Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 47 707
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
Ох, много - в 29-та съм сега Mask
Ще си говоря и с АГ-то кога пак да пусна.
А за листериозата ми казаха 1 седмица, направо останах шокирана Dizzy Face Знаете ли някъде да става по-бързо?
За листериозата пращат в Германия пробите мисля, за това 1 седмица. Нямаш имунитет за токсоплазмоза,но не се филмирай. И аз съм така. Само добре сготвено месо, без улични котки, без салати и фрешове навън. Щателно измиване на плодове и зеленчуци преди ядене. И през 40 дни си пускай ИгМ .

# 721
Много ми е странно, че нямам имунитет и доста хора като чета нямат..колко улични котки съм прибирала, кучета..никога не съм се старала чаааак толкова много в миенето на плодове и зеленчуци, фрешове си взимах всеки ден преди работа🙄 явно не е толкова лесно да се заразиш, ама бременна никак не ми се рискува, нормално. Голямо предизвикателство е да си направя салата-то киснене, миене 😃 а как обичам зелена салатааа, ама още малко остава и май ше е след като родя. Моя приятелка нито ред не прочете за яденето по време на бременност, дори суши си хапваше, чак малко и завиждах на това огромно спокойствие☺

# 722
  • София
Магнезиевото олио после отмивате ли го или го оставяте за цяла нощ?

# 723
Здравейте, момичета! В събота мъжът ми свърши в мен, в понеделник трябваше да ми дойде но още не ми е дошло. Възможно ли е да съм бременна? И кога да си направя тест в такъв случай? Благодаря ви!
П.С. Бях отгоре и част от течността изтече, но все пак ми е странно че ми закъснява, по принцип ми е точен цикълът.

# 724
Щом имаш закъснение,направи тест. Дали е възможно, теста ще каже.

# 725
  • Пловдив
Няма как овулацията да ти е била 2 дни преди датата на менструацията, ако цикълът ти е редовен.

# 726
Момичета , при настинка (запушен нос и болки в гърлото и тялото) какви домашни средства използвате?

# 727
Тонове чай с мед и лимон, джинджифилов корен за ядене, гаргара за гърлото  оцет и сол. При Т съм взимала парацетамол.

# 728
Магнезиевото олио после отмивате ли го или го оставяте за цяла нощ?

Не съм го отмивала. Не виждам причина.

# 729
Момичета , Моля ви препоръчате ми витамини .
В момента използвам на garden of life  , но нямат налични .... т.е имат но новите са йод ...А при мен той е забранен.

# 730
Момичета , Моля ви препоръчате ми витамини .
В момента използвам на garden of life  , но нямат налични .... т.е имат но новите са йод ...А при мен той е забранен.

Аз пия Сюпле Маман, нямат йод, мн съм доволна.

# 731
Тонове чай с мед и лимон, джинджифилов корен за ядене, гаргара за гърлото  оцет и сол. При Т съм взимала парацетамол.
Мерсиии 🌹 а за отпадналост ? Предполагам  хомеоп.може да се взима?

# 732
Здравейте мили момичета!

Относно изчислението на точната гестационна седмица....

Изумително е, че въведох нужните дати в 4 онлайн калкулатора и 4те дават различни резултати Grinning

Наясно съм, че г.с. се състои от 7 дни и започва от първия ден на последния менструален цикъл. Но забелязах, че някои онлайн калкулатори броят първите 7 дни за нулева седмица и започват да броят първа седмица от 8ми ден. От там идват и повечето разминавания. Кое е по-правилното изчисление?

Първият ден от последната ми менструация беше на 6ти февруари, тоест от вчера съм влезнала в 6та седмица, правилни ли са разсъжденията ми?

Споделете вашия опит! Благодаря ви Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 мар 2019, 11:17 от Estel...

# 733
  • София
Първият ден от последната ми менструация беше на 6ти февруари, тоест от вчера съм влезнала в 6та седмица, правилни ли са разсъжденията ми?

Споделете вашия опит! Благодаря ви Simple Smile
Да.

http://www.ladypill.com/calendar.php

# 734
Eто едно разяснение, което получих...В случай, че някоя дама се интересува или чуди по същия въпрос, който зададох горе, може да намери информацията за полезна.

Лекарите броят г.с. по изминалите пълни седмици, а не по това в коя седмица сме в дадения момент.

Тоест, под "Коя седмица си" се има предвид не действително коя караш в момента, а колко имаш зад гърба си.

В случая както аз карам в момента 6-та, дефакто се водя в 5-та.

От тук става понятно и нулевото броене на седмица 1 в онлайн калкулаторите, на които попаднах...те също отчитат само завършени пълни седмици.

Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт