В прегръдките на мама ще си най-добре, но почакай още малко МАРТенско дете!

• 41 803
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
и аз от 53 кантара вчера показа 72кг, ама незнам къде ги тея кила... Продължавам да твърдя, че кантара на лекаря не тегли вярно Smile И като напълняване нямам нищо общо с 1та бременност - тогава напълнях навсякъде, а сега само на корем..

# 661
и аз от 53 кантара вчера показа 72кг, ама незнам къде ги тея кила... Продължавам да твърдя, че кантара на лекаря не тегли вярно Smile И като напълняване нямам нищо общо с 1та бременност - тогава напълнях навсякъде, а сега само на корем..
Аз затова си купих кантар, не ми харесваше този при АГто. За съжаление показва същото както и при него Joy

# 662
  • Варна
И аз съм +20кг , и ги издирвам къде са .. че освен корем няма друго 🤷🏼♀😁 Идва лято , със салатки , плодове и повече разходки ще си върнем килограмите 🌼

# 663
Аз също се надявам че салатите и плодовете ще свършат работа Joy , понеже ако не ги смъкна тези кг ще съм в голяма депресия (не че е това нещо важно в живота обаче те такава съм си). Аз съм +15, обаче и преди бременността имах излишни 5кг, така че ще имам доста за сваляне.

# 664
  • Враца
Охоо вие сте добре, на мен всички ми казват, че коремът ми изглежда малък за 9 месец, но пък да ми видите баджаците и дупето Joy Joy
ММ днес ми вика, че се загледал колко секси ми е станало дупето Joy а аз му викам, еми то от декември като не сме правили нищо, нормално сега да ти изглежда секси Joy

# 665
И аз имах съмнение, че кантарът при акушерката лъже 😆. При мен са 15-16 кг отгоре. Толкова бяха и с предишните две. За мен е нормално. Аз почти нямам никакво движение. Вчера седях на дивана и сама на себе си се ядосвах, но нямам избор. Такава болка имам в таза и срамната кост, че едва успявам да напазарувам веднъж седмично. За разходки немога и да мечтая 😩Но мисля, че ще успея да махна излишните кг с малко повече движение след раждането. Което се надявам да стане в близката седмица и половина 🤣
nelegalnata2, от декември си е нищо време. Аз не помня кога беше последният ни интимен контакт. Може би някъде към края на юли🤣 Вече почнах да сънувам мъжа си в разни предизвикателни действия 😆😆😆

# 666
Ох, тези килограми...аз съм +15 кг в 37+ 4, а в началото си мислех, че по-вече от 12-13 няма да наддам. И през цялото това време не се спрях, 2 големи ремонта, тренировки  3 пъти седмично, разтяжки, по 10 км разходки...но уви. Сега след 2 км съм труп и имам нужда от 1 ден за да се възстановя.
По колко вода пиете? Не знам какво става при мен, но пия по 3-4 л вода дневно...не знам нормално ли е, постоянно съм жадна.
Момичетаа...2 седмици ми остават до термин...страх ме е, хем съм готова, хем не...

# 667

Аз последната седмица преди да родя (на 22.02 дойде моето момиченце), видях 72 и спрях да гледам. Вероятно съм стигнала поне 73 или 74. Родих на 22.02, забременях 57 кг, в момента, 8 дни по-късно, съм 64.4 кг без да правя нещо специално. Не съм на диета, заради кърменето, хапвам си и шоколад даже и лека полека си влизам във форма. В болницата съм оставила поне 5 кила. Спокойно, всичко се връща към нормалното Simple Smile Да са живи и здрави бебоците, другото идва с малко воля и постоянство, но не за сметка на хубава храна. Simple Smile Успех!

# 668
Хахахаххахах и аз сънувам моя мъж в розови сънища.. откакто разбра, че е момиченце ми отряза пропуска Smile
Мамита аз по принцип почти не съм се спряла от разходки, въпреки стяганията на корема, не мога без да изляза.. Ни студ, ни грип ме спира мене Satisfied
Относно килограмите - аз нямам грам притеснение, а и изобщо нямам намерение да се старая да ги смъквам. Аз ще кърмя и също както през бременността ще си хапвам каквото и когато ми се прияде. Най-важното е да имам мляко да храня бебка. Това ме прави щастлива и чувствам спокойствие. А и най-добре е килограмите да се свалят постепенно, както и постепенно са се натрупали. Но както казах.. докато кърмя, диета няма при мен Simple Smile
И моят доки каза, че поне 5кг остават в болницата - бебчо, води, плацента.. Пък и недоспиването после ще спомогне за понижаването на теглото. Важното е да се чувстваме добре, спокойни, че някой може и от депресия да не свали кг..

Последна редакция: сб, 02 мар 2019, 11:49 от em_ei

# 669
И аз пия много вода, 3-4 л, но винаги съм била така. По принцип това си е хубаво за кожата, за целулита и за стриите Stuck Out Tongue Winking Eye

# 670
И мен това чакане ме напряга. Доскоро си бях спокойна и положително настроена, а сега съм напрегната и леко изплашена Confused
Относно интимностите - и мен ме отрязаха още в първия месец Grinning

# 671
Пиенето на много вода е препоръчително. Аз съм с ниско кръвно и трябва да пия по 3 литра на ден. Понякога и повече. Но винаги съм била така.
Bibito, кога последно ти гледаха кръвната захар? Непрекъснатата жажда може да признак за висока захар в кръвта. Акушерката каза, че открила на една мама в 37 седмица висока кръвна захар. При мен я следят всеки път. Веднъж беше леко завишена и пуснаха пълни кръвни изследвания.
Но може и да е от напредналата беременост. В края организмът има нужда от повече течности.

Имам ужасни болки в областта на яйчниците и кръста. Това когато седя или стоя и бебо мърда. Билката е като преди раждане, но не са контракции. Някой има ли с подобен проблем?

# 672
Успокоявате ме, че не само аз взех да се стресирам. Вече съм в 9-я месец и взе да ме обзема притеснение и страх, а по принцип съм доста спокойна. Взех да мисля как ще мине раждането и най-вече какво ще е като се приберем в къщи, дали ще се справя и ей такива 😀 Чак се дразня, че изпадам в такива състояния нетипични за мен 😀

# 673
Здравейте момичета!
За днес беше определен терминът ми. Revolving Hearts Доста ми е странно като гледам спящата до мен кукличка и чак нереално ми изглежда всичко - кога мина бременността, болежките, притесненията, раждането...!? Хем всичко ми е в главата до най-малката подробност, хем все едно се е случило на друг човек. Flushed
На тези, които се притесняват, колкото и банално да звучи, ще кажа - дишайте, всичко ще е наред! В нощта/ деня на раждането бях много по-спокойна, отколкото през изминалите 9 месеца преди това. Бях слушала за това спокойствие, което при първото раждане не ме обзе в такава степен, имаше само наченки(може би, защото не знаех какво ми предстои). Имах пълно доверие на екипа, при който раждах и знаех, че нещата ще се случат както трябва. А относно притеснението дали ще се справя с отглеждането на бебето вкъщи - оставих се на инстинкта си да ме води и не съм имала проблеми с първото дете, надявам се и сега да е така. За сега всичко върви много добре. Пу-пу!
Вода пиех доста през бременността, около 3 л. на ден, а сега заради кърменето - около 4. Не съм имала проблеми, мисля, че е нормално.
Относно килограмите - забременях 50-51 кг., влязох да раждам 60 кг., прибрах се 55 кг. и си ги поддържам вкъщи. Корем почти нямам, което е най-голямата ми изненада - с първото дете изглеждаше така чак около 3 месеца след раждането. Ям почти всичко като избягвам за момента бобови и газообразуващи храни. Хапвам 3 пъти дневно в нормални количества както през бременността(и преди нея), водата вече я споменах. Диети не мисля да спазвам, не са за мен. Бебчетата да са здрави, килограмите са качени заради тях и заради тях ще изчезнат след време! Wink
Успех на всички бъдещи мамчета! Здрави и щастливи бебчета нека се родят през красивия месец март!
Доверете се на лекарите и природата - те "работят" за нас! Sparkling Heart

# 674
Днес бях на тонове и докато чаках девойката преди мен изписваха едно бебенце (някоя мартенска мама може се познае, мястото - Мазнейкови). Много хубаво, че беше събота та семейството се наснимакаха на спокойствие. Аз лично се разтопих като го гледах тази мъничка девойка. Да е жива и здрава и много да радва.

Моя маимун много се бунтува като акушерката наместваше въжетата за тоновете. Така хубаво си опъна крачето, че се получи пирамидка в горната част на корема ми. А акушерката една мила и му говори.
АГ-то каза да спирам  магнезии и утрогестан след седмица (когато ще вляза в 37-ма) и леко се притеснявам. Утрогестана като се опитвах да го спирам последно пак ме болеше корема. Надявам се предстоящата седмица да ми е достатъчна да свърша всичко, което не съм. Тогава май ще се кротна и само ще си го чакам. Или ще се шашна за самото разждане?

Общи условия

Активация на акаунт