В прегръдките на мама ще си най-добре, но почакай още малко МАРТенско дете!

• 41 796
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Относно разговорът на двамата татковци - поредният пример за повърхностното и ограничено мислене на повечето съвременни мъже.. Имам позната, която парадираше с прекрасната си дългогодишна връзка и когато роди, мъжът й започна да я тормози за фигурата й, че за капак, при първият им полов акт след раждането, не "могъл" да продължи и й казал, че била се разширила отдолу.. Големи мъже! С лопата да ги ринеш.. Хем да има дете, ама и жена му да не се променя.. Ама така е, когато незрели хора правят деца..
Толкова се размиват нещата, всеки трябва да си заеме мястото и да не се бута в ролята на другия, че от това да сме съвременни стигнахме и до там, че някакъв татко попитал на лекция дали той можел да си изцеди кърма от гърдите (или нещо подобно)..

Ако днес имаше казарма, чудно колко жени щяха да кажат: "Влизам с мъжа ми, защото искам/трябва да знам през какво минава"..

# 631
Може много да се говори по въпроса и не знам има ли правилно или грешно в случая, всеки си знае как би му било спокойно на него. Но "всеки да си знае мястото" лично на мен ми звучи като патриархалното жената в кухнята, мъжа навън:)

# 632
  • София
    Здравейте дами! Честито на всички родили, на другите успех! От самото начало често ви чета, но не съм се включвала, за съжаление. Моят термин е 20 март, но заради зряла плацента, на всичкото отгоре предна ниска, ще съм секцио по-рано.На фраксипарин и аспирин съм заради тромбофилия, аспирина го спрях в 34 седмица, фраксипарина искат да го спра 5 дни преди секциото. Понеже знам, че имаше мами на фраксипарин, моля нека споделят ако имат яснота кога преди раждане ще го спират. Между другото се следя в Щерев и там ще раждам.

# 633
И аз следя темата инкогнито Grinning Моят термин е 16.03. Също ще раждам в Щерев, но засега ще е нормално раждане. Фраксипаринът не ми го спират засега. Анестезиоложката, която ме консултира каза, че 24 или най-добре 48 часа преди някакви манипулации (епидурална упойка в моя случай) би било добре да се спре. Вчера имах 3 леко болезнени контракции (напомнящи на менструални болки), които бяха през 15 минути, но след това изчезнаха. Докторката, която ме следи каза да не спирам фраксипарина, че нямало нищо притеснително засега.

# 634
  • София
Може би заради секциото се налага по-ранно спиране. Анестезиологът, който мен ме консултира, ми каза от 5 до 3 дни преди секцио да спра фраксипарина. Аз се надявах да го спрем 3 дни преди раждането, даже от това, което имам като информация си мислех, че може и до 24 часа. Притеснявам се честно казано, макар че доплера преди няколко дни не показа нищо притеснително, кръвните изследвания са ми нормални. Освен ще се доверя на лекаря и така Simple Smile

# 635
Аз също се следв в Щерев Simple Smile утре съм на преглед, а в събота влизач вече в 39 седмица Bowtie офф нямам търпение вече..
Момичета имам един малко тъп въпрос. Вие потите ли се повече от нормалното? Аз сутринта когато ставам съм като след сауна наистина, спалното бельо е цялото мокро Flushed надявам се да е нещо “нормално” това..

# 636
Аз също се следв в Щерев Simple Smile утре съм на преглед, а в събота влизач вече в 39 седмица Bowtie офф нямам търпение вече..
Момичета имам един малко тъп въпрос. Вие потите ли се повече от нормалното? Аз сутринта когато ставам съм като след сауна наистина, спалното бельо е цялото мокро Flushed надявам се да е нещо “нормално” това..
Аз дори вече 11 дена след раждане продължавам с потенето, не знам кога ще мине 😢

# 637
И аз се потя повече, все ми е жега. От вчера хрускам кубчета лед 😁 спомням си след като родих каката, че имаше такъв период може би 2-3 седмици след раждането много се потях, псоел всичко се нормализира

# 638
Мерси момичета, удпокоихте ме. Поне ще свалим няколко грама с това потене Joy Stuck Out Tongue Winking Eye

# 639
Аз също се следя в Щерев. Тук от самото начало и лекарката на ФМ и следящата ми казват, че фраксепарина трябва да си го бия до 7-10 дни след раждането. Ама аз се глася за нормално раждане. Днес съм на преглед и пак ще попитам.

# 640
  • София
Аз съм на фраксипарин и с планово секцио. Последната инжекция се пада 36 часа преди операцията,  с уговорка 12 часа след секциото пак поставяме и след това още 10тина дни.

# 641
Момичета понеже не съм наясно много с цените на памерсите, как смятате, 19лв за 54бр. Памперс премиум протекшън много ли е или не е?

# 642
  • Варна
Аз взех памперс премиум протекшън 72бр 1ца22лв но внос от Англия 🙂
Днес бях пак на преглед при лекаря който ще ме изражда , проверява ме за разкритие - 1,5см , след това ми текна кръв , но каза че е нормално от самото бъркане .

# 643
Днес бях пак на преглед при лекаря който ще ме изражда , проверява ме за разкритие - 1,5см , след това ми текна кръв , но каза че е нормално от самото бъркане .
Ако е от някаква фб страна моля ти се пиши ми коя е, може и на лично. Благодаря

# 644
Ако е от някаква фб страна моля ти се пиши ми коя е, може и на лично. Благодаря

Здравей аз поръчах 108 броя 2ка премиум протъкшън-32лв
От фб страница памперси и всичко за бебето от англия

Общи условия

Активация на акаунт