Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 47 873
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Това за вагиналният ехограх е мит, че е вреден.(не по-вреден от това да правите секс по време на бременност). Нали знаете, че има жени с проблеми с шийката, а тя най-точно се измерва с вагинален и да не кажа голяма дума, но тях почти през цялото време ги преглеждат И така.

Последна редакция: пт, 22 фев 2019, 14:40 от .:Macinka:.

# 421
  • София
Как само първия?!В начална бременност и с двете ми бременности, при няколко гинеколога в различни болници, съм била гледана с вагинален ехограф, който е по-прецизен в ранните седмици, като към 11-12 г.с. мисля започнахме с коремен, за който вече нямах търпение.

Извинявай, на колко прегледа се наложи да ходиш до 11-12 гестационна седмица, че са те преглеждали с вагинален  ехограф?

И аз да се включа поради два предишни мисед аборта до 12-та седмица имам 7 прегледа с вагинален ехограф в болница Надежда репродуктивните лекари, който водят бременността до 12-та седмица следят само с вагинален.
В Щерев моя близка приятелка я следиха през цялата бременност с вагинален ехограф - има си прекрасно момиченце.
Не казвам, че това е правилно или грешно просто различните лекари го правят по различен начин и явно не е проблем  да се следи с вагинален, отделно той е по-прецизен.

# 422
Добрите лекари и болници извършват прегледите до към 12г.с. само с вагинален ехограф. С него се вижда ембриона много по-прецизно и съответно по-точно се определя дали отговаря на срока на бременността. След 12г.с. също продължават да се правят прегледи и с вагинален ехограф за да се измери с по-голяма точност шийката на матката. А вече колко често се прави това измерване на шийката, зависи от това дали бременността е нормална или рискова, дали има съмнения за проблем и т.н.

# 423
Здравейте мамита и бъдещи мами Simple Smile Бременна съм в 5 седмица (АГ видя плосно сакче , но ми каза да отида след 2 седмици за да останови пулс и развитие на ембриона) .. имам болки в корема като ПМС от деня на закъснението на цикъла ми , в началото бяха по-чести и силни , но и сега продължават .. пия no-spa , но не знам дали е нормално все още да продължават , някой знае ли нещо по въпроса ? Имам и съвсем леко бяло течение от време на време , няма сърбеж и неприятна миризма , но се притеснявам . Simple Smile

# 424
  • Сан Франциско
Извинявай за въпроса и може да не отговориш, ако не желаеш, но какво стана, че роди толкова рано? Имаше проблем с плацентата ли?

Всичко беше наред до 28 г.с., когато неочаквано започнах да развивам проблеми - един от друг по-лоши. Оказа се, че съм чудо на медицината и рядък случай, без семейна история, без рискови фактори, без симптоми - гестационен диабет, прееклампсия, контракции, малката не наддаваше достатъчно, тоновете й падаха...вкараха ме в болницата в 32 седмица и казаха, че трябва да устискаме до критичната 34 + 0 г.с. и тогава да я извадят със секцио. И така, устискахме, въпреки че през цялото време бяха подготвени и очакваха да се наложи спешна операция. Много борбено се оказа човечето - дишаше без кислородна маска, ядеше доволно и крещеше най-силно от всичките бебета от момента, в който се роди 😊.

# 425
Здравей, Белла. Първо честито и лека бременност ти пожелавам.
Аз съм в 8 седмица и точно като теб, от деня на закъснението,  че и преди това имах ПМС болки. В 5 седмица като отидох на преглед гинеколожката ми каза, че тези болки не са хубави и ми изписа утрогестан вагинални таблетки по 1 вечер.Това е прогестерон, който подпомага бременността. След 2/3 дни болките ми спряха.
Много жени имат такива болки и понякога без лечение всичко е наред.
Но моят съвет е, ако болките ти са силни и се притесняваш, не стой да чакаш, а отиди при друг лекар.
За течението е нормално, стига да е бяло или прозрачно и без мирис.

# 426
Извинявай за въпроса и може да не отговориш, ако не желаеш, но какво стана, че роди толкова рано? Имаше проблем с плацентата ли?

Всичко беше наред до 28 г.с., когато неочаквано започнах да развивам проблеми - един от друг по-лоши. Оказа се, че съм чудо на медицината и рядък случай, без семейна история, без рискови фактори, без симптоми - гестационен диабет, прееклампсия, контракции, малката не наддаваше достатъчно, тоновете й падаха...вкараха ме в болницата в 32 седмица и казаха, че трябва да устискаме до критичната 34 + 0 г.с. и тогава да я извадят със секцио. И така, устискахме, въпреки че през цялото време бяха подготвени и очакваха да се наложи спешна операция. Много борбено се оказа човечето - дишаше без кислородна маска, ядеше доволно и крещеше най-силно от всичките бебета от момента, в който се роди 😊.

Съжалявам, че така се е получило, но се радвам че малката е добре и всичко е било наред накрая Simple Smile На мен днес на втората фетална ми казаха, че имам предпоставки за прееклампсия, каквото и да означава това и да си следя кръвното. Дано не е нещо сериозно

# 427
Janet, означава, че има опасност да развиеш прееклампсия. Тя се характеризира с високо кръвно, затова е най-добре да следиш кръвното ежедневно. Ако установиш дори и леко вдигане на кръвното, е добре да се свържеш с лекаря.

# 428
Bella,
и при мен беше така. След няколко седмици болките отминаха. Гинекологът ми изписа магнезий, който отпуска мускулите. Не усетих голяма разлика докато го пиех.

# 429
Здравейте на всички имам въпроси на които не намирам отговор. Бременна съм в петия месец...🙂И така ето и първия въпрос... Тече ми кръв от носа и то обилно защо според вас се получава това..но преди бременността нямах такива оплаквания..??
Втория въпрос е.. Търся име за момиче с буквата "В" но без Валентина защото имаме много имам четирима диши с това име😂😂?? Помагайте

# 430
  • Пловдив
Здравейте на всички имам въпроси на които не намирам отговор. Бременна съм в петия месец...🙂И така ето и първия въпрос... Тече ми кръв от носа и то обилно защо според вас се получава това..но преди бременността нямах такива оплаквания..??
Втория въпрос е.. Търся име за момиче с буквата "В" но без Валентина защото имаме много имам четирима диши с това име😂😂?? Помагайте

За кръвта от носа е нещо нормално,това е от слабите капиляри.Но проверете и кръвното си налягане за всеки случай.

За името:Вероника,Ванеса,Виктория.

# 431
За кръвта от носа и аз знам, че е нормално. За името - има си специен подфорум имена, ако пусниш там тема ще се дадат много предложения и идеи Simple Smile

# 432
Здравейте, бременна съм в 6г.с миналата седмица видяхме плодния сак ,но само това викат ме в понеделник ,а интересното е че нямам никакви симптоми за бременност има ли за какво да се притеснявам.

# 433
  • София
Здравейте, бременна съм в 6г.с миналата седмица видяхме плодния сак ,но само това викат ме в понеделник ,а интересното е че нямам никакви симптоми за бременност има ли за какво да се притеснявам.
Не, не е задължително да имаш симптоми, особено толкова рано. Радвай се, че нямаш.

# 434
Момичета, кръвни изследвания сутринта на гладно мога ли да пусна към 10 и нещо? Непредвидено имам спешна работа сутринта по-рано и не мога да ида в болницата, а трябва да ги пусна утре. И урина, в контейнерче, ако занеса и е стояла 2 часа?

Общи условия

Активация на акаунт