Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 18

• 30 799
  • 732
  •   1
Отговори
# 15
Мамита,
От сутринта дясната ми гърда е много болезнена и има червени ивици. Вдигнах температура до 37,9°. Слагах зелеви листа, окситоцин, парацетамол, Лецитин и нищо за сега.
Искам да спра кърмата си с достинекс, трябва ли да изчакам да мине инфекцията или мога да ги взема веднага?

Запушени канали не се оправят за няколко часа, а за няколко дни иле в оптимален случай за ден. Пий лецитин 3 пъти по 2 на ден. Бебето или помпата (по ефективно е бебето) на тази гърда приоритетно, може лек масаж, докато суче от подутото към зърното. Нурофен или парацетамол за температурата, може и компрес с картоф.
Какво налага така спешно спиране на кърма?
С достинекс ще стане по-зле в момента, тялото ти не е машина,не става от днес за днес да спираш естествените му процеси.

# 16
Момичета, аз днес излязох за няколко часа и малкия пропусна едно хранене от мен и са го хранили с шише, а преди да изляза едната гърда само я започна и се дръпна. Като се прибрах имах огромна болезнена буца в неизядената гърда... за нула време стана 🤭
Слагах малкия да суче 2 пъти и тъкмо щях да посегна към лецитина и му дадох пак и я отпуши, както се появи, така и изчезна. Такова агресивно сукане му удари това дете.

# 17
Флъфи, супер. Отпушил те е. Много е облекчаващо, нали? 😆 За това казах, че бебето е по-ефективно при запушване😉

# 18
Кактусче, направо не ми се вярваше как стана! И преди се е случвало да ми се появи такава голяма буца и тогава с помпата и с ръка масажирах и цедях и пиех лецитин, ама сега бебенце направо ми скри шапката колко бързо ме отпуши 🤭

# 19
Как да отбия? Т.е. почти съм успяла вече, но някак не знам как да сложа точка. Синът ми си яде кухня, през деня не се кърми, единственото кърмене е преди заспиване вечер. Та ще го заменя с АМ, и изцеждане по малко с помпата като намалям времето, но накрая какво, като намаля съвсем времето, спирам и? Така ли се приключва, притеснявам се да не станат бучки или нещо по-съществено. Според мен няма шанс, но все пак?

# 20
  • над кукувичето гнездо
Накрая цедих само вечер през ден, в продължение на 5-6 дена. Излизаха около 20-30 мл двустранно. Една вечер почувствах болка в гърдите от самата помпа, както в начлото на кърменето. Това беше последното цедене. Известно време следих за бучици и болезнени места, за да не изтърва някой проблем.

# 21
Момичета, препоръчайте ми добавки за увеличаване на кърмата. През деня цедя на два часа и половина,а вечер малката суче ,но немога да увелича количеството кърма. Изцеждам около 80 мл общо с голяма мъка. Знам ,че не е показателно колко се цеди с помпа,но няма начин да я накарам да суче през деня. А не искам да дохранвам в никакъв случай. Взех си някакъв лактогенен чай , който съдържа : цели плодове от Анасон, Копър, Кориандър и Резене. Купих си и бирена мая.

# 22
Лимонче, Като помпаш с помпата помагаш ли с ръка да масажираш и изцеждаш в такт с помпата? Това в началото не го знаех, показа ми го консултант по кърмене и ефекта беше много повече изцедено мляко, което си е в гърдите, но не може да излезе само с вакуума от помпата.
Иначе тук момичетата бяха написали да цедиш всеки път на празен ход по 10 минути на гърда и можеш да минеш пак по още веднъж на всяка гърда.

# 23
Хапвай овесени ядки или жито, биричката осезателно увеличава при мен кърмата, бирената мая, която си взела също.
И съветите на Флъфи, разбира се.

Тази сънливка твоята няма събуждане а? Идва ли педиатър да я види вече?

# 24
  • Варна
При мен и моя близка  най-много се увеличава лактацията от червено цвекло. Ядях на салати сурово, варено или фреш с ябълка или морков микс. Но все пак да не се прекалява(особено като сок). Също така фурмите, орехите, от педиатърката знам сурови слънчогледови и тиквени семки, ядях ги с кисело мляко. Когато ядях всичко това, преливах в първите няколко месеца особено.

# 25
Флъфи ,да така изцеждам. 80 мл постигам с многократно сменяне на гърдите. Цедя докато спре да пуска и сменям гърдата и така повтарям докато може .
Кактусче, хапвам всичко без да пия биричка. Много ми е гадна и алкохол не пия попринцип. Сънливка е страшна днес ме вкара в нови размисли. От снощи по време на къпането не е плакала. Когато е будна разглежда наоколо ,а ако я оставя в леглото сама си заспива. Иначе си хапва и пълни памперсите стабилно. На всяко хранене има акан памперс. Но прекалено спокойна ми се струва.
Педиатъра ще може да дойде чак другата седмица. Оказа се по-трудно от очакваното да си намерим .
Приятелка, ще пробвам и тези неща. Дано има резултат.

# 26
Лимонче, има и такива бебета. Joy Първото ми дете 3 месеца имаше колики, на 4 месеца му избиха първите зъби. До 3 години и половина не е имало една нощ да легна и да стана чак сутринта. За второто ми дете, защото се роди недоносено казваха, че ще има много колики, но не. До 4 месеца гласа не му чухме. И сега плаче рядко. Само когато след 2-3дена ще избиват зъби и сега, защото е болен. Пак ти казвам -, щом пълни памперсите всичко е наред.

# 27
И моето първо се съдираше от рев и сега ми е много странно с това кротко бебе. Все се притеснявам да не би нещо да и е лошо и да е отпаднала за това да си мълчи.

# 28
Повярвай ми ако й е лошо ще я чуеш. Успокой се малко Hug

# 29
Здравейте, нашият случай е следния: родих със секцио на 24ти сутринта, бебка е слагана на гърда още същия ден( но тя постоянно спеше въпреки многото опити за будене), на другия ден си сучеше, но още нямаше мн коластра, вечерта май сгреших и я държах мн дълго на гърди 2 часа (нищо не стана щото ме заболяха мн зърната, а тя си остана гладна) и вечерта беше на ам и опити за кърмене, цедя се след това с помпа( казват по десет минути на гърда и после да давам ам педиатрите, само дето и 2 часа опитвах лапа цоква 1 път, плюе и почва да реве, щото с шише е по лесно, но понеже в болницата всичко е на режим и не мога да опитвам повече от час да й бутам гърдите). Сега тук прочетох, че при цедене трябва да се помага и с ръка и други неща, ще ги приложа следващия път). Притеснява ме, че докато се приберем(което най вероятно ще е понеделник, съвсем няма да иска гърдата...а зърната все повече ме болят( гърдите са леко напрегнати, но не са твърди). Моля за съвет, извинявам се за обърканият разказ, просто не знам какво да правя, недоспиване и т.н. , а имам желание, смятам и кърма... благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт