В прегръдките на мама ще си най-добре, но почакай още малко МАРТенско дете!

• 41 795
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Сега излизам от преглед и ме е обзела тотална паника. Казаха, че бебето е много ниско разположено. С извинение, за да му измерят главата за малко коремния ехограф искаха да го правят вагинален. Плацентата ми вече е към трета степен, водите ми са започнали да намалят. Корема ми видимо няма промяна. Казаха, че няма да ме гледат вагинално, защото имам 4 часа път до нас, да не направят нещо и да родя. Казаха, че до 2 седмици най-много ще раждам. Посъветваха юе да не спирам вагиналния утрогестан и магнезия, за да задържа още малко, за да стане бебето 2500 (сега е към 2300). За Фраксепарина казаха, че при нормално раждане не е нужно да се спира. След раждането по преценка се минава 10 дни на 0.6 или Натаспин.
Момичета обзе ме тотална паника. Не съм изпрала, не съм изчистила, не съм си стегнала багажа, нямаме матрак ... Но май най-много ме хваща паниката, че няма време. Имам час при лекаря, който искам да ме изражда и посещение на болницата на 5ти. Дано да не взема да родя до тогава. Нямам направена и микробиология. Урината ми обаче е зле и трябва да си пускам стерилна. Ако имам пикочна инфекция опасно ли е за нормално раждане?
Извинявам се за дългия пост.

# 646
  • Варна
mety стискам палци всичко да е окей и бебо да си постои още малко на топло 😊 аз имам нещо си не както трябва в утайката на урината и ми изписа Уринал акут за 5 дни . И мен ме е обзела паника , днес след прегледа освен че получих кървене , имах и съсирек ... Отделно бебо е с един път увита пъпна връв около вратлето , за сега не било тревожно , но все пак постоянно го мисля 😥

# 647
Mety, не се протеснявай!! Само спокойно, че и бебето усеща стреса. За чистенето прането- не го мисли, ще имаме достатъчно време след раждането да оправим всичко. Ако нямате матрак- ще спи до вас в леглото. За всичко има решение.

# 648
  • София
Мети,  само бъди спокойна. Бебето си наваксва спрямо предните прегледи,  та съвсем няма да се изненадам накрая да си се роди около термин 3кг - 3 и нещо. За този етап е нормално водите да намаляват и плацентата да започне да зрее. (Моята беше 2ра към 3та още 34 пък ето и 37 навърших,  още не е тръгнал,  а съм с намалели води от края на 7ми месец).
За да се поуспокоиш си приготви багаж за болницата, всичко друго ще го оправят близките ти в движение.

# 649
Simba, май имаме нужда да си запълним времето, за да не се шашкаме толкова.
Иначе лекаря каза, че и сега не е на 100% сигурен в килограмине, защото трудно измери главичката. Но и той е обнадежден, че има шансове за 3 кг, ако задържа още малко. Но заради другите фактори препоръчва раждане в 38г.с. ще видим какво ще стане. Предполагам или поне се надявам до утре да се кротна.
Чудя се дали да си пускам стерилна урина или директно да си взимам хапчета.
Много Ви благодаря, момичета, за окуражителните думи.

# 650
  • Враца
Mety, спокойно, мисли позитивно и всичко ще е наред. Когато е писано тогава ще се появи малкото човече. Сега не се втурвай в чистене, пране и гладене. Както е казала хулиганката, оправи си багажа за болницата, а другото лек по лек.

Simba, и ти се успокой, вярно е че не можеш да не го мислиш, но бъди сигурна, че всичко ще е наред.

В последните дни всички ме разтревожени, но ни трябва повече вяра и положителни мисли, за да се появят бебчетата ни спокойни и щастливи. Hug Kissing Heart Revolving Hearts

# 651
  • София
Deep sky При кого се следиш в Щерев и при кого ще раждаш? Моят термин е 04.03 Simple Smile

Aleind.15643 И аз утре ще съм на преглед, но първо трябва да дам кръв и след това тонове. Може да се засечем из коридорите Simple Smile

# 652
Или из коридорите или на тонове Hug Kissing Heart

# 653

Бъдете здрави, момичета и нека тези от нас, които още чакат своите “мартенички”, ги дочакаме спокойни 💋🍀⚪🔴🌷

# 654
  • Враца
Честита Баба Марта Flowers Tulip Да сме весели, засмени и румени червени. Нека Баба Марта ни донесе много здраве и усмивки, а с тях да дойдат и живи и здрави и бебчетата ни. Hug

# 655
  • София
Честита Баба Марта на всички!
Plezla, следя се при др.Александров, доволна съм от него,  той ще ми прави секциото, надявам се всичко да мине добре и тогава. Терминът ми беше за 20 март, но няма да го дочакаме. Дали са ми няколко дати за секцио и сега мисля кога Simple Smile.

# 656
Честита Баба Марта,маменца!Пожелавам на всички ни много здраве и само слънчеви дни от тук нататък!Несъмнено ще бъде така! Simple Smile)))
Момичета,от 2 седмици ме боли коляното,вече е видимо подуто.Мажа го с разни мазила,но ефект никакъв.Някой със същия проблем?Ужасно е да куцам като пингвин...

# 657
Честита Баба Марта! Румени, засмени, като мартеничките червени! Дано мартенското слънчице посрещне нашите здрави и силни бебченца! Nature Sunny Flowers Tulip Flowers Bouquet Balloon Gift Heart Flowers Hibiscus

# 658
Честита Баба Марта,маменца!Пожелавам на всички ни много здраве и само слънчеви дни от тук нататък!Несъмнено ще бъде така! Simple Smile)))
Момичета,от 2 седмици ме боли коляното,вече е видимо подуто.Мажа го с разни мазила,но ефект никакъв.Някой със същия проблем?Ужасно е да куцам като пингвин...
Моя десен крак е доооста по-подут и отекъл от левия- от коляното надолу е ужасен. Чак нощно време го потупвам в леглото да видя дали е там, че не го усещам 😩

# 659
  • Враца
Аз се връщам от консултация, много се изнервих, АГ ме претупа за 5 минути. Явно му се почиваше вече. Поне всичко с бебка е наред. В 36 ГС е 2.840 кг, а аь съм 78.100кг. За 2 седмици си наваксах килата от предната бременност Joy та до тук съм качила 17-18кг .

Общи условия

Активация на акаунт