли не сънувам мокри сънища... Simple Smile

Утре съм на преглед, да видим какво става с бъбречето. Дано го израства.

# 208

Не бързай да се притесняваш. Твърде вероятно е пробата да е замърсена. Аз досега давах обикновена урина на място в лабораторията в чашка, защото все забравям да нося от вкъщи, и ми последния път ми излезнаха завишени левкоцити и плоски епителни клетки. Бях сигурна, че няма проблем и просто не съм дала урината както трябва, но лекарят ми назначи стерилна урина за да изключим инфекция. Естествено, стерилната урина излезе чиста(нямам оплаквания и бях сигурна). Оттук насетне ще нося стерилна урина от вкъщи за да не стават грешки. Добре, че не съм от притеснителните бременни, но в един момент човек претръпва. Grinning

# 209
Нормално ли е според вас в 8 месец да ми изтръпва седалището по време на сън-ха наляво, от лявата страна и обратното?
Ръцете също изтръпват, но това е защото ги пъхам под възглавницата.

Общи условия

Активация на акаунт