В прегръдките на мама ще си най-добре, но почакай още малко МАРТенско дете!

• 41 803
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
  • Varna, Bulgaria
Здравей мамчета. Вчера на 26.02 се роди бебе Константин, 3330 гр и 51 см. И двамата сме добре, той е такъв бонбон...разтопих се като.го.видях, бях планово секцио за днес, но вчера се пошегувах с доктора,че съм готова, и той го.прие буквално. Сега гледам.да почивам, че ми е много ниско кръвното, тези дни ще пиша подробности. Целувам виии 💗💗💗

# 616
Честито, Ирина, да е жив и здрав малкия голям мъж:)

# 617
Честито, Irina! Да е жив и здрав Константин и много да ви радва! Бързо да се възстановяваш и ти и все така да се разтопяваш  от щастие!

Благодаря ви на всички за милите пожелания! Heart

# 618

Ехааа, Иринка! Чудесна новина носиш! Да е жив и здрав Константин!💙 А ти бързо събирай сили да си го гушкаш и да му се радваш! 🌷

# 619
Честита радост, Ирина! Прекрасно име Simple Smile Да ви носи много щастие и поводи за гордост!

# 620
Честити бебчета на Bernadine и Irina и от мен!Да са живи и здрави и нека внесат много любов  и топлина в домовете и сърцата ви 🌹🌹🌹

За присъствието на татковците според мен е индивидуален избор на всяка жена.Живеейки в чужбина,виждам,че въпросът изобщо не се обсъжда и таткото винаги е до майката по време на раждане.При мен ще бъде секцио,но въпреки това много би ми се искало мъжът ми да стои до мен,зад пердето,което разпъват и просто да изживеем момента заедно,но за съжаление няма да е възможно.
Моето бебче раздава много силни ритници,често болезнени,усещам как се разпъва  и протяга.Имам още 1 седмица,но почти никакво търпение вече.Вече започнах да не спя добре,не ми е удобно,въртя се,ставам до тоалетна и изобщо не спя пълноценно.
И аз малко се притеснявам за мерките на бебето,защото последно ме гледаха на ехограф през януари,тогава беше 2кг.Но сега нямам никаква представа колко е надало,защото никой не ме е гледал,просто такава е системата.Всички около мен ми казват колко ми бил малък корема,изобщо не ми личало,че съм в 9ти месец и т.н.На моменти се вкарвам във филми дали всичко е наред...надявам се големината на корема да не е показател за размера на бебето.

# 621
Irina Ivanova_480224, честито бебче! Да порасне голям и силен юнак! Страхотни мерки.
Ivanova777, не се притеснявай, дори и минимално да расте - това са по около 100 гр на месец. Детенцето ти ще се роди в прекрасни мерки. Мен защото ме следят на две седмици и все ме шашкат, понякога си мисля, че е по-добре да не си толкова уведомен.
Съжалявам, ако съм всяка смут с въпроса за присъствието на таткото. Просто ние в момента дискутираме тази тема. И двамата сме 50/50, поради всички изложени доводи от Вас по-горе. Просто ми беше интересно какво е и Вашето мнение по въпроса. А и малко да съживя форума.

# 622
Честито бебче, Иринка! Нека Константин расте здрав, щастлив и усмихнат за радост на всички! Sparkling Heart

# 623
  • Враца
Иринка, честита рожба Hug Да ви е жив и здрав и много да ви радва.

Аз дремнах 2 часа и се събудих пак от тези киселини и от болките в таза и краката Cold Sweat. Все си викам още малко, ама до термин си е цял месец.

Момичетата с бебчетата, как ги обличате? Аз се притеснявам, че не съм взела никакви плюшени дрешки, нито за в болницата нито за в къщи. Дали няма да му е студено на бебето Confused

# 624
Bernadine и Ирина честити ви рожбички, да са здрави, силни и спокойни бебчета и бързо възстановяване! Simple Smile

Аз днес бях на преглед и малката ми мушмулка е 2900кг в 36г.с.+2. Доки ме вика след 2 седмици, чакаме да се завърти с очичките назад (сега била напред) и да се смъкне надолу. Иначе всичко е наред. Heartpulse

Относно присъствието на таткото.. това е въпрос на съзнание. Дали гледаш от емоционалната страна на нещата или ги възприемаш като напълно естествен биологичен процес. Преди 20г. мъжете влизаха в казарма, където стават мъже.. Днес ходят на лекции за бременни и влизат в родилното за подкрепа в нещо, в което жената е сама..
Все едно.. едно време жените да са ходили с мъжете си на фронта, в знак на подкрепа.. Разбира се, не упреквам никого, нито съдя, нито налагам мнение. Аз съм родена на прага на демокрацията ('89г.), но съм традиционалист и не допускам някой да ми внушава какво е "модерно" в днешно време. Раждането е нещо нормално и напълно естествено, имало го е преди, ще го има и след и трае един миг..

# 625
nelegalnata2 Ние имаме вече три кратки разходки за 10 дни(когато времето бе подходящо). Обличах я с плюшен гащеризон/ костюм, отдолу тънко боди с къс или дълъг ръкав и поларено одеялце или чувалче (порт бебе пелена) + покривалото на количката. Написано изглежда много, но не е. Thinking Вкъщи е топло и е с едно боди с дълъг ръкав тънко + ританки и чорапи или боди с къс ракав и блузка + ританки и чорапи. Принципно гледам да не е навлечена, според ситуацията са малко нещата. Като се замисля спазвам горе-долу правилото на бабите - с колкото "ката" дрехи си ти + още един за бебето. Wink
Имам около 5-6 плюшени костюмчета/ гащеризони, като част от тях са на баткото. Не знам как ще е след месец времето, но със сигурност бебенце ще има нужда от по-плътни дрешки.

# 626
  • Варна
Честити бебенца на Bernadine и Irina , да са ви много здравички и кротички 🤗😍
———————-
Ох и мен започнаха много да ме мъчат болките в таза , много се измарям ... отделно се опитвам и на университет да се вясвам ... и си викам не остана , а си е цял месец , да минава по-бързо , че нямам търпение за голямата среща с малкия юнак 💙 и на мен следящата ми каза , че още не е заел позиция да излиза , с главичката надоло е ,но трябвало и гръбчето да се намести някак си ☺
Момичета понеже количката която си бях набелязала , е изчерпана и ще има ново зареждане началото на Април и много се чудя дали да изчакам или да се насоча към друга ... терминът ми е за 27.03 , имам кошче за кола , според вас първите 10-15 дни ще имам ли нужда от количка ? 🤷🏼♀

# 627
Първите дни е достатъчно да излизате и на терасата, да си диша чист въздух. Ако си решила, че това е количката не пречи да си я изчакаш Simple Smile

# 628
Първо честито за бебчетата. Живи, здрави и много усмихнати.

Честно казано смятам, че ако моя бъдещ татко присъства аз ще трябва да го успокоявам. Smiley

Аз пък снощи се шашнах дали корема ми не се е смъкнал. Само 35 + 3 съм. Определено тези дни изглежда различно. Сутринта на трезва глава се чудя дали просто не е пораснал повече? Тия дни ми се струва доста по - голям. До скоро като погленех надолу виждах как е изкочило пъпчето, а сега за да видя пъпчето трябва да се навед съвсем леко напред. В събота сме на преглед и ще говоря с доки.

# 629
Честно казано бих искала мъжа ми да присъства:) За съжаление той не иска и няма да го карам насила. Просто ми е притеснено, за първи път ще раждам, за първи път ще ми правят операция и за първи път ще стоя в болницата за повече от ден. Не знам защо, но ми се струва логично мъжа да е там и да знае през какво минаваш за да родиш вашето дете а и за да сподели този момент с теб, смятам е най-подходящият човек. Да стои отвън или да извика приятели с които да пийне едно две питиета за да се отпусне докато разбере какво е станало ми се вижда къде къде по-немъжка постъпка. Моят доктор води раждания всеки ден и ми казва, че не се е отказал от сексуалността на жената заради тези гледки:) Аз лично бих искала да присъствам на такъв момент, ако бях от другата страна ако не за друго, то за да знам какво правят с жена ми и бебето ми (все пак всякакви истории сме чували за аг болниците).
Седях и чаках часа си пред една болница и двама татковци си говореха как на жените им коремите били още големи, а разбираш ли били родили..
Но стига съм драматизирала, много съм емоционална напоследък а и без това главно таткото го отнася Grinning
Криси и аз съм в същата седмица и си мислих, че и моят се смъкна, ама за сметка на това ме подпира под ребрата и по-трудно дишам... Не трябваше ли да става по-лесно?

Общи условия

Активация на акаунт